Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vállrögzítők

A váll a testünk egyik leginkább mozgatható ízülete. A vállproblémák az izmok, az ínszalagok és az inak sérüléséből adódnak. A nagy igénybevételű edzésprogramokat végző emberek különösen kivannak téve a vállsérüléseknek, amelyek lassan, ismétlődő, intenzív gyakorlatokon keresztül alakulhatnak ki. A vállfájás gyakori okai közé tartozik a váll körüli izmok vagy inak károsodása és a nyak és a váll közötti izomzatok húzódása. 

A gyakorlat alatt vagy után a váll környékén kialakult nem kívánt kellemetlen érzés vagy a fájdalom, merevség vagy feszültség sok kellemetlenséget tud okozni. Ez a sérülés ugyancsak korlátozhatja a mozgásunkat, hiszen a kar felemelésénél vagy hirtelen mozgatásánál érezhető éles fájdalom miatt nem minden tevékenységet tudunk elvégezni. amelyhez a kar felemelésére vagy hirtelen mozgatására van szükség.

A vállízületben található a felkarcsont (humerus) és a lapocka (scapula), amelyek a vállat alkotják, és maximális rugalmasságot biztosítanak a stabilitás rovására. A vállat képző egység összetartó ereje az izmos struktúrákban rejlik, mivel az ínszalagok nem annyira erősek. Ennek eredményeképpen a váll hajlamos a sérülésre és túlterhelésre.

A VULKAN Classic vállrögzítő választékunk 3 különböző típusból áll: fél- és teljes vállrögzítő, valamint pánttal ellátott vállrögzítő. Ezek a vállrögzítők két támogatási szint érhető el, valamint a fél oldalas vállrögzítővel a bal és jobb oldali rögzítés is megvalósítható.

Rendezés:

Hol fáj?

Fájdalom a vállízületben, karemelés közben. Csökken a mozgásterjedelem és vállizom gyengeség alakul ki.

A vállak

Testünk legaktívabb testrésze. A leggyakoribb problémák a váll izomzatával, ínszalagjaival vagy inaival szoktak előfordulni. Azoknál az embereknél, akik nagy igénybevételű edzésprogramokon vesznek részt. Gyakoriak a váll problémák, amelyek lassan fejlődnek ki ismétlődő, intenzív gyakorlatok során.

Sérülések

A vállfájás gyakori okai közé tartozik a vállízületet körülvevő izmok vagy inak károsodása, a nyak és a vállak közötti izomfeszülése, a váll instabilitása és az izmok vagy inak letapadása. A vállízület sérülése sokszor ismétlődő extrém erőbehatás, túlzott megerőltetés okozza, de a vállfájdalom okai közé sorolhatóak a jelentéktelen sérülések, rossz testtartás és rossz egészségi állapot is.

Megelőzés 

Sportolás vagy aktív fizikai munkavégzés előtt mindig melegítse be izmait és az edzés végeztével ne hagyja ki a nyújtást sem, hogy ezzel is csökkentse a sérülések kockázatát.

Keresés