Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csuklórögzítők

Csuklóízület

A csukló az alkar két csontja (ulna és radius) és a kézfej első sorában található csontjai csatlakozásánál van. Ezt a csatlakozási pontot számos ínszalag tartja össze, amelyek stabilitást biztosítanak. Az alkar izmai mozgást eredményeznek a csuklónál. Ez az ízület gyakran megsérül, például, ha kinyújtott karra esik el valaki.

A csuklórögzítők egységes rögzítést és kompressziót biztosítanak. Segítenek enyhíteni a rándulások, húzódások és ízületi gyulladások okozta fájdalmat.

A csuklórögzítők pozitív élettani hatásai:

  • Tehermentesítik az érintett testrészt
  • Stabilizálják és támogatják a sérült területet
  • Megelőzik és védelmet nyújtanak a további sérülések ellen
  • Gyorsítják a rehabilitációs, gyógyulási folyamatokat
Rendezés:
4 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 24.
3.190 Ft

Hol fáj?

Fájdalom a csukló környékén vagy az alkar alsó részén Érzékenység, duzzanat vagy véraláfutás a csuklóízület környékén? Izomgyengeség az alkar alsó részén vagy a kézben?
 
A csuklóízület
 
A csuklóízület alkotói a két alkarcsont (ulna és radius) és kézben lévő csontok. A csuklóízületet számos ínszalag tartja össze, melyek a stabilitásért felelnek. A csuklóízület mozgását az alkar izmai teremtik meg. A csuklóízület esés következtében sérül meg, amikor egyenes és előre nyújtott karral következik be az elesés.
 
Megelőzés 
Sportolás vagy aktív fizikai munkavégzés előtt mindig melegítse be izmait és az edzés végeztével ne hagyja ki a nyújtást sem, hogy ezzel is csökkentse a sérülések kockázatát. Próbálja meg elkerülni a hosszú ideig tartó és ismétlődő, a csukló mozgását igénybe vevő mozgásformákat. Irodai munkavégzés esetében törekedni kell arra, hogy az alkar az asztal síkjánál magasabban legyen. Próbálja meg elkerülni a nehezebb tárgyak megemelését / mozgatását.   

Keresés