Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Felhőtlen edzés, latexmentesen!

2019. 02. 19. 09:53:00

Ismerős az az érzés, amikor egy gumiszalagos edzés után viszkető kiütés és bőrpír jelenik meg a bőrödön?

Veled is előfordult már, hogy gumikesztyű használata vagy egy gumis derekú nadrág felvétele után viszkető érzést éreztél és nem tudtad megmagyarázni, hogy mi lehet az oka?

Hidd el nem csak te tapasztaltad már ezt a kellemetlen érzést!

Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez egy kellemetlen allergiás reakció, ez a latexallergia vagy más néven „gumi allergia”.

Mi is az a latex allergia?

A latex allergia nem más, mint a természetes gumi anyagokra adott allergiás reakció. A latex allergia bármely életkorban kialakulhat és leggyakrabban a latex bőrrel való érintkezése után érezheted a kellemetlen tüneteket. A latexallergia leggyakrabban bőrreakciót okoz, vagyis a bőr kipirosodik azokon a részeken, ahol a gumival érintkezik. A latex felhasználási köre igen széles, így a tünetek egészen váratlanul is jelentkezhetnek. Minél többet hordasz vagy használsz latexet tartalmazó ruhát vagy eszközöket, annál valószínűbb, hogy kialakul nálad ez a fajta túlérzékenység.

Érdekesség, hogy latex allergia esetén figyelembe kell venned a keresztallergia lehetőségét is. Hiszen van néhány olyan zöldség és gyümölcs (pl. banán, dió, kiwi, zeller stb.) mely ugyan úgy, mintha gumival érintkezne a bőröd, latex allergiát képes kiváltani. Ennek oka, hogy a latexben és a különböző zöldségekben és gyümölcsökben ugyan olyan típusú fehérje van.

Éppen ezért, a latex allergiát nagyon nehéz beazonosítani, hiszen gondolj csak bele, mennyi minden tartalmaz latexet a környezetben. Kezdve a gumikesztyűtől a radíron, a papucson, az esőkabáton, a lufin, vagy épp a zöldségeken és gyümölcsökön át egészen az edzéshez használt gumiszalagokig.

Milyen tünetei vannak a latex allergiának?

Az alábbi tünetek azt mutatják, hogy az immunrendszered érzékeny a latexre:

  • vörösség, viszketés, bőrpír és duzzanat a latex termékkel érintkezve;
  • könnyezés, égő és viszkető érzés a szemekben,
  • orrdugulás, viszketés orrban, tüsszögés;
  • torokkaparás

A latex allergiát csak úgy tudod megelőzni, ha kerülöd a latexet tartalmazó eszközöket és az abból készült ruhák viselését. Ezzel tudod elkerülni, hogy az adott bőrfelületet az anyag feleslegesen irritálja.

Miért kell odafigyelned az edzéseid során a latex allergiára?

A gumi tartalmú termékekre adott allergiás reakció sajnos a sportolók körében is gyakori jelenség, hiszen ott kifejezetten sok eszköz van, mely latexet tartalmaz.

Mint, ahogy azt már említettük gumit számos eszköz tartalmaz, többek között az edzőcipő, a gimnasztikai labda, a medicinlabda, a pilates labda, néhány masszírozó henger, a gumikötél, a gumiszalag hurok vagy épp a gumiszalag.

Ahogy te is láthatod, számos eszköz létezik, melyben van latex, de ez ne tántorítson el attól, hogy sportolj, hiszen már van megoldás erre a problémára is!

Ismered az erősítő szalagot?

Tudod mitől egyedülálló a TheraBand erősítő gumiszalag és az erősítő latexmentes szalag?

Biztos Te is hallottál már a gumiszalagról és a gumiszalagos edzésről. Most bemutatjuk neked, hogy mennyi mindent lehet kihozni ebből az apró fitness eszközből.

A TheraBand erősítő gumiszalagok és latexmentes szalagok legfontosabb tulajdonságai:

  • Kortól és nemtől függetlenül mindenki tudja használni, mert 5 erősségi fokozatban kapható a latexmentes szalag - így mindig az edzettségednek megfelelőt tudod választani
  • Tudományosan bemért fitness eszköz - így mindig pontosan tudod milyen súlynak megfelelő ellenállással végzed a gyakorlatokat
  • Izomcsoportonként is tudsz vele edzeni, de teljes testet átmozgató edzéshez is bármikor tudod használni
  • 1978 óta bizonyított a piacon - a TheraBand több mint 40 éve gyártja ezt a terméket
  • Amerikai termék - a TheraBand céget 1975-ben alapították az Ohioban (USA)

 

A TheraBand elhozta hazánkba is a 150 cm-es latexmentes gumiszalag szettjeit, aminek köszönhetően már nem akadály az edzés, akkor sem ha a latexre érzékeny vagy!

Ráadásul a gumiszalagokat kezdő és haladó csomagokban találod meg, így edzettségi szintednek megfelelő szettet tudsz választani.

A kezdő csomagban 3 db (sárga, piros, zöld), míg a haladó szettben 2 db (kék, fekete) latexmentes TheraBand szalagot találsz. 

Miért jó az, hogy több szalag is van a csomagban?

A használat során folyamatosan fejlődik izomzatod, aminek köszönhetően egy idő után már nem fog megfelelő ellenállást adni a használt szalag. Ekkor van lehetőséged arra, hogy lecseréld a korábbi szalagot egy eggyel erősebb változatra, így nagyobb ellenállással tudsz tovább dolgozni. A csomag segít neked abban, hogy ne kelljen minden egyes váltásnál az üzletbe szaladgálnod egy újabb termékért, hanem csak a dobozból kell elővenni az következő erősségű eszközt.

A latexmentes szalagok használatával pedig végleg búcsút mondhatsz a kiütéseknek, a bőrpírnek és a viszketéseknek edzés közben.

Kell ettől több?

Szeretnéd elkezdeni az edzés egy latexmentes szalaggal?

Töltsd le ingyenes gyakorlatfüzetünket, mely 25 otthon is elvégezhető szuper gyakorlatot tartalmaz!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gumiszalag TheraBand

Keresés