Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tisztázzuk, hogy mit érdemes tudni a TheraBand gumiszalagról és a CLX-ről

2018. 10. 10. 10:49:01
Tisztázzuk, hogy mit érdemes tudni a TheraBand gumiszalagról és a CLX-ről Nemcsak nyáron fontos, hogy odafigyelj egészségedre. Érdemes az év minden szakaszában tenned azért, hogy a tested formás maradjon.

Nem számít, hogy épp otthon edzel vagy edzőterembe jársz, te se szeretsz sokat költeni az edzéshez szükséges eszközökre? Mi tudjuk, hogy egy edző szett kiválasztása nem egyszerű, főleg ha arra gondolsz, hogy a legtöbben minimális pénzösszegből a maximális teljesítményt szeretnék kihozni. Te is így vagy ezzel? Régóta szeretnél TheraBand gumiszalagot vagy CLX-et vásárolni, vagy épp most találkoztál először a két termékkel, de nem igazán tudod, hogy melyik a jobb ahhoz az edzésformához, amit te szeretnél végezni? Akkor mindenképp érdemes elolvasnod cikkünket, amiben segítséget nyújtunk neked ahhoz, hogy dönteni tudj a két termék között

Melyiket érdemes választanod? Melyik milyen esetben jobb és mennyiben kerül? 

Számos hasonló kérdés merülhet fel benned a két eszközzel kapcsolatban. Mi most igyekszünk számodra minden lényeges kérdést tisztázni és bemutatni, hogy melyik eszközt mikor érdemesebb választani.

Hasonlóság a két termék között

Mindkét TheraBand termék a márka értékeihez hűen különböző színekben van jelen a piacon. A színek minden esetben azonos ellenállási szintet mutatnak. A termékek fő előnyét az adja, hogy tudományosan bemért eszközökről van szó, így ki tudod számolni, mekkora súlynak (kg) megfelelően végzed gyakorlataidat. Az ellenállást százalékos megnyúlás mértékéhez mérik. Vagyis például ha egy 50 cm hosszúságú piros gumiszalagot 100cm-re nyújtunk, akkor a nyújtás százalékos aránya 100%, ami azt jelenti, hogy az ehhez tartózó erőkifejtés 1.7 kg. A színek az erősségeket mutatják, így mindig életkorodnak és edzettségi állapotodnak megfelelő szalagot választhatsz. Ha szeretnél a gumiszalagról és a CLX-ről még többet megtudni vagy épp érdekel, hogy a színek hány kg-os ellenállást takarnak, akkor érdemes megnézned korábbi cikkünket, amiben a gyakori kérdéseket gyűjtöttük össze a gumiszalaggal kapcsolatban. Mivel a két termék ugyan azon anyagból készül, ezért a feltett kérdésekre adott válaszok ugyan úgy igazak a TheraBand gumiszalagra, mint a TheraBand CLX-re. 

Cikk ajánló:

Gyakran ismételt kérdések a TheraBand gumiszalaggal kapcsolatban

Ezen túl az eszközök garantáltan prémium minőségűek éppen, ezért megfelelő használat mellett évekig segíteni tudják az edzésed hatékony izomerősítő, ízületkímélő és alakformáló hatásukkal. Valamint minőségi anyaguk miatt, ha rendszeresen kezeled az eszközök felületét, akkor nem kell attól tartanod, hogy elszakad a szalag vagy a CLX.

Kis helyen elférnek, így nincs több kifogás bárhol és bármikor tudsz edzeni. A használatuk során folyamatosan ellenállást fejtenek ki, így növelve a gyakorlatok hatékonyságát. Használatukkal fokozható az edzések hatékonysága, így segítenek téged a látványosabb eredmények elérésében.

Kinek milyen erősségű szalagot vagy hurkot ajánlunk?

A beige, a sárga és a piros eszközöket a rehabilitáció korai vagy nagyon legyengült szakaszában ajánljuk illetve az óvodások, alsó tagozatos gyermekek, a gyengébb fizikai állapotban lévő férfiak és nők számára, valamint időseknek lehet ideális választás. A leggyakrabban használt erősségek a zöld és kék. A zöldet főként az általános kondícióban lévők számára ajánljuk, míg a kéket az edzettebb nők és férfiak választják. A fekete, ezüst és arany erősségeket kifejezetten jó edzettségi szinttől ajánljuk, sportolók, élsportolók és testépítők számára. 

Különbség a két termék között

Gumiszalag vagy CLX? Mi a különbség közte?

 A CLX a gumiszalag továbbfejlesztett változata. Hasonló területek edzésére alkalmas, viszont míg a gumiszalagot csak egy-egy terület megmozgatására tudod használni, addig a CLX-el alsó-és felsőtested egyszerre tudod edzeni, így csökkentve az edzéshez szükséges időt, és növelve az elvégzett gyakorlatok hatékonyságát. Vagyis komplex edzéseket tudsz elvégezni a CLX segítségével. Bármelyik eszközt is választod, garantáltan érezni fogod a hatását közvetlenül az edzésed után.

A CLX további előnyét az adja, hogy kialakításának köszönhetően sokoldalú fogást, és rögzítést tesz lehetővé a test bármely részén, mivel az eszköz 11 hurokkal rendelkezik.

Készítettünk neked egy táblázatot, amiben összefoglaljuk a két eszköz különbségeit, azért hogy a választásod során még könnyebben tudj dönteni:

Erősség 8 erősség 7 erősség
Méret

 

4 méretben kapható:

  • 1,5 m
  • 2,5 m
  • 5,5 m
  • 45,5 m

2 méretben kapható:

  • 2,2 m
  • 22 m
Felhasználási terület Sokoldalú felhasználást tesz lehetővé Sokoldalú felhasználás, sport specifikus és funkcionális edzésekhez a legjobb választás
Megmozgatott testrész Teljes test edzésére alkalmas Teljes test edzésére, egyszerre megmozgatva az alsó-és felsőtestet
Kiegészítő eszközök Van kiegészítője Van kiegészítője
Ár*

1,5 m-es gumiszalag ára:

1949Ft-tól 4500Ft-ig erősségtől függően

2,2 m-es CLX ára: erősségtől függően 6699Ft-tól 9999Ft-ig
Kialakítása Nem folytonos, így bizonyos feladatok elvégzéséhez csomózásra van szükség 11 hurokból áll
Rögzíthetősége Nincs kialakított rögzítési pont (kéz vagy láb köré tekerhető) Hurkos kialakítása miatt bármely testrészedre egyszerűen rögzítheted

 

*Természetesen a termékeink ára a méretétől is függ, mi itt a leggyakrabban vásárolt méretet tüntettük fel, ha más méretben szeretnél eszközt vásárolni, akkor az ár is változni fog. Az árakról itt tudsz tájékozódni:

A két eszköz első ránézésre sok mindenben hasonlít egymásra, de az ördög a részletekben rejlik. Érdemes átnézned és átgondolnod, hogy te milyen jellegű edzéshez szeretnéd használni az eszközt és hogy milyen az edzettségi szinted, hogy ahhoz megfelelő szalagot tudj választani.

Ha nem vagy benne biztos, hogy milyen erősségű CLX-et vagy szalagot kell választanod akkor nézz szét oldalunkon, ahol további információkat is találsz.

Ha pedig szeretnéd kipróbálni a termékeket, akkor érdemes ellátogatnod márkaboltunkba, ahol több éves tapasztalattal rendelkező kollégáink segítenek neked, hogy a legjobb eszközt válaszd.

Címünk: 1116 Budapest, Hauszmann Alajos utca 4.

Ugye találkozunk?

Tartalomhoz tartozó címkék: TheraBand

Keresés