Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A golfkönyök természetes terápiája

2018. 04. 06. 12:44:03
A golfkönyök természetes terápiája

A golfkönyök vagy a sokat emlegetett teniszkönyök olyan mozgásszervi megbetegedés, melynek kialakulását sokan tévesen a sportoláshoz kötik.

A valóságban, azonban olyan hétköznapi tevékenységek is hozzájárulhatnak a deformitás megjelenéséhez, mint az irodai munka, a gépelés, vagy a kezek, karok túlerőltetése (takarítás, fizikai munka stb.) A betegség jelenlétének egyértelmű bizonyítéka, ha a csukló, az ujjak, és a könyök megfeszítésekor erőteljes fájdalom mutatkozik. Komolyabb fizikai megterhelésnél a könyök belső kisujj felöli oldalán érezhető élénk fájdalmat nem egyszer nyomásérzékenység és duzzanat is kísérheti. Súlyos helyzetben különösebb fizikai erőltetés nélkül is, akár éjszaka is jelentkezhetnek a kínzó tünetek. Az alkar gyengesége gyors közbelépést sürget, ugyanis a teniszkönyök nem az az állapot, melyet érdemes, vagy kötelező eltűrni. Lehet, sőt kell is tenni ellene, s nem feltétlenül kemikáliák, vagyis gyógyszerkészítmények szedésével.

Az egyoldalú mozgások, erős, rendszeresen ismétlődő mozdulatok egyaránt generálhatják a kínnal kísért tünetek kialakulását. A 21. században egyre több területen hódít az informatika. Egyre többen kényszerülnek irodai székbe, hogy naphosszat a számítógép előtt ülve üssék a klaviatúrát. Ez, az egyoldalú mozgás, az egér félkezes irányítása, vagy éppen a rosszul beállított, eltalált székmagasság egyenes úton vezet a golfkönyök kialakulásához. A helytelen alkar alátámasztás is számos probléma forrása lehet. A következmény a fent ecsetelt esetekben, hogy az izmok eredésénél csont- vagy ínhüvely gyulladás alakul ki. Az elnevezésre némileg visszautalva: a golfozóknál hajlamosító tényező lehet egyrészt az izomzat túlterhelése, másrészt a nem megfelelő eszközhasználat.

Hogyan enyhítheted a golfkönyök tüneteit?

Az első lépés a türelem, ugyanis ez a betegség hosszú ideig tartó ápolást követel. A tehermentesítés mindennek az alapja, ez az, amit nem spórolhatsz meg, még akkor sem, ha ez azt jelenti, hogy komoly változtatásokat kell véghez vinned az életviteledben. A borogatás, jegelés, helyi gyulladáscsökkentés ezután következhet krémek, tapaszok, esetleg injekciók formájában. A fizikoterápia is felmerülhet, mint egy következő lépcsőfok a gyógyulás felé, de ha semmi sem segít, akkor marad a műtéti rekonstrukció.

Ha te is szeretnél tenni azért, hogy csökkenteni tudd a fájdalmat, akkor próbáld ki a TheraBand Flexbarját, mellyel hatékonyan csökkentheted a kialakult fájdalmat! Használd naponta többször pár percig és ints búcsút a fájdalomnak! A TheraBand FlexBart itt találod meg--> TheraBand FlexBar

Keresés