Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2022. 01. 11. 10:42:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
A bokafájdalom

A boka ízület elsődleges funkcióját tekintve egy mobil ízület kell hogy legyen, mind amellett, hogy stabilitása sem hanyagolható el. Mivel az ízület meglehetősen összetett, és nagy nyíróerőknek van kitéve számos problémája alakulhat ki. Ezért fontos hangsúlyt fektetni a boka megfelelő mozgástartományának megőrzésére. Mostani cikkünkben a leggyakrabban előfordula boka ízületet érintő mozgásszervi problémákat és ezek okait gyűjtöttük össze.

Olvasási idő: 8 perc

2022. 01. 06. 10:18:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
20 perces otthoni edzés - videóval (eszköz nélküli)

A karácsonyi ünnepi időszakban mindenki hajlamos kissé megfeledkezni a megfelelő mennyiségű testmozgásról. Általában meg is nyugtatjuk magunkat azzal a kijelentéssel, hogy "úgyis egész nap rohangáltam, betudható egy maratonnak". Én már csak magamból kiindulva is mégis azt javaslom, hogy az ünnepek alatt és után is szakítsunk időt az edzésre, mert sokkal könnyebb fenntartani egy kondíciót, mint újraépíteni (fizikaliag és pszichikailag egyaránt). Most egy szuper 20 perces edzés mutatunk nektek, amihez eszköz sem kell.

Edzés idő: 20 perc

2022. 01. 04. 16:17:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
500 kalóriás HIIT edzés 1 óra alatt - videóval

A következő blogbejegyzésünkben egy teljes testre ható, holisztikus szemléletű, magas intenzitású edzést (HIIT – High Intensity Interval Training) mutatunk be nektek, bemelegítéssel és nyújtással a teljes edzés videó 1 óra 7 perc.

Edzés idő: 1 óra 7 perc

2021. 12. 29. 14:39:00 Pirner Alma - holisztikus egészség coach
Új év, új élet, új célok, de vajon hogyan valósíthatjuk meg ezeket sikeresen?

Közhelynek hangzik, de ha jobban belegondolunk, nagyon is igaz, ha mindig mindent ugyanúgy csinálunk, nem várhatunk más eredményt. Régi szokásokkal, amik eddig sem vitték sikerre az életünket, nem kezdhetünk új életet. De hogyan legyen 2022 más, mint az eddigi évek? Ebben a blog cikkben erre fogunk megoldásokat és tippeket adni.

Olvasási idő: 9 perc

2021. 11. 30. 11:20:00 Oltványi Péter
Karácsonyi ajándék ötletek az egészséges életmód szerelmeseinek

Hasznos iránymutatással szeretnénk segíteni neked, hogy olyan ajándékot válassz, annak akinek az egészséges életmód az élete, ami iagzán örömet okoz neki. Persze ha idén is szeretnél "csokit" vagy "dezodort" ajándékozni, akkor ez a cikk nem neked szól.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 11. 23. 11:37:00 Oltványi Péter
Karácsonyi ajándék ötletek rendszeresen sportolóknak

Ez nem egy újabb elcsépelt reklámokkal teli „ajándékötlet cikk” (sőt), hanem egy tényleg hasznos iránymutatás, amiben „normális” ajándékok szerepelnek, amit magánemberként adsz magánembernek, aki történetesen rendszeresen szokott sportolni. Persze ha idén is „elég” lesz neked, hogy egy újabb csoki, dezodor vagy ital lesz az „ajándék”, amit ajándékozol, akkor ez az írás nem neked szól.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 11. 16. 12:10:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Gyakorlatok súlymellénnyel - videóval

Manapság a súlymellény egyre nagyobb teret nyer nemcsak az edzőtermekben, hanem az otthoni edzések tekintetében is. Ez az eszköz nem más, mint egy nagyobb terhelés vagy ellenállás, ezáltal egy nehezítő funkciót tölt be a már jól ismert és könnyűvé vált gyakorlatok körében. Ebben a blog bejegyzésben középhaladó és haladóknak is mutatunk gyakorlatokat ezzel az eszközzel.

Olvasási idő: 5 perc

2021. 11. 09. 12:37:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Slide pads (csúszópárna) edzés haladóknak - videóval

A slide pads előnyeit egy előző blogbejegyzésben részleteztük, miszerint rengeteg megunt, saját testsúlyos gyakorlatba életet önthetünk és újabb kihívások elé állíthatjuk a testünket. Ebben a blog bejegyzésben pedig igazán haladó gyakorlatokat mutatunk neked. 

Olvasási idő: 6 perc

2021. 10. 26. 11:51:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Powerband (gumipánt) - gyakorlatok felsőtestre - videóval

Az alsó végtagról készült blogbejegyzésünk után tovább haladunk az ellentétes oldalra és a felsőtestet vesszük célba 10 különböző, a teljes régiót megdolgoztató gyakorlattal. Nézd meg milyen kifejzetten felsőtest gyakorlatok végezhetők a powerband szalag segítségével.

Olvasási idő: 7 perc

2021. 10. 19. 10:58:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Powerband (gumipánt) - gyakorlatok alsó végtagra - videóval

A Powerband termék tulajdonságairól és felhasználásáról már olvashattál több előző blogbejegyzésben is, de tovább haladunk ezen a vonalon: testrészek, vagy ha úgy tetszik, izomcsoportok szerinti bontásban mutatunk be néhány gyakorlatsort. Elsőként az alsó végtagot fogjuk megdolgoztatni a következő gyakorlatokkal.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 10. 14. 14:52:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
Terhesség II. rész - Szülés utáni torna

A női test a terhesség időszaka alatt számos változáson megy át, sajnos gyakran halljuk tanácsként, hogy a gyermekágyi időszakban az anyukának semmi másra nincsen szüksége csak pihenésre, óva inti környezete és sokszor a szakember is a mozgás bármilyen formájától. Lássuk a lehetőségeket, mikor és milyen fajta szülés utáni tornát illetve mozgást érdemes végeznünk.

Olvasási idő: 10 perc

 

2021. 10. 07. 12:25:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
Terhesség I. rész - Kismama torna

Nehezen önthető szavakba, hogy mi minden történik a várandósság ideje alatt. Két miniatűr sejtecske szerencsés találkozásából egy csöpp kis lény fejlődik, majd kilenc hónap múlva egy új élet születik. Lássuk csak, mi is történik ez alatt a 280 nap alatt?

Olvasási idő: 9 perc

2021. 09. 28. 11:47:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Slide pads (csúszópárna) edzés kezdőknek - videóval

A slide pads (melyet sok más néven is ismerhetünk pl. csúszópárna / sliding pads / slide disc / sliding disc / csuszi) egy funkcionális eszköz, mellyel a saját testsúlyos gyakorlatainkat tehetjük még színesebbé, vagy adott esetben nehezebbé. Most 10 otthoni is elvégezhető gyakorlatot mutatunk neked a csúszópárnával.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 09. 23. 14:57:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Powerband (gumipánt) - core edzés - videóval

A powerband szalagok segítségével nagyon változatos edzésket végezhetünk, mivel a gumipánt is egy ellasztikus ellenállással rendelkező eszköz, akárcsak a gumiszalag. Most egy kifejezetten a core izmokat fejlesztő gyakorlatsort mutatunk nektek ezzel az eszközzel.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 09. 14. 12:33:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
Középpontban a könyökfájdalom -

A könyöksérülések, akárcsak a többi ízületeket érintő problémák szerteágazóak. Lehetnek traumás, gyulladásos, kopásos eredetűek. Az alábbi cikkünkben részletesen áttekintjük a könyököt érintő problémákat a teljesség igénye nélkül, legfőképpen azokra  fektetve a hangsúlyt amelyekre gyógytornával, mozgással hatni tudunk.

Olvasási idő: 17 perc

2021. 09. 07. 12:15:00 Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok
Az inkontinencia

Mi is valójában az inkontinencia? Hiszen az inkontinencia Magyarországon közel 800 ezer ember érintett, ám csupán minden tizedik kér segítséget, annak ellenére, hogy a probléma jól kezelhető. Az inkontinencia előfordulásának aránya az életkorral párhuzamosan nő, valamint kétszer annyi nőt érint, mint férfit. Gyakran látjuk diagnózisként feltüntetve az inkontinenciát, holott ez nem betegség, sokkal inkább tünet, vagy állapot. Szakmai cikkünkben részletesen bemutatjuk az inkontinenciát és javaslatokat, gyakorlatokat mutatunk gyógytornászok segítségével.

Olvasási idő: 12 perc

2021. 08. 31. 10:34:00 Szalka Andi - személyi edző
A sporteszközök cárja - a kettlebell - videóval

Zsírégetés és izomfejlesztés egyszerre. Igazán hangzatos cím ugye? Már-már talán annyira, hogy el sem hisszük, létezhet ilyen, hisz túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig de! Valóban létezik egy olyan sporteszköz ami nem hogy mindezt tudja, de ezen bőven túlmutat! Ugyanis használhatják nők és férfiak egyaránt. Jó hatásfokkal bír ugyanúgy futók, mint például földharcosok életében. Sok-sok sportágban kiaknázható az általa adott dinamika, az erő és az állóképesség fejlesztés.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 06. 29. 11:20:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Saját testsúlyos core edzés edzőhevederrel - videóval

Milyen saját testsúlyos gyakorlatok végezhetőek az edzőheveder segítségével? Milyen egy core edzés edzőhevederrel? Mi a core izmok szerepe? Mostani cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.  

Olvasási idő: 7 perc

2021. 06. 17. 11:16:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Saját testsúlyos gyakorlatok alsó végtagra, edzőhevederrel - videóval

Mi a különbség a Sveltus felfüggesztéses tréner, másnéven edzőheveder és a TRX edzőheveder között? Milyen saját testsúlyos gyakorlatokat végezhetők ezzel az eszközzel? Mostani cikkünkben kifejezetten láb és fenék erősítő gyakorlatokat mutatunk! 

Olvasási idő: 8 perc

2021. 06. 10. 10:01:00 Szabó Eszter Réka - személyi edző
Visszatérnél az edzőterembe, az otthoni edzések világából? Mutatjuk, hogy mire figyelj!

Végre nyitva vannak az edzőtermek, így talán már benned is megszületett a döntés, hogy ideje lépni és formába lendülni a hosszú kihagyás után. Az otthoni edzéseidet szeretnéd kiegészíteni egy-egy edzőtermi edzéssel vagy teljesen visszatérnél a fitnesstermek világához? Ebben a cikkben segítünk túllendülni a nehéz újrakezdésen!

Olvasási idő: 6 perc

Keresés