Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Júliusi újdonságaink - Fókuszban a labdarúgás

Júliusi újdonságaink - Fókuszban a labdarúgás

A sportolási lehetőségek közül a legtöbb sportág az összes korosztály számára kellemes kikapcsolódási, sportolási lehetőséget nyújt, de kevés ezen sportágak közül az, amelyikre elmondható, hogy nem igényli a felkészülést és teljesen biztonságos, nincs veszélye annak, hogy lesérülhetünk.

Megannyi sportolási lehetőség közül az egyik legnépszerűbb sportág a labdarúgás az idősek és fiatalok körében.

A foci könnyűnek látszik, holott a valóságban nem az, és nagy jelentősége van a sportspecifikus edzéseknek, hiszen rengeteg tényezőre oda kell figyelni ahhoz, hogy egy football edzés hatásos legyen. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő felkészülés, bemelegítés és a sporttevékenység utáni levezetés fontosságát, de még mindig láthatjuk kezdő szinten a mindenre kiterjedő edzés hiányát.

Úgy gondolhatjuk, hogy a labdarúgás nem bonyolult sportág és bárhol játszható. Ez hobbi szinten még meg is állná a helyét, hiszen nem kell más hozzá, mint minimum 2 fő, egy labda és egy kapu. Amint többen összeállva játsszák ezt a sportágat, máris kiderül, hogy mennyire nehezebb csapatban játszani, folyamatos odafigyelést és pontos labdajátékot igényel. Nem kell profi szinten játszani ahhoz, hogy rájöjjünk, sokkal összetettebb mozgásokat igénylő feladatokat kell végrehajtani, és mennyire más a labdarúgás más sportágakhoz képest.

Összetettsége miatt nem elég a technikára vagy az erőre, állóképességre koncentrálni, hiszen ennél sokkal több tényező dönthet a játék sikeréről. Ezen tényezők között szerepel az állóképesség, a robbanékonyság, a rugalmasság és az agilitás, amelyek fejlesztése és szinten tartása fontos a labdarúgáshoz, valamint a táplálkozás is kulcsfontosságú.

A labdarúgást az összetett mozgások, a gyors irány- és helyváltoztatás és a testi kontaktusok jellemzik, amely jelentősen megterheli a szervezetünket. Nem elegendő hozzá egy labda és egy jó cipő, fontos az ízületek, izmok megfelelő felkészítése, hogy elkerülhetőek legyenek a sérülések és hatékonyabb legyen a játék. A sportspecifikus eszközök között megtalálható labdarúgás edzéseknél is használt sporteszközök segítségével a teljes test erősíthető és fejleszthető a technika is, így felkészíthetjük szervezetünket a labdarúgáskor fellépő erőhatásokkal, kihívásokkal szemben.

A focisták leggyakoribb sportsérülései az alsó végtag, főként a térd és boka sérülések jellemzik, így ezek megfelelő felkészítése elengedhetetlen.

A labdarúgás közbeni mozgásunkra leginkább a futás és a gyors irányváltoztatás a jellemző. A folyamatos kocogás, gyors sprintek váltakozása, a hirtelen irányváltoztatás és a folyamatos helyezkedés nagy állóképességet, gyorsaságot, koncentrációt, ritmusérzéket és koordinációt igényel.

Ezen képességek fejlesztésére kiváló eszközök a bóják, a sprint gátak és a koordinációs létrák:

Pure2Improve Agility bója 30 cm, 6 db / szett

Használható pálya-, távolság- és térfél jelölőként is. Használatával fejleszthető a robbanékonyság, a gyorsaság valamint könnyen elvégezhetővé válnak a különböző sprintelős feladatok.

Pure2Improve Sprint gát állítható magassággal, 5db / szett

Ideális képzési segédeszköz a koordináció, a reakció és a sebesség javítása érdekében. A sprint gáttal történő edzés javítja az általános kondíciót és a gyors és hatékony manőverezést a pályán.

Pure2Improve Agility koordinációs létra Pro

Kosárba

A koordinációs létra a lábmunka fejlesztéséhez elhanyagolhatatlan eszköz. Sokoldalúan használható edzéssegítő eszköz, amely javítja a koordinációs és koncentráló képességet, miközben edzi a lábat.

Az erőnlét, gyorsaság, sebesség és az egyensúly fejlesztéséhez ajánlott a spint súlyzsákot, futó ernyőt, fékező övet és az egyensúlyozó eszközök használata:

Pure2Improve Sprint súlyzsák

A sprint súlyzsák lehetővé teszi az alsó test izmainak megerősítését. Kitűnően alkalmazható rövidtávú sprintekhez. Az eszköz segítségével növelhető a dinamikus láberő és a lépéshossz is.

Pure2Improve futó ernyő / fékező ernyő

A futó ernyő használatával javítható a sebesség, robbanékonyság, gyorsulás és az állóképesség, illetve eközben a futótechnika is. Plusz ellenállást biztosít futás közben.

Pure2Improve fékező öv

A P2I fékező öv a támadó és védekező agilitás, irányváltások és emberfogás fejlesztésére fejlesztették ki. Az öv 360 fokban képes elfordulni, így minden irányban kivitelezhetőek a gyakorlatok.

66fit Air Dome Balancecore trainer

Értesítés

Az 66fit egyensúlyózó eszközt úgy fejlesztették ki, hogy növelje az egyensúlyt és a stabilitást. A félgömb alapja egy nagy teherbírású műanyag, így az eszköz mindkét oldala alkalmas egyensúlyozó gyakorlatok végzéséhez.

A labdarúgásnál nagyon fontos a labdakezelési technika fejlesztése, amihez a bóják és kapuk közötti labdavezetésen túl a különböző gyakorló hálók és rugó falak, valamint elfújható védőbábuk és gyakorlólabdák szükségesek:

Pure2Improve gyakorló háló

A gyakorló hálók a labdarúgás edzések nagyszerű kiegészítője. A háló felhelyezhető a kapu elejére, így a játékosok gyakorolhatják a célzott kapura rúgást. 

Pure2Improve kétoldalas rugófal

A rugófalat különböző dőlésszögbe lehet beállítani, így a visszapattanó labda a levegőben más szögben érkezik vissza a játékoshoz, ezáltal fejleszthető a játékos labda kezelési technikája.

Pure2Imprve felfújható védőbábú

A felfújható védőbábújával könnyen fejleszthető a labdarúgók képességei. Hasznos eszköz lehet kapus képzéshez vagy taktikai és technikai gyakorlatok során.

Pure2Improve gyakorlólada

A gyakorló labda használatával fejleszthető a szem, a kéz és a láb koordinációja. A labda egy 12,5 méter hosszú gumikötéllel rögzítve van egy bójához, ahová elrúgás után visszatér a labda.

A labdarúgás edzéseknek elhanyagolhatatlan része a taktikai megbeszélés, hiszen hiába az egyéni képességek fejlesztése, ha nem jó a csapatjáték, nincs összhang és nem ismeri mindegyik játékos a stratégiát. Erre a célra kiválóan alkalmasak a taktikai táblák, ahol vizuálisan is ábrázolhatóvá válnak a taktikai megbeszélés során elhangzottak:

Pure2Improve taktikai tábla Labdarúgáshoz

Pure2Improve taktikai tábla Futsalhoz

A fent leírtak alapján már érthető, miért olyan összetett sportág a labdarúgás, mennyi tényezőre kell figyelni és mennyi eszközt kell használni ahhoz, hogy megfelelően felkészülhessünk a kihívásokra és sikeresek legyünk a labdajáték során.

Tetszett az írásunk? Akkor kérünk, oszd meg mással is, hátha neki is érdekes lesz!

 

Keresés