Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

egészség

egészség

2021. 06. 10. 10:01:00

Végre nyitva vannak az edzőtermek, így talán már benned is megszületett a döntés, hogy ideje lépni és formába lendülni a hosszú kihagyás után. Az otthoni edzéseidet szeretnéd kiegészíteni egy-egy edzőtermi edzéssel vagy teljesen visszatérnél a fitnesstermek világához? Ebben a cikkben segítünk túllendülni a nehéz újrakezdésen!

Olvasási idő: 6 perc

2021. 05. 04. 15:44:00
Kézzelfogható tippek, ha elkezdenéd (vagy újrakezdenéd) a rendszeres sportolást. Egy nemkívánatos sérülés, a sok munka, családi teendők, magánélet vagy szimpla időhiány miatt mostanáig háttérbe szorult az életedben a sportolás? Most viszont szeretnél belevágni a dologba, de bizonytalan vagy az indulást illetően? Ez a cikk segít eloszlatni a kételyeid, egyúttal felkészít a nemkívánatos buktatókra.
 
2021. 04. 09. 13:19:00
A tavasz beköszöntével a természet felébred téli álmából. A fák és a bokrok rügyezni kezdenek, a madarak élénk énekükkel kényeztetnek, miközben szépen lassan megválsz a tél terheitől. Ezennel hivatalosan is megkezdődik a tavaszi megújulás időszaka.
2021. 03. 08. 05:00:00
Szerintem a nőiesség az egyik legfelemelőbb érzés, aminek a megtapasztalásához mindannyiunknak megvan a joga nőként! Úgyhogy a nőnap apropóján ehhez szeretnélek most hozzásegíteni, méghozzá a testi és lelki egyensúlyt eredményező tippeken keresztül.
2021. 02. 22. 11:49:00
Napjainkban, így a COVID 19 alatt egyre több ember szánta rá magát a futásra. A futás az egyik legősibb sport, mégis számtalan hibát követünk el vele kapcsolatban. A legjellemzőbb, hogy egyáltalán nem megfelelően melegítünk be, az izmaink nem elég erősek, emiatt kompenzáció alakul ki, ami túlterheléseket okoz, túlvállaljuk magunkat, illetve a futás utáni nyújtás elmarad vagy túl rövidre sikerül. 
2021. 02. 01. 10:05:00
Napjainkban a COVID-19 fertőzés tartja sakkban a világot, melyhez fogható világjárványt már láthattunk korábban is a történelem során. De hogyan térjünk vissza a sporthoz, ha átestünk a fertőzésen?
2020. 12. 22. 11:11:00
Az ízületvédelem munkánk egyik kiemelt része, ami során felhívjuk a figyelmet a mozgások helyes kivitelezésére. Célja, hogy megtanítsuk az ízületeinknek és izmainknak a megfelelő terhelését. Mindezek mögött komoly biomechanikai tudás rejlik, ezért is emeljük ki minden alkalommal, hogy az edzés / terápia megkezdése előtt érdemes gyógytornásszal konzultálni, hogy ezeket a nüánsznyinak tűnő, de annál lényegesebb dolgokat át lehessen beszélni egyénre szabottan. 
2020. 11. 25. 11:14:21

Sok hobbi sportolón látunk ízületi rögzítőket, de mik is ezek és miért is viseljük?

Sok fajta ízületrögzítőt ismerünk, vannak elasztikusak, oldalt illetve körkörösen merevítettek, annak megfelelően, hogy mi a célunk vele. A rögzítő alkalmazásának létjogosultságáról és típusáról  mindenképpen érdemes orvossal és / vagy gyógytornásszal konzultálnunk.

2020. 10. 29. 10:04:46

A mozgást megelőző bemelegítés és az edzés utáni nyújtás nélkülözhetetlen szerepe megkérdőjelezhetetlen, mégis többnyire elhanyagoljuk. Ez a teljesítmény romlását vonhatja maga után, valamint komoly sérüléseket eredményezhet, ráadásul az izmaid is lassabban fognak regenerálódni egy-egy edzés után, ha kihagyod ezeket a lépéseket. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy odafigyelj arra, hogy elég időt szánj az edzésed előtt és után arra, hogy bemelegíts és megfelelően nyújts. Nincs mindig időd arra, hogy elvégezz egy 10-15 perces bemelegítést vagy nyújtást, de nem hagynád ki őket? Mutatunk egy megoldást, amivel egy kicsit felgyorsíthatod ezeket a folyamatokat!

2020. 08. 06. 10:57:40

Sokak számára a testedzés egy életforma, így a tikkasztó melegben is ragaszkodnak napi rutinjukhoz, még akkor is, amikor mások rosszulléttől vagy hőgutától félve az utcára sem szívesen mennek ki. Nálad sincs nyári szünet, ha az edzésekről van szó? A nagy melegben sem állsz le a mozgással? Íme, egy kis segítség ahhoz, hogy a kitartásoddal és az elszántságoddal továbbra is hatékonyan formálhasd az alakod és megtartsd az eddig elért eredményeidet a kánikula idején is!

Keresés