Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egyensúlyozó eszközök

A mindennapi életben nagy szükségünk van a jó egyensúlyra és a mozgékonyságra, melyek alapvetően meghatározzák a test aktivitását. Az egyensúly fejlesztése gyermekkorban és időskorban is egyaránt fontos. Ehhez nyújtanak különleges segítséget az egyensúlyozó eszközökön végezhető koordinációs, stabilizációs gyakorlatok, miközben különösen javul a test teljesítőképessége és fokozódik a koncentráció is.

Az egyensúly fejlesztése fontos a sportban is, hiszen a jó egyensúlyérzet nélkülözhetetlen egyes sportoknál (pl. sí, korcsolya, tenisz, gimnasztika stb.), illetve az egyensúlyozó képességünk fejlesztésével javítható a teljesítmény is. Az egyensúlyfejlesztés nehezítésének egyik módja a levegővel telt eszköz instabil felszínén végzett tornagyakorlat, amely megköveteli az egyensúly fenntartását és a stabil testtartást, így a koordináció  javítása mellett a helyes testtartás kialakítására is szolgál. Sport sérülések után az egyensúlyozó eszközön végzett tornagyakorlatok gyorsítják a regenerációt, különösen kiváló a térd és boka ízületek rehabilitációjára is.

Az egyensúlyozó eszközök kiválóak a mozgás fejlesztéséhez, a mozgékonyság növeléséhez, különösen segít a hát, derék, has, medence és lábak izmainak erősítésére is, illetve az egyensúlyozó párna a balance tréninghez ajánlott, amellyel fejleszthető a koordináció és az állóképesség, valamint a karok, térd, boka és lábfej erősítésére is használható. A tüskés egyensúlyozók felszínüknek köszönhetően szenzomotorikus ingert váltanak ki a talpon, mely hatékonyabbá teszi az egyensúlyozó gyakorlatokat.

Rendezés:

Az egyensúlyozó eszközök pozitív élettani hatásai:

  • Az egyensúlyozó eszközök használata a testtartás és a koordináció javítására szolgál
  • Az  instabil felszínnel rendelkező egyensúlyozó eszközön történő tréning megköveteli az egyensúly fenntartását és a stabil testtartást
  • Elkerülhetőek az egyensúlyvesztés okozta sérülések,esések, ficamok 
  • Sportsérülések után az egyensúlyozó eszközön végzett tornagyakorlatok gyorsítják a regenerálódást
  • Fejleszti a mozgékonyságot és az állóképességet
  • Erősíti a hát, derék, has, medence és lábak izmait, valamint a karok, térd, boka és lábfej erősítésére is kiváló

Kiknek ajánljuk?

  • térd és boka ízületek rehabilitációjában kiválóan alkalmazható
  • egyensúlyérzék fejlesztéséhez ajánljuk
  • specifikus egyensúlyfejlesztő gyógytornához pl. egyensúlyzavar esetén

 

 

Keresés