Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Előzd meg a hátfájdalmat: ülj dinamikusan

2018. 04. 10. 15:44:00
Előzd meg a hátfájdalmat: ülj dinamikusan Testünk erejének általános fejlesztése nemcsak a sportban fontos, de a mindennapi aktivitásaink során is elengedhetetlen. Általános erőfejlesztéssel nagyobb erőkifejtésekre és hatékonyabb edzésmunkára leszünk képesek, javíthatjuk a teljesítményünket, és kivédhetjük a sérüléseket.

Ebben a hát izmainak megerősítése kulcsfontosságú, és minden mozgás és sportág alapfeltétele. Edzése manapság minden más izomcsoporténál fontosabb, hiszen a rengeteg ülőmunka és a technikai kütyük állandó nyomkodása egy természetellenes testtartást és fokozott inaktivitást generál, amelyet fokozott edzéssel, vagy egy jól megválasztott ülőpárnával tudunk kompenzálni.

A hátfájdalmakra leginkább az jellemző, hogy vagy egy rossz mozdulatot, vagy hosszabb ülést, állást (azaz elhúzódó, egyoldalú terhelést) követően lépnek fel.

Erős hátizmokkal viszont bizonyítottan csökkenthetők és megszüntethetők a hát- és derékproblémák.

Ha valaki ülőmunkát végez, nem mindegy, hogy milyen széken ül napi 8-12 órát. A szék akkor a legmegfelelőbb, ha nem támasztja alá az egész hátat, hanem csak a gerincoszlop alsó részét. Ülés közben is fontos a megfelelő testtartás: húzzuk ki magunkat, ne görnyedjünk össze. Talpaink maradjanak a talajon, fenekünkkel csússzunk teljesen hátra a széken. Fontos a szék megfelelő magasságának beállítása.
Ez azonban egy statikus ülést jelent, ami hosszú távon nem jó a hátnak, és a deréknak sem. Lényeges, hogy megdolgoztassuk a hátizmainkat, amit dinamikus ülőpárnával érhetünk el.  

A Togu Happyback ülőpárna pont erre lett kifejlesztve, hiszen egészséges és kényelmes ülést biztosít. Az instabil és rugalmas felszínnek köszönhetően észrevétlenül erősíti a has és a hát izmait, miközben tehermentesíti gerincünket.

A párnát a hátunk mögé is helyezhetjük, mellyel pihentető, kényelmes ülést tudunk kialakítani. Fáradt lábainkat felfrissíthetjük, ha a párnán előre- hátra mozgatjuk lábfejünket. Álló gyakorlatoknál azonban mindig ügyeljünk arra, hogy ne lépjünk rá a szelepre.

Tedd kényelmesebbé mindennapjaidat, miközben hozzájárulsz az egészségedhez is.

Vásárolj dinamikus ülőpárnát webshopunkban, vagy gyere be márkaboltunkba, ahol az összes párnát kipróbálhatod!

Keresés