Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A tenisz- és golfkönyök kezelése - IASTM eszközzel

2018. 07. 06. 10:36:00
A tenisz- és golfkönyök kezelése - IASTM eszközzel

A tenisz- vagy golfkönyök azoknál is előfordul, akiknek még eszébe sem jutott, hogy tenisz vagy golf ütőt vegyenek a kezükbe. Az alkarban és könyöknél található inak túl használata bosszantó fájdalommal jár és megzavarhatja a napi teendőket legyünk bármilyen korosztályban.

Ha felkeltettük érdeklődésed és többet szeretnél megtudni erről a problémáról és ennek javításáról, valamint arról, hogy hogyan tudod javítani a kezelés hatékonyságát olcsó eszközzel, akkor olvasd tovább bejegyzésünket.

Tenisz könyök javításához kapcsolódó gyakorlat

A tenisz könyök ijesztően sok fájdalommal járhat, de ez rehabilitációval javítható. Egy feladat, amit „Tyler csavarás”-nak nevezünk 81%-os fájdalom csökkenést és 71% erősödést eredményez, a tenisz és golfkönyökben szenvedő betegeknek. Csináltassa a betegével ezt a TheraBand FlexBar-ral végzett feladatot, hogy nyújtsa az inakat, miközben szimultán dörzsölje az inakat IASTM eszközzel, hogy hihetetlenül hatékony terápiát érjen el.

Itt tudod megnézni azt, hogy hogyan is kell hatékonyan elvégezni ezt a feladatot:

 

Golfkönyök javításához kapcsolódó feladat

A golf könyök a tenisz könyök fordítottja. Tehát fordítsuk meg a gyakorlatot! A Fordított Tyler Csavarás a golfkönyök problémát kezeli, ugyanazzal a nyújtásos technikával, mint ahogyan a sima Tyler Csavarás kezeli a tenisz könyök problémát. Ismételten, dörzsöljük az inakat, miközben a beteg végrehajtja a gyakorlatot, hogy az optimális eredményeket érjük el. Dr. Hyde további kezelési javaslata hogy dörzsöljük az inakat, miközben a beteg egyéb FlexBar feladatokat végez.

A feladat helyes kivitelezését itt tudod megnézni:

 

Amennyiben még nem rendelkezel a TheraBand által forgalmazott FlexBar eszközzel, akkor itt tudod megrendelni és már kezdődhet is az edzés!

 

Cikk forrása:

Tyler TF, et al. 2010. Addition of isolated wrist extensor eccentric exercise to standard treatment for chronic lateral epicondylosis: A prospective randomized trial. J Shoulder Elbow Surg. 19(6):917-922.

Keresés