Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kézi súlyzók, egykezes súlyzók

A súlyzós edzés az egyik legnépszerűbb edzőtermi edzésforma. Válassz a feladatok elvégzéséhez edzettségi szintednek megfelelő kézi súlyzókat kínálatunkból.

A kézi súlyzók az izmok erősítésére kiválóan alkalmasak, de bizonyos rehabilitációs gyakorlatok is végezhetőek könnyebb súlyokkal (0,5 kg - 1 kg).

A kézi súlyzók kellemes fogásúak és többféle borításban is elérhetőek, így tökéletesen megfelelnek otthon vagy professzionális használatra egyaránt.

Mi a különbség az egyes kézi súlyzók között?

Acél kézi súlyzó műanyag (vinyl) borítással

Kínálatunk vinyl (műanyag) borítású kézi súlyzók is elérhetőek a francia Sveltus gyártó kínálatából. A Sveltus acél kézi súlyzók műanyag borítással párban kaphatóak. 

Elérhető súlyok:

 • 0,5 kg
 • 1 kg
 • 1,5 kg
 • 2 kg
 • 3 kg
 • 4 kg
 • 5 kg

A súlyzók hosszúsága 13 cm (0,5 kg-os változat) és 20 cm (5 kg-os) között változik. Kézi súlyzók színe minden súly esetében más és más, így otthoni használat esetében könnyen megjegyezhető, hogy melyik színhez milyen súly tartozik.

Hatszögletű (hexagon) kézi súlyzó

A hatszögletű kézi súlyzók formájuk miatt nem gurulnak el a padlón. A súlyzók tartós műanyag borítással vannak ellátva, melyek védik az ütésekkel szemben és a talajra való lehelyezéskor csökkentik a zajt. Ergonomikus markolattal rendelkeznek, melyek csúszásmentes kialakításúak. A hatszögletű kézi súlyzók 1 kg-tól 10 kg-ig érhetőek el. Az 1 kg-os változat hosszúsága 21 cm és markolat átmérője 2,5 kg, míg a 10 kg-os kézi súlyzó hosszúsága 31,5 cm és markolat átmérője 3,5 cm. A hexagon kézi súlyzók markolata egységesen 13 cm hosszúságú és darabra kaphatóak.
A francia Sveltus gyártó hatszög (hexagon) kézi súlyzói ideálisak otthoni és professzionális edzőtermi használatra egyaránt.

Milyen súlyú súlyzók válasszunk?

Ha kezdőként vagy újrakezdőként vágsz bele a kézi súlyzós edzésekben, akkor olyan súlyzókat válassz, amelyekkel egy gyakorlatot 15-20 alkalommal tudsz  elvégezni, és legalább 2 sorozatot tudsz vele csinálni. Ez általában nőknél 0,5 – 3 kg, míg férfiaknál ez kezdésként 3 - 7 kg is lehet. Ha a kézi súlyzók mellett teszed le a voksod, akkor érdemes különböző nehézségű súlyzókat beszerezni, hiszen más-más izomcsoportjaid erőnléte és teljesítőképessége különböző lehet. A mell- és hátizmok erősítését például nehezebb súlyzóval is végezheted, mint a bicepszét vagy a tricepszét. A súlyzós edzés férfiak és nők  számára is kiváló választás lehet. A könnyebb súly azoknak a hölgyeknek lehet ideális választás, akik formásabbá szeretnék tenni a testüket, míg a nehezebb súlyok azoknak a férfiaknak felelnek meg inkább, akik növelni szeretnék az izomtömegüket és az erejüket. 

Szeretnél megismerni néhány kézi súlyzós gyakorlatot? Akkor olvasd el korábbi blog bejegyzésünket a témában:

Rendezés:
6 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
14.489 Ft
4 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
4.890 Ft
4 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
9.690 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
3 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
19.300 Ft
14 pár raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
3.390 Ft -tól
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
2 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
24.190 Ft
11 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
2.490 Ft

 

A súlyzók és a súlyzós edzéshez használható termékek kínálat rendkívül széles, válogathatunk a slam ball-ok, wall ball-ok, medicinlabdák, kézisúlyzók (állítható és fix), súlytárcsák, súlypárnák, bokasúlyok és számos más eszköz között. A felsorolt eszközökről általánosságban kijelenthető, hogy alapvetően más-más gyakorlatokhoz és mozgástípusokhoz alkalmazhatóak, de természetesen vannak átfedések, így nem szükséges mindenegyik eszközből bevásárolni. Természetesen kombinálhatjuk a különböző kialakítású súlyzókat egy-egy edzésen belül, ebben a blog bejegyzésben Szabó Eszter Réka személyi edző, egy 40 perces HIIT edzés keretén belül a következő eszközöket használta: kézi súlyzó, medicinlabda, súlytárcsa és egykezes hatszögletű súlyzó.

Természetesen először érdemes magunkban tisztázni, hogy milyen szinten állunk (kezdő vagy újrakezdő, középhaladó, haladó) és hogy melyik mozgástípus áll hozzánk a legközelebb. Ezek után könnyedén tudunk választani ez egyes súlyzók között. 

Ajánlott súlyzók kezdőknek:

 • Kézi súlyzók
 • Hatszögletű kézi súlyzók
 • Tépőzáras kézi súlyzók
 • Súlylabdák

Ajánlott súlyzók középhaladók számára:

 • Kézi súlyzók
 • Hatszögletű kézi súlyzók
 • Tépőzáras kézi súlyzók
 • Súlylabdák
 • Súlypárna
 • Sandbag (homokzsák)
 • Súlytárcsa
 • Súlymellény

Ajánlott súlyzók haladók számára:

 • Kézi súlyzók
 • Hatszögletű kézi súlyzók
 • Tépőzáras kézi súlyzók
 • Súlylabdák
 • Súlypárna
 • Sandbag (homokzsák)
 • Súlytárcsa
 • Súlymellény
 • Bolgár zsák

Mire figyelj oda a kézi súlyzós edzések során?

 1. Ne a lendület vigyen téged! - Kezdőként sokaknál megjelenő probléma, hogy a súlyzót lendületből mozgatják és nem az izmaikat dolgoztatják. Ez nemcsak hogy sérülésveszélyes, de az izmaidnak sem tesz jót, hiszen így nem erősödnek és nem fejlődnek.
 2. Súlyzós edzések során sokan hajlamosak arra, hogy „megtörjék” a csuklójukat, vagyis a kézfejüket lefelé vagy felfelé húzzák. Fontos, hogy a kézfej az alkarral egy vonalban legyen az edzés teljes ideje alatt. Ha folyamatosan feszíted a csuklód az egyik vagy a másik irányba, akkor feleslegesen túlterheled ezt a területet.
 3. Ha új gyakorlatot szeretnél beépíteni az edzéseidbe, akkor először tanuld meg a gyakorlat helyes kivitelezését súlyzó nélkül.
 4. Fentebb már írtunk a megfelelően kiválasztott súly fontosságáról, azonban ismét felhívnánk a figyelmed a megfelelő súly kiválasztására! A kézi súlyzó kiválasztásánál érdemes mindig az aktuális fizikai állapotodat figyelembe venned, illetve azt, hogy milyen területet szeretnél edzeni. A mell- és hátizmok erősítését például nehezebb súlyzóval is végezheted, mint a bicepszét vagy a tricepszét. Érdemes úgy választanod, hogy adott súllyal el tudj végezni legalább 10-20 ismétlést 2 sorozatban egy adott feladatból. Fontos szem előtt tartanod, hogy ebben az esetben nem az a lényeg, hogy minél nagyobb súlyt tudj egyszer esetleg kétszer megmozgatni, hanem az, hogy megfelelő ismétlésszámmal tudj elvégezni egy-egy feladatot.

A súlyzós edzés férfiak és nők  számára is kiváló választás lehet. A könnyebb súly azoknak a hölgyeknek lehet ideális választás, akik formásabbá szeretnék tenni a testüket, míg a nehezebb súlyok azoknak a férfiaknak felelnek meg inkább, akik növelni szeretnék az izomtömegüket és az erejüket. 

A kézi súlyzós edzések során fontos, hogy adj magadnak időt. Kezdj könnyű terheléssel és összpontosíts arra, hogy helyesen végezd el a gyakorlatokat. Fokozatosan emeld a súlyt és fordíts kellő figyelmet arra, hogy pihenj. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, akkor fokozatosan, de biztosan haladhatsz a kitűzött céljaid felé!

 

Keresés