Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ugorj fejest a vízi torna és a vízi súlyzók világába

2018. 07. 10. 14:00:00
Ugorj fejest a vízi torna és a vízi súlyzók világába

A vízben végzett mozgás szinte észrevétlenül segít abban, hogy a teljes testedet át tudd mozgatni. Ráadásul ez a fajta testedzés kifejezetten jótékony hatással van a szervezetedre!

Mielőtt belekezdenél a cikk elolvasásába, fusd át a rövid tartalomjegyzéket:

A vízi torna egy olyan erőnlétnövelő edzésforma, melyet olyan eszközökkel végeznek, amiket speciálisan a vízben való edzésre fejlesztettek ki. A hiedelemmel ellentétben ez a sport nemcsak az idősebb korosztály számára nyújt végeláthatatlan lehetőségeket az izmok fejlesztésében, hanem minden korosztálynak kiváló lehetőség a vízi torna arra, hogy problémáit kezelni tudja.

Az úgynevezett aqua fitnesz különlegessége abban rejlik, hogy az elvégzett feladatok során a víz felhajtóerejét kihasználva kevésbé terheli meg a térdet, csípőt, bokát, gerincet és a test egész támasztórendszerét, úgy hogy közben mégis komoly munkára bírjuk izmainkat. A feladatok elvégzése során a víz felhajtóerejének és sűrűségének kihasználásával úgy erősítjük az izmokat, hogy közben védjük az ízületeinket és nem feszülnek túl az izmaink.

A vízi tornához nincs szükség úszás tudásra, mivel a feladatokat egy körülbelül derékig, mellkasig érő vízben végzik. Előnyét más szárazföldi sportágakkal szemben az adja, hogy úgy javítja az erőnlétet, növeli az állóképességet, hogy közben kíméli a gerincoszlopot, a szalagokat és az inakat. Vízben a súlyunknak csak a töredékét nyomjuk, így minden olyan mozgás, ami a szárazföldön megterhelő lenne a szervezetünk számára, az a vízben gond nélkül elvégezhető.

Miért érdemes vízi tornázni?

Rengeteg pozitív élettani hatása van annak, ha valaki hetente tornázik. Többek között:

 • Kíméli az ízületeket
 • Segít a fogyásban
 • Izomerősítő hatása van
 • Fejleszti a koordinációs képességet
 • A legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg
 • Operáció vagy tartós sérülés utáni rehabilitációra is tökéletes megoldás
 • Élsportolóknál elősegíti a gyorsabb regenerációt
 • A víznyomás ellenében végzett munka hatásos masszázs is jelent
 • Segíti a zsírszövet anyagcseréjét
 • Megelőzi a narancsbőr kialakulását
 • Javítja tartásunk
 • Fejleszti az állóképességet

A különböző mozgásformák elvégzéséhez különböző eszközök szükségesek, amik még változatosabbá teszik az edzéseket. Mi most bővebben a TheraBand vízi súlyzóit, valamint azt mutatjuk be, hogy milyen feladatok végezhetőek el a súlyzók segítségével a vízben.

TheraBand vízi súlyzók

A TheraBand vízi súlyzók egyedülálló lehetőségeket biztosítanak a vízi torna szerelmeseinek. A vízi eszköz javítja a vízben végzett erősítő vagy rehabilitációs gyakorlatok eredményességét. Az eszköz egy speciális habszerű anyagból készült, ami vízálló, így nem szívja be a vizet. A nehézségi fok a változó szélességű eszköz által kiszorított víz felhajtóerejével arányosan növekszik. A súlyzók erősítik a kar, hát és hasizmokat amellett, hogy az összes többi pozitív tulajdonsága megjelenik használat során. Kialakítása miatt az eszköz kényelmes fogású, így a vele végzett edzés még könnyebbé válik. A termék 3 nehézségi fokozatban vásárolható meg, így mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően tud választani.

A súlyzók a végtagokat folyamatosan a víz felszíne felé nyomják, ezért folyamatosan ellentétes irányú erő kifejtésével meg kell próbálni ellen tartani. A szárazföldön ezek az eszközök nagyon könnyűek viszont a vízben erősségi foktól függően nehéz velük a feladatok elvégzése.

A három leggyakrabban végzett edzés vízben

Vízben járás: A medence egyik oldaláról a másikra való átjutás két lábon. Fontos, hogy ne lábujjhegyen próbálj meg járni, hanem teljes talppal, a kezekkel pedig segítsük a mozgást. A járás vízben futással is kiegészíthető, így akár több kalóriától is megszabadulhatunk.

Vízben sízés: A hagyományos síelés utánzása vízben, hajlított könyökökkel, a medence aljához viszonyítva párhuzamos kartartással. Remek gyakorlat az alsótest számára, hatékonysága fokozható, ha súlyzókat használsz a feladat kivitelezése során.

Vízi box: Kiváló feladat a felsőtest erősítése érdekében, olyan medencében, amelynek a vize ellepi a vállunkat. Terpeszállásban boksz mozdulatokat kell végezni a víz felszínén, ezáltal megdolgoztatjuk a karizmokat. Ehhez a feladathoz is használhatóak a vízi súlyzók, a még jobb eredmények elérése érdekében. Fontos, hogy a hatékonyság érdekében csak derékból és felsőtestből jöjjön a mozgás, az alsótestedet ne mozgasd.

Ha kedvet kaptál a vízi tornához, akkor ebben a videóban találhatsz még vízben végezhető gyakorlatokat, melyek jól jöhetnek a vízi edzés során.

Ha még nincs TheraBand vízi súlyzód, akkor itt tudod beszerezni --> TheraBand vízi súlyzók

Ha szeretnél más vízi eszközöket is, amikkel még hatékonyabbá és színesebbé teheted vízi edzéseidet, akkor nézz szét webshopunkban, ahol rengeteg remek eszköz között válogathatsz! Kínálatunkat itt éred el --> TheraBand vízi eszközök

 

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség TheraBand

Keresés