Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2022. 04. 27. 16:42:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Magas intenzitású súlyzós edzés (40 perc) videó

A most egy 40 perces magas intenzitású (HIIT) edzés keretén belül szeretnénk bemutatni nektek, hogy milyen sokszínűen tudjuk alkalmazni a különböző súlyzókat. Összesen 16 gyakorlatot tartalmaz az edzésterv, és a megszokottaktól eltérően nem az idő, hanem az ismétlésszám lesz a meghatározó. A gyakorlatsort egyedi ismétlésszámokkal hajtjuk végre: először 80-tól haladunk visszafelé tízesével 10-ig, majd 10-től újra 80-ig, végig más-más gyakorlatokkal.

Edzés idő: 40 perc

2022. 04. 12. 14:43:43 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
5+1 könyv ami nem hiányozhat egy gyógytornász könyvespolcáról

Gyógytornászként állandóan naprakész tudással kell rendelkeznünk, ahhoz hogy a legjobb megoldást tudjuk betegeink számára biztosítani. Ehhez számos tanfolyamot végzünk el karrierünk folyamán online, illetve személyes formában. Ezek mellett pedig halmozzuk a polcainkon a különböző témaköröket boncolgató könyveket is, hiszen ki ne szeretné az írott szakirodalom illatát. Ebben a cikkünkben néhány régebbi és újabb magyar nyelven megjelent szakirodalmat gyűjtöttünk össze, amit véleményünk szerint érdemes átolvasni.

Olvasási idő: 7 perc

2022. 04. 07. 15:03:23 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Gumiszalagos edzésterv készítése holisztikus koncepcióval (videó)

Ebben a blog bejegyzésben található videóval azoknak szeretnénk kedvezni, akik egy egész testet megdolgoztató edzésre vágynak egy kis plusszal. A gumiszalagos gyakorlatokat köredzés keretébe foglaltuk, és mindezek mellett két zenés kihívással is bővítettük, hogy kiszakíthassunk minden sportolni vágyót a megszokás köreiből.

Olvasási idő: 26 perc

2022. 03. 03. 11:19:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
5+1 eszközök, amiket érdemes gyógytornászként használni a manuális technikák során

Az aktív terápia mellett a gyógytornászok a munkájuk során számos manuális módszert is alkalmaznak, és ezekhez sok esetben eszközöket használnak. Ezek közül némelyik a gyógytornászok kezének védelmét, van amelyik a páciens önállóságát szolgálja, illetve van amelyikkel más jellegű ingert tudnak adni, mint a kezeikkel, illetve más szöveti mélységben tudnak dolgozni. Nézzük mik azok az eszközök, amelyekre szüksége lehet egy gyógytornásznak a manuális technikák alkalmazása során.

Olvasási idő: 7 perc

2022. 02. 22. 11:38:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
A váll stabilizálása kineziológiai tape használatával - videóval

Manapság alig találkozni olyan sportemberrel, akinek nem találhatunk valamilyen sérülést a sportmúltjában. A váll az egyik legsérülékenyebb területünk, ezért a tapelés a váll stabilizálásának egyik eszköze. Most ezt a technikát mutatja be Szabó Eszter Réka személyi edző a kineziológiai tape használatával.

Olvasási idő: 6 perc

2022. 02. 17. 11:27:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
Krónikus boka instabilitás kezelése gyakorlatokkal

A krónikus boka instabilitásnak számos oka lehet, mint például egy megelőző sérülés, általános ízületi lazaság vagy izomzat nem megfelelő állapota. Bármelyik is álljon a háttérben, a tünetek nagyon hasonlóak. Bokafájdalom, állandó ismétlődő ficamok, rándulások, instabilitás érzet, félelem az eleséstől. Ennek a problémának a kezelése meglehetősen összetett, mostani szakmai cikkünkben ezeket a kezelések mutatjuk be.

Olvasási idő: 15 perc

2022. 02. 08. 15:21:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
A boka stabilizálása kineziológiai tape használatával - videóval

A boka sérüléseknél elsősorban a külső szalagrendszer a leggyakrabban érintett terület, ezáltal válik a boka instabillá, ilyenkor alkalmazható a boka stabilizálást célzó tapeles is. Most ezt a technikát mutatja be Szabó Eszter Réka személyi edző a kineziológiai tape használatával.

Olvasási idő: 6 perc

2022. 02. 02. 11:40:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Így használd az SMR hengert a síelés alatt - videóval

Az SMR hengerezés nemrégiben még csak a gyógytornászok és a profi sportolók misztikus eszköze volt, de manapság szerencsére nagy teret hódított és széles körben használják a hobbisportolók is. Mostani cikkünkben azt mutatjuk be, hogy hogyan használd az SMR hengert a síelés alatt. De természetesen a videóban bemutatott gyakorlatokat az év minden napján is alkalmazhatod.

Olvasási idő: 24 perc

2022. 01. 31. 14:32:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
5+1 eszközök, amit mindenképpen érdemes gyógytornászként használnod az aktív terápia során

Egy gyógytornász számos rehabilitációs eszközt használ a terápiák során, most összegyűjtöttük azokat az aktív terápiás eszközöket, melyek elsősorban a mozgásszervi betegekkel dolgozó kollégák számára lehetnek kifejezetten hasznosak, az eszközlista szubjektív véleményünk alapján készült, így hát nem "Evidence Based", hanem inkább "Practice Based" szempontok alapján készült.

Olvasási idő: 7 perc

2022. 01. 26. 14:26:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
A térd stabilizálása kineziológiai tape használatával - videóval

A térd stabilizálást célzó tapeles elsősorban a térd instabilitásának a kezelésére szolgál, melyet használhatunk sérüléseknél és prevenciós céllal is. Most a térd stabilizálást mutatja be Szabó Eszter Réka személyi edző a kineziológiai tape használatával.

Olvasási idő: 6 perc

2022. 01. 20. 14:54:10 Szabó Eszter Réka - személyi edző
A térdízület felkészítése a síszezonra - videóval

A téli időszak megannyi változatos lehetőséget kínál a megszokott edzésformák elhagyására, kinyitnak a sípályák és előkerülnek a lécek és a snowboardok. Ezzel együtt a hobbisportolók sajnos ritkán fordítanak figyelmet az egyik legfontosabb és egyben legsérülékenyebb pillére, a térdízületre. Hogyan lesz a térdízületből gyenge láncszem? A cikkben lévő videóban bemutatunk gyakorlatokat is, amivel felkészülhetsz a síszezonra.

Olvasási idő: 8 perc

2022. 01. 11. 10:42:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
A bokafájdalom

A boka ízület elsődleges funkcióját tekintve egy mobil ízület kell hogy legyen, mind amellett, hogy stabilitása sem hanyagolható el. Mivel az ízület meglehetősen összetett, és nagy nyíróerőknek van kitéve számos problémája alakulhat ki. Ezért fontos hangsúlyt fektetni a boka megfelelő mozgástartományának megőrzésére. Mostani cikkünkben a leggyakrabban előforduló boka ízületet érintő mozgásszervi problémákat és azok okait gyűjtöttük össze.

Olvasási idő: 8 perc

2022. 01. 06. 10:18:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
20 perces otthoni edzés - videóval (eszköz nélküli)

A karácsonyi ünnepi időszakban mindenki hajlamos kissé megfeledkezni a megfelelő mennyiségű testmozgásról. Általában meg is nyugtatjuk magunkat azzal a kijelentéssel, hogy "úgyis egész nap rohangáltam, betudható egy maratonnak". Én már csak magamból kiindulva is mégis azt javaslom, hogy az ünnepek alatt és után is szakítsunk időt az edzésre, mert sokkal könnyebb fenntartani egy kondíciót, mint újraépíteni (fizikaliag és pszichikailag egyaránt). Most egy szuper 20 perces edzés mutatunk nektek, amihez eszköz sem kell.

Edzés idő: 20 perc

2022. 01. 04. 16:17:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
500 kalóriás HIIT edzés 1 óra alatt - videóval

A következő blogbejegyzésünkben egy teljes testre ható, holisztikus szemléletű, magas intenzitású edzést (HIIT – High Intensity Interval Training) mutatunk be nektek, bemelegítéssel és nyújtással a teljes edzés videó 1 óra 7 perc.

Edzés idő: 1 óra 7 perc

2021. 12. 29. 14:39:00 Pirner Alma - holisztikus egészség coach
Új év, új élet, új célok, de vajon hogyan valósíthatjuk meg ezeket sikeresen?

Közhelynek hangzik, de ha jobban belegondolunk, nagyon is igaz, ha mindig mindent ugyanúgy csinálunk, nem várhatunk más eredményt. Régi szokásokkal, amik eddig sem vitték sikerre az életünket, nem kezdhetünk új életet. De hogyan legyen 2022 más, mint az eddigi évek? Ebben a blog cikkben erre fogunk megoldásokat és tippeket adni.

Olvasási idő: 9 perc

2021. 11. 30. 11:20:00 Oltványi Péter
Karácsonyi ajándék ötletek az egészséges életmód szerelmeseinek

Hasznos iránymutatással szeretnénk segíteni neked, hogy olyan ajándékot válassz, annak akinek az egészséges életmód az élete, ami iagzán örömet okoz neki. Persze ha idén is szeretnél "csokit" vagy "dezodort" ajándékozni, akkor ez a cikk nem neked szól.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 11. 23. 11:37:00 Oltványi Péter
Karácsonyi ajándék ötletek rendszeresen sportolóknak

Ez nem egy újabb elcsépelt reklámokkal teli „ajándékötlet cikk” (sőt), hanem egy tényleg hasznos iránymutatás, amiben „normális” ajándékok szerepelnek, amit magánemberként adsz magánembernek, aki történetesen rendszeresen szokott sportolni. Persze ha idén is „elég” lesz neked, hogy egy újabb csoki, dezodor vagy ital lesz az „ajándék”, amit ajándékozol, akkor ez az írás nem neked szól.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 11. 16. 12:10:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Gyakorlatok súlymellénnyel - videóval

Manapság a súlymellény egyre nagyobb teret nyer nemcsak az edzőtermekben, hanem az otthoni edzések tekintetében is. Ez az eszköz nem más, mint egy nagyobb terhelés vagy ellenállás, ezáltal egy nehezítő funkciót tölt be a már jól ismert és könnyűvé vált gyakorlatok körében. Ebben a blog bejegyzésben középhaladó és haladóknak is mutatunk gyakorlatokat ezzel az eszközzel.

Olvasási idő: 5 perc

2021. 11. 09. 12:37:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Slide pads (csúszópárna) edzés haladóknak - videóval

A slide pads előnyeit egy előző blogbejegyzésben részleteztük, miszerint rengeteg megunt, saját testsúlyos gyakorlatba életet önthetünk és újabb kihívások elé állíthatjuk a testünket. Ebben a blog bejegyzésben pedig igazán haladó gyakorlatokat mutatunk neked. 

Olvasási idő: 6 perc

2021. 10. 26. 11:51:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Powerband (gumipánt) - gyakorlatok felsőtestre - videóval

Az alsó végtagról készült blogbejegyzésünk után tovább haladunk az ellentétes oldalra és a felsőtestet vesszük célba 10 különböző, a teljes régiót megdolgoztató gyakorlattal. Nézd meg milyen kifejzetten felsőtest gyakorlatok végezhetők a powerband szalag segítségével.

Olvasási idő: 7 perc

Keresés