Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fejleszd egyensúlyod egy dinamikus ülőpárna segítségével!

Fejleszd egyensúlyod egy dinamikus ülőpárna segítségével!

Talán még soha nem gondolkodtál el rajta, hogy mennyi hétköznapi mozdulathoz van szükséged jó egyensúlyérzékre: a járás, a leülés, a felállás vagy éppen a cipőfűző bekötése sem sikerülhetne nélküle.

Ha ez még nem jutott eszedbe az nem véletlen, hiszen az egyensúlyérzék, ha minden rendben van vele, olyan természetes, mint a levegővétel, így nem is gondolunk rá. Ha azonban nem megfelelően működik, akkor az életünk minden területén nehézségeket okoz és állandó balesetveszélyt jelent, különösen idősebb korban vagy csontritkulás esetén. Szerencsére rendszeresen végzett, célzott gyakorlatokkal az egyensúlyérzék fejleszthető. Az egyensúlyfejlesztő gyakorlatok lényege, hogy azokat az izmokat dolgoztatod meg, amik segítenek a test megtartásában (pl. láb és törzsizmok).

Miért érdemes egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat végezned?

  • javíthatod a reakciód, a testtartásod, valamint a koncentrációd
  • fejlesztheted a koordinációd
  • erősítheted a mélyizmokat, a szalagokat, az inakat és a core izmokat
  • növelheted a hatékonyságod és az eredményességed
  • elkerülheted az egyensúlyzavarból származó esetleges sérüléseket

Hogyan tudod megfelelően fejleszteni az egyensúlyod?

Többek között megfelelő egyensúlyfejlesztő eszközzel. Ma már rengetegféle sporteszköz közül tudsz választani, melyek speciálisan ennek a területnek a fejlesztésére alkalmasak. De tudtad, hogy akár egy egyszerű dinamikus ülőpárna is alkalmas lehet az egyensúlyod fejlesztésére? Így egyetlen eszközzel fejlesztheted az egyensúlyod és támogathatod gerinced egészségét!

Felmerülhet benned a kérdés, hogy mi is az a dinamikus ülőpárna?

Nos, ez egy levegővel telt eszköz, mely instabil felületének köszönhetően folyamatosan, apró mozgásra ösztökéli a tested ülés közben, így az izmaid és ízületeid észrevétlenül mozognak. Használatával elkerülheted az ízületek és izmok egyoldalú terhelését. Ülőpárnaként alkalmazva lehetővé teszi az ülőmunka okozta ártalmak kiküszöbölését. Működésének lényege, hogy az instabil ülőfelület miatt a medence és az ágyéki gerincszakasz folyamatos, apró mozdulatokat végez az egyensúlyod megtartása érdekében, így aktiválódnak az ágyéki gerinc tartóizmai. Segítségével serkentheted a vérkeringésed, csökkenheted a fáradékonyságod, javulhat a koncentrációd, megelőzheted vagy csökkentheted a hátfájásod. Segít a megfelelő testtartás kialakításában, és annak ülés közbeni fenntartásában. 

Ha épp te is a megfelelő ülőpárnát keresed, akkor érdemes elolvasnod korábbi cikkünket, amiben igyekszünk választ adni minden olyan kérdésre, mely egy dinamikus ülőpárna kiválasztásánál merülhet fel.

A cikket itt találod meg ----> Hogyan válassz ideális dinamikus ülőpárnát?      

A dinamikus ülőpárnát elsősorban tehát ülőalkalmatosságként használják, azonban instabil felületének köszönhetően kiválóan alkalmas egyensúlyfejlesztő és erősítő gyakorlatok elvégzésére is.  Instabil felülete miatt, amint ráállsz az ülőpárnára a talp izmai rögtön működésbe lépnek, így könnyen megdolgoztathatod azokat. Jó választás lúdtalpasok számára, főként ha álló helyzetben végzik a gyakorlatokat, valamint térd, csípő és térdprotézis műtét utáni rehabilitációban is előszeretettel alkalmazzák ezt az eszközt.  

Amennyiben egyensúly fejlesztésre szeretnéd használni a dinamikus ülőpárnát, úgy egyetlen fontos dolog van, amire oda kell figyelned. Ez pedig nem más, mint az ülőpárna szelepe. A szelepre soha nem szabad közvetlenül ráállnod, mert az könnyen eltörhet, így használhatatlanná téve az ülőpárnát.

Fontos, hogy csak annyira fújd fel a párnát, hogy amikor ráállsz mind a két lábaddal, akkor nem érintheti a talajt a lábujjad és a sarkad. Minden általunk forgalmazott ülőpárnában az üléshez optimális levegőmennyiség van. Amennyiben szeretnél a párnába levegőt fújni, vagy egy kicsit leengedni a párnát, akkor ezt tűszelepes pumpával tudod megtenni. Így ha nincs tűszelepes pumpád, akkor azt érdemes beszerezned az ülőpárnád mellé. Ha a nálunk kapható Togu tűszelepes pumpát választod, akkor szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Togu mini tűszelepes pumpája, biztonsági okokból nem összeszerelt állapotban van! A tűszelep, a pumpa belsejében található, egy sárga biztonsági címke alatt, amihez a fedél eltávolításával férhetsz hozzá és ezután tudod a tűszelepet rátekerni a pumpa elejére. Használat során figyelj rá oda, hogy a pumpát a szelep összefogásával, óvatosan, rézsútosan helyezd bele a szelepbe, ezzel elkerülve a párna átszúrását. 

Melyik átmérőjű ülőpárnát válaszd egyensúlyod fejlesztéséhez?

Ha egyensúly fejlesztésre is szeretnéd használni a dinamikus ülőpárnát, akkor érdemes a legalább 36 cm átmérőjű, korong alakú ülőpárnák közül választanod, hiszen így mindkét lábad kényelmesen ráfér a párnára a gyakorlat elvégzése közben.

Kínálatunkban itt találod a 36 cm átmérőjű dinamikus ülőpárnákat ----> Dinamikus ülőpárna, átmérő: 36 cm

Milyen egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat tudsz elvégezni egy ülőpárnával?

Az ülőpárnán végezhető egyensúlyfejlesztő gyakorlatok száma szinte végtelen, így csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy milyen feladatokat kivitelezel rajta. Mi most mutatunk neked 4 gyakorlatot, amit egy dinamikus ülőpárnán el lehet végezni:

Egy ülőpárna esetében fontos, hogy milyen anyagból készül, így termékkínálatunkban kizárólag megbízható, jó minőségű, kiváló anyagból készült, könnyen tisztítható dinamikus ülőpárnákat kínálunk, ezzel biztosítva azt, hogy egy ülőpárna több évig társad legyen a mindennapjaid során. 

Ez a nagyszerű kettő az egyben eszköz, amellett, hogy támogatja az aktív ülésed, ezáltal csökkenti a hát és derékfájdalmakat, kiválóan megdolgoztathatja izmaidat egyensúlyfejlesztő eszközként is.

Nézz szét kínálatunkban és találd meg a számodra legjobb eszközt!

Keresés