Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

NEEN AQUAFLEX hüvelysúly készlet

Ár:
17.899 Ft (14.094 Ft + ÁFA)
Gyártó: Neen
Cikkszám: 091253673
Az AQUAFLEX® kifejezetten olyan nők részére lett kifejlesztve, akiknél akaratlanul is vizeletcsepegés lép fel nevetés, köhögés, tüsszentés vagy sportolás közben.
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-01-17

Részletes ismertető

Az AQUAFLEX® egy klinikailag tesztelt medencefenék edző rendszer, ami hüvely kónuszokból (kúpokból) áll. Az AQUAFLEX® kifejezetten olyan nők részére lett kifejlesztve, akiknél akaratlanul is vizeletcsepegés lép fel nevetés, köhögés, tüsszentés vagy sportolás közben. Az orvostudományban ezt a jelenséget stressz-inkontinenciának nevezik, de arról is beszélünk, hogy  „gyenge  a medencefenék” vagy a  „húgyhólyag kontrollja nem működik helyesen”. Az AQUAFLEX® segíthet Önnek orvosolni, méghozzá azonnal!

Az orvosok és a gyógytornászok által tervezett Aquaflex két hüvelyi kónuszt és súlykészletet tartalmaz a Kegel-gyakorlatok segítésére. Helyezzen súlyokat a kónuszba, majd helyezze be a kónuszt a hüvelyébe. A medencefenék izmai természetesen összehúzódnak körülötte. Ezek azok a reflexek, amelyek erősítik és tonizálják a medencefenék izmait.

Hogyan működik a Neen Aquaflex?

Nagyon fontos a medencefenék izmainak helyes gyakorlása. Az Aquaflex kónuszt helyezze be ugyanúgy, mint a tampont, mely a medencefenék izmainak automatikus összehúzódását okozza körülötte, hogy a helyén tartsa. Ezek a reflexek cselekvésre ösztönzik az izmokat. Ahogy az izmok erősebbé válnak, fokozatosan több súly is  hozzáadható. Az időtartamot, ameddig a kónuszok a hüvelyben vannak fokozatosan lehet növelni egészen akár napi 20 percig is.

 • A Neen Aquaflex rendszer két kónuszból és négy súlyból áll (5 g, 10 g, és 2 x 20 g)
 • Ahogy a medencefenék izomereje növekszik, úgy növelhető a súlyok mértéke is
 • Napi 20 percig használja, az első eredmények 12 hét alatt várhatóak
 • Klinikailag bizonyított - a stressz-inkontinencia eseteinek 70% -a gyógyítható vagy javítható a hüvelysúlyok használatával
 • Biztonságos és természetes (gyógyszermentes és hormonmentes) megoldás, amely lehetővé teszi a nők számára, hogy átvegyék az irányítást
 • Az Aquaflex készletet minden esetben egyedül használja és higiéniai okokból soha ne adja kölcsön senkinek

Szeretnél többet megtudni az inkontinenciáról? Olvasd el szakmai cikkünket, melyet gyógytornászok segítségével készítettünk!

Mi a stressz-inkontinencia és mik a kiváltó okok?

A stressz-inkontinencia egy széles körűen elterjedt jelenség, ami a nők egy harmadánál fellép. Azáltal alakul ki, hogy a teljes medencefenék meggyengült.

A terhesség és a szülés a legszembeötlőbb okok, de vannak más tényezők is, amiket figyelembe kell venni. A klimax és az általános öregedési folyamat lehet az izmok gyengülésének oka. De lehet egy genetikailag összefüggő tendencia egy családban, hogy a medencefenék izmok elernyednek. Ezen okok miatt ajánlják a nőknek a szakértők a medencefenék izmok erősítését rendszeres gyakorlással.

Használja az AQUAFLEX®-t a stressz-inkontinencia megelőzésére vagy gyógyítására!

Megelőzésre

Amennyiben a stressz-inkontinencia nem érinti Önt, az AQUAFLEX® segítségével megelőző intézkedést tehet ahhoz, hogy a medencefenék izmokat egy terhességre előkészítse vagy egy általános fitneszprogram részeként megerősítse.

Minden erőfeszítés, amibe most invesztál, később kifizetődik, ha terhes lesz vagy az élete későbbi részében, azáltal hogy egy stressz-inkontinencia kialakulásának a valószínűségét csökkentse.

Kezelésre

Ha már észlelte, hogy vizelet csepegés lép fel nevetés, köhögés, tüsszentés vagy sportolás közben,még a mai nap el kellene kezdenie az AQUAFLEX® használatát- és 12 hét múlva ez a probléma már a múlté lesz! A medencefenék izomzat eredeti állapota visszaáll és a húgyhólyagját ismét jobban tudja kontrollálni és több önbizalmat nyer.

Fontos tudnivalók a Neen Aquaflex termékkel kapcsolatban

Amit tennie kellene

 • Az AQUAFLEX® minden használata előtt mosson kezet és tisztítsa meg a kónuszt és a súlyokat.
 • Kérjen professzionális segítséget , ha az AQUAFLEX® használatánál nehézségek lépnek fel.
 • Rendszeresen használja az AQUAFLEX®-t. Mint minden edzésnél, akkor éri el a legjobb eredményt, ha rendszeresen edz.

Amit nem kellene tennie

 • Ne várjon azonnali javulást. Az izomedzéshez idő szükséges, több hétig is tarthat, amíg a fejlődés észrevehető.
 • Ne legyen meglepődve, ha a kónuszban lévő súlyt csökkenteni kell, ha a gyakorlatokat este végzi, az izmok elfáradnak a nap folyamán. Lehet, hogy az AQUAFLEX® hatása csak néhány hét múlva érezhető. Amennyiben 12 hét múlva az a benyomása, hogy még mindig semmi javulás nem következett be, professzionális segítséget kellene igénybe vennie.
 • Higiéniai okokból ne adja kölcsön senkinek az Ön AQUAFLEX® készülékét.
 • Ne használja a kónuszt az alábbi esetekben:
  • közösülés közben vagy közvetlenül utána
  • ha pesszáriumot használ
  • terhesség alatt
  • méh-és hüvelysüllyedés esetén
  • menstruáció alatt
  • hüvelygyulladás esetén

Az AQUAFLEX® - súlytréning program

Cél: belső egészség és jó közérzet

 • A súly nélküli kezdő kónuszt ( a két kúp közül a nagyobbik) vezesse be a hüvelybe. Álljon fel és próbálja meg a kónuszt a medencefenék izmokkal a hüvelyben tartani. Ha sikerül a kónuszt erőfeszítés nélkül tartani, elkezdheti a súlyokat hozzáadni. Amennyiben ez még nem sikerül, feküdjön le és húzza fel a térdeket; a talpak a talajon nyugszanak. Majd húzza fel a medencefenék izmokat, közben próbálja meg a kónuszt a madzagnál kihúzni.Feszítse meg tízszer az izmokat, utána ismét álljon fel és próbálja meg a kónuszt a helyén tartani. Ha még mindig nem marad a helyén, ismételje meg a gyakorlatokat a következő napon reggel. Ha ez még mindig nem sikerül, konzultáljon orvosával, aki olyan gyógytornászt javasol Önnek, aki női betegségekre specializálódott és biztosan segíteni tud Önnek.
 • Ha egy bizonyos erőfeszítés szükséges az üres kónusz kihúzásához, eljött az idő , hogy elkezdje az AQUAFLEX® -medencefenék –gyakorlórendszert használni. Elkezdheti a súlyokat hozzáadni attól függően, hogy hogy nyerik vissza az izmok az erejüket.
 • Ha az üres kónusz a helyén marad álló helyzetben, húzza ki a kónuszt óvatosan a cérnával, a kónuszba helyezzen be súlyt. A súlyokat addig növelje, amíg úgy érzi , hogy egy bizonyos erőfeszítés szükséges a kónusz megtartásához. Ha eljutott erre a pontra, akkor megtalálta az ideális súlyt, amivel a gyakorlatokat elkezdheti.

Gyakoroljon naponta, hogy nagyon jó eredményeket érjen el !

Ha már kitapasztalta, hogy melyik az ideális induló súly, célul kellene kitűzni annak az időszaknak megnövelését, amíg a kónuszt a helyén tudja tartani. Próbáljon meg napi 20 percet erre a célra betervezni.

Ha a kónusz a helyén van, akkor a medencefenék izmokat automatikusan arra ösztönzi, hogy a kónusz körül összehúzódjanak. Pontosan ez a reflexmozgás biztosítja a gyakorlatokat és ezáltal a medencefenék izmok erősítését. Ha tehát egy kónuszt használ,nem kell többé az izmokat megfeszíteni és az alsó testet megemelni, ahogy azt tette, amikor a medencefenék izmokat kónusz nélkül edzette. Amint a kónuszt könnyűszerrel pozícióban tudja tartani, elkezdheti fokozatosan növelni a súlyokat a kónuszban.

Ahhoz hogy a legrövidebb időn belül nagyon jó eredményt érjen el, az első 8-12 héten naponta kellene használnia az AQUAFLEX®-t. Ha nem tud naponta edzeni természetesen tovább tart , míg a célját eléri.

Sok nő tapasztalni fogja,hogy nem tudja mindegyik súlyt az edzéshez használni. Amennyiben Önnel is ez történik ne aggódjon. Mint ahogy minden más edzésprogramnál, itt is fontos,hogy ugyan lassú de biztos lépéseket tegyen és azon határokon belül, ami Önnek személyesen megfelelő.

Gyakorlatok haladóknak

Ha már sikerül Önnek a súlyokkal nehezített kónuszt álló helyzetben megtartani,itt az ideje , hogy nagyobb kihívásokkal álljon szembe. Próbálja meg a kónuszt megtartani miközben otthon mozog, lépcsőn megy fel, óvatosan helyben jár vagy köhög. Ezekkel a gyakorlatokkal növekszik a medencefenékre nehezedő nyomás, ezzel az aktivitással nehezebb lesz az izmoknak a húgyhólyagot stb. megtámasztani.

Kezdetben lehetséges,hogy ezeket a gyakorlatokat az eddiginél kisebb súlyokkal végezze. Mivel az izmok mindig erősebbek lesznek, hamarosan ismét az optimális súllyal tud edzeni.

Gyakorlatok olyan nőknek, akik sürgősségi inkontinenciában szenvednek.

Akkor beszélünk sürgősségi inkontinenciáról, ha hirtelen vizelési ingert érez, de hiába próbálja erősen visszatartani a vizeletürítést, mire kiér a toalettre, sajnos már késő.

Ha Önnel ez történik, a kónusszal végezhet gyakorlatokat mosás, kézmosás vagy egyéb tevékenység közben,amelyeknél rendszerint vizeletkiömlés lép fel. Amennyiben Önnél ez a probléma lép fel, mindenesetre orvosi segítséget kellene igénybe vennie, mivel további intézkedések szükségesek a  vizeleti inkontinencia gyógyítására.

Ne feledje: ha az AQUAFLEX® használatánál nehézségek lépnek fel, mindig tanácsos további segítséget igénybe venni.

Gyakori kérdések az AQUAFLEX® használatához

Kérdés: Mit tegyek,ha egy üres kónuszt nem tudok a hüvelyben tartani, ha a hátamon fekszem és óvatosan húzom a kónusz fonalát?

Válasz: Ha ez történt, igénybe kellene venni egy gyógytornász segítségét.

Kérdés: A gyakorlatokat a kónusszal feltétlenül álló helyzetben kell elvégezni?

Válasz: Igen! Ha függőlegesen áll, a kónusz a nehézségi erő hatására mozog lefelé. A kónusz kiesésének megakadályozására az izmok körülveszik a kónuszt és ott megtartják. A nehézségi erő nélkül nem jönne létre ez az automatikus reakció; ülőhelyzetben a gyakorlat nem lenne hatásos.

Kérdés: Hogy tudom megállapítani,hogy a kónusz a megfelelő helyen van–e?

Válasz: Minden nő más felépítésű; a kónusz pontos helyzete tehát személyenként különböző. Gyakorlati szabály: a kónusz csúcsa (ahol a fonál rögzítve van) 2 cm-re legyen a hüvelyben- tehát kb. addig legyen benn, mint az ujjhegy távolsága az első ujjízülettől. A kónuszt ne helyezze olyan magasra, mint egy tampont. Előfordulhat, hogy a kónusz egy kicsit lecsúszik. Mindenképpen gondoskodjon róla, hogy a hüvely teljesen körbezárja a kónuszt.

Kérdés: Az AQUAFLEX® használata alatt folytathatom-e azokat a medencefenék gyakorlatokat, amiket a kismama tanfolyamon tanultam?

Válasz: A kismama tanfolyamon tanultakat továbbra is ugyanúgy végezheti a medencefenék izmok megfeszítésére és lazítására, de gondoljon az izomgyakorlatoknál érvényes szabályra, ami itt is érvényes: nem szabad túlzásba vinni ! Lassan és óvatosan haladjon, anélkül, hogy különösen megerőltetné magát.

Kérdés: A szülés után milyen hamar lehet elkezdeni az AQUAFLEX® gyakorlatokat?

Válasz: Vigyázzon a testére és kezdje amint jól érzi magát. A legjobb, ha addig vár, amíg a varratok vagy a bőrhorzsolások begyógyulnak, ami valószínűleg 8 hétig tart. De megvárhatja a kontrollvizsgálat utáni jóváhagyást is.

Kérdés: Melyik napszakban kellene az AQUAFLEX® gyakorlatokat végezni?

Válasz: Az AQUAFLEX® gyakorlatokat bármely időszakban végezheti, ahogy Önnek a legmegfelelőbb. De gondolnia kell arra, hogy az izmai a nap folyamán elfáradnak. Ha tehát a gyakorlatokat este végzi, előfordulhat, hogy nem tudja a gyakorlatokat ugyanolyan súllyal és ugyanolyan hosszú ideig végezni, mint ahogy szokta.

Kérdés: Meddig kell az AQUAFLEX® gyakorlatokat folytatni?

Válasz: Ha az AQUAFLEX®-et rendszeresen naponta használja, 8 héten belül javulást kellene észlelnie. Ha az AQUAFLEX® előnyeit teljesen ki szeretné használni, fontos, hogy a napi gyakorlatokat 12 héten keresztül végezze.

Kérdés : Mit tegyek, ha a gyakorlatokat rendszeresen végzem és ennek ellenére nem érzek javulást ?

Válasz: Mindenek előtt még egyszer el kellene olvasnia a használati útmutatót, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a gyakorlatokat helyesen végezte. Ha mindent helyesen csinált és ennek ellenére nem érte el a célt, forduljon orvosához, aki tud olyan gyógytornászt ajánlani, aki női betegségekre specializálódott.

Kérdés: Ha a medencefenék izmok megerősödtek, van-e egy olyan követő program, amivel az elért állapot megtartható?

Válasz: Az elért állapot megtartásához és az izmok további erősítéséhez az AQUAFLEX® -t továbbra is használnia kellene heti egyszer vagy kétszer.

Ha Önnek jobban megfelelő, minden periódus után ellenőrizheti, hogy a kónuszt a megfelelő helyen tudja tartani, a legnagyobb súly behelyezésével, amivel korábban megbirkózott. Ha ez nem sikerül, ismét edzenie kell az AQUAFLEX® segítségével, hogy az izmai ismét elérjék a teljes erejüket.

Kérdés: Használhatom-e az AQUAFLEX®-t, ha hüvely szárazságban szenvedek ?

Válasz: Igen. A bevezetésnél segíthet egy kicsit azáltal ,hogy  az AQUAFLEX-t előzetesen vízzel benedvesíti vagy síkosító géllel nagyon vékonyan bekeni.

Kérdés: Lehetséges-e, hogy az AQUAFLEX® használatával gombafertőzést vagy valami másfajta gyulladást kapjak?

Válasz: Ez nem lehetséges, ha egy egyszerű higiénia rutint követ. Az AQUAFLEX® minden használata előtt mindenesetre alaposan mosson kezet. Feltétlenül ügyeljen arra, hogy a következő tennivalókat elvégezze: az AQUAFLEX® minden alkotórészét szappanos vízben alaposan el kell mosni, öblíteni és alaposan eltörülgetni, mégpedig feltétlenül minden használatkor. Különösen ügyeljen arra helyre, ahol a fonál rögzítve van a kónuszhoz, és tárolja a berendezéshez tartozó tiszta tartóban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés