Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A nyári alak télen készül

2019. 01. 28. 11:00:00
A nyári alak télen készül

Te is sokszor esel abba a hibába, hogy „majd holnap elkezdem az edzéseket” és végül azon kapod magad júniusban, hogy megint nem sikerült ledobnod a felesleges kilókat? A kevés leadott kiló miatt pedig úgy érzed, hogy takargatnod kell a tested a strandon vagy a tengerparton?

Legyen ez a nyár az, amikor végre felszabadultan, takargatás nélkül mész el nyaralni!

Mit kell ehhez tenned?

Edzeni és megfelelően étkezni. „Ez könnyű, de mégis hogyan kezdjek hozzá?” – gondolhatod.

Ez egy hosszú folyamat, ami a Te elhatározásoddal indul! Fontos, hogy a gondolkodásmódodat állítsd át. Ez a legnehezebb, hiszen még olyan bekuckózós idő van, akkor is, ha sokat süt a nap és 8-10 fok is van napközben. Persze, pont akkor, amikor a munkahelyeden ülsz.

Gondolj arra, hogy egy fél év alatt akár 15-20 kilót is kényelmesen le lehet adni. Ha neked ennyit nem is kell fogynod, még jobb, az alakformálás terén még nagyobb eredményeket érhetsz el ennyi idő alatt.

Több zöldség, több folyadék, kevesebb gabona, semmi hozzáadott cukor, heti 2-4 edzés. Az alapelveket ismered, csak koncentrálj a betartásra.

Nem javasoljuk, hogy egyik napról a másikra tegyél drasztikus változtatásokat az életedben, hiszen ennek nem lesznek hosszú távú eredményei. Az első és legfontosabb, hogy szépen lassan fokozatosan kezd el a napi életedbe beépíteni az edzéseket és a megfelelő étkezést. Találd meg azt az edzésformát, ami számodra a legjobb!

Készítettünk neked egy kis összefoglalót, azért, hogy minél jobban és hatékonyabban tudj készülni a strandszezonra.

Milyen mozgásformát válassz?

Ha még csak most keresgélsz a számos mozgásforma között, akkor először is érdemes szem előtt tartanod azt, hogy mi a célod. Fogyni szeretnél, állóképességet növelni vagy épp izomerőt fejleszteni? Bármelyik célt is tűzöd ki magad elé, fontos tudnod, hogy teljesen más edzésforma jó egyikre-másikra.

Ha igazán hatékonyan szeretnél edzeni, akkor érdemes különböző kiegészítő eszközöket is használnod, hiszen a kiegészítőkkel végzett edzések segítségével hatékonyabbak lesznek a gyakorlatok, rövidebb idő alatt érheted el a kitűzött céljaidat, az eszköz segít a gyakorlatok helyes kivitelezésében és fenntartja a figyelmed a feladatok elvégzése alatt.

1. CÉL: FOGYÁS

A fogyáshoz, zsírégetéshez a hosszas, de alacsonyabb intenzitású edzésformát ajánlott választani.

Ajánlott mozgás: pl: kocogás, futás

Ajánlott termék: Sorbothane talpbetétek

Futáshoz és kocogáshoz kifejezetten ajánljuk a Sorbothane Sorbo-Pro talpbetétet, mert képes ellenállni mindenfajta ütésnek és rezgésnek, amivel aktív sporttevékenységed során találkozhatsz. A talpbetétet azon sportolók számára fejlesztették ki, a maximális teljesítmény elérése érdekében kettős védelemre szorulnak. A lábfej kifordulásának megelőzésére hatékony megoldás a Sorbo-Pro, amely a lábat ért ütések és rezgések elnyelését is biztosítja.

2. CÉL: ÁLLÓKÉPESSÉG FEJLESZTÉSE

Az állóképesség fejlesztésének érdekében végzett mozgások során alacsonyabb és magasabb intenzitású, úgy nevezett intervallum tréningek ajánlottak pulzus kontroll mellett.

Ajánlott mozgás: pl: köredzés

Ajánlott termék: Pure2Improve Agility / koordinációs létra

Ideális képzési segédlet a  koordináció, a reakció és a sebesség javítása érdekében. Pillanatok alatt kiteríthető a földön, könnyen kis helyen tárolható. Hasznos minden sportoló számára legyen szó labdarúgásról, jégkorongról, kosárlabdáról, rögbiről, krikettről, röplabdáról, kézilabdáról, stb.

3. CÉL: IZOMERŐ FEJLESZTÉSE

Az izomerő fejlesztés érdekében a magasabb intenzitás javasolt, kisebb ismétlés számmal, nagyobb, akár súllyal, akár elasztikus ellenállással.

Ajánlott mozgás: pl: súlyzós vagy gumiszalagos erőfejlesztés

Ajánlott termék: Pure2Improve súlymellény

A súlymellény használatával nehezíthetők a saját testsúlyos gyakorlatok. Ideális futáshoz, gyalogláshoz vagy edzéshez. Mesterségesen szimulálja a testtömeg növekedést, ezzel arra kényszeríti a szervezetet, hogy nagyobb erőkifejtéssel végezze az eddig megszokott gyakorlatokat.

4. CÉL: ÍZÜLETEK STABILITÁSÁNAK NÖVELÉS

Az ízületek stabilitásának növelése érdekében egy alacsonyabb intenzitás ajánlott, sok statikus gyakorlattal, melyeket fokozatosan váltják fel a dinamikus gyakorlatok a fejlődés során.

Ajánlott mozgás: pl: pilates, bodyart, jóga

 

Ajánlott termék: TheraBand tornaszőnyeg

Bármely gyakorlat kivitelezéséhez alkalmas. Barázdált kialakítása kiemelten fontos, mert a bordák megakadályozzák, hogy a láb elcsússzon akár egy kitartott pozíció, akár egy nyújtás esetében. Ez azért különösen fontos, hogy fixen tudjuk tartani magunkat a kivitelezett gyakorlat során. Mindkét oldal barázdált, ami biztosítja, hogy a lábunk, vagy a kezünk se csússzon el rajta, illetve a szőnyeg se csússzon el a talajon.

5. CÉL: RUGALMASSÁG FOKOZÁSA

A rugalmasság fokozása kapcsán fontos kiemelni az izomzat megfelelő előkészítését és bemelegítését, hiszen a rugalmasság hőmérséklet és idő függvénye. A magasabb hőmérsékletnél könnyebben nyújtható az izomzat. Fontos itt azonban kiemelni, hogy nyújtás során a véghelyzetben való rugóztatás nem megfelelő, mivel microsérüléseket tudnak okozni.

Ajánlott mozgás: pl:bikram jóga, stretching

Ajánlott termék: TheraBand Strech Strap és Pure2Improve jóga szett

Olyan speciális nyújtóeszköz, ami a rehabilitációban nyújt segítséget, hiszen javítja a mozgást és a rugalmasságot. A Stretch Strap rugalmas kialakítása lehetővé teszi a rendkívül hatékony "contract-relax" nyújtást, de támogatja a kényelmesebb statikus nyújtás is.

6. CÉL: FUNKCIONÁLIS EDZÉS

Napjainkban a funkcionális szemlélet válik a legelterjedtebbé, ez azt jelenti nem választjuk szét az edzés során izomcsoportokra a gyakorlatokat, hanem mindent a normál, illetve közel a normál funkciójában erősítünk.

A funkcionális edzések során az alap mozgásmintákat alkalmazzuk: járás, futás, ugrás, kúszás, mászás, dobás, elkapás, húzás, tolás, függés, a test tengelyei körüli forgás, egyensúlyozás, ezeket megközelítőleg 5-7 éves korunkra elsajátítjuk.

Az edzés funkcionális edzés sporteszközökkel még hatékonyabbá tehetőek.

Ajánlott termék: Funkcionális termékeink

A medicinlabda a legintenzívebb edzésekre és használható, de ugyanilyen hatékony eszköz a rehabilitáció során. A medicinlabda használata fejleszti a robbanékonyságot, a sebességet és az izomerőt.

 

+ NYÚJTÁS:

Egy jó kis testmozgást követően jól esik egy kis lazítás, masszázs, érdemes ennek érdekében masszőrhöz fordulni, illetve masszázs hengert beszerezni, hogy az izmaink megőrizzék rugalmasságukat és csökkentsük az izomláz mértékét.

Ajánlott eszközök: SMR és masszázs hengerek

Tűzd ki a céljaid és küzdj érte!

Jó tervezgetést és edzést!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakorlat

Keresés