Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tenisz

A tenisz is a legnépszerűbb sportágak közé tartozik, hiszen kortól, nemtől függetlenül minden mozogni vágyó embernek egy életre szóló sportot és kikapcsolódást jelent. A tenisz nem csak koncentrálni és küzdeni tanít meg, hanem a játék során rengeteg mozgást kell végezni, amely a gyors hely- és irányváltoztatáson túl, ütő mozgásokat is tartalmaz. Éppen ezért a teniszben a sikeres játék előfeltétele elsősorban a futás-, és ütéstechnika ismerete.

A tenisz sportágban is fokozott az izomzat, inak és ínszalagok sérülésének esélye, hiszen a gyors irányváltoztatások és a közben végzett ütés mozdulatok megterhelőek, és nagy odafigyeléssel kell végezni. Ennél a sportágnál is felléphet a talaj és az időjárás miatt megváltozott körülmények okozta váratlan sérülések. Ezért ugyan úgy, mint a hasonlóan nagy mozgásdinamikát igénylő sportágaknál, rendkívül fontos a megfelelő felkészülés és a sporthoz szükséges technikák pontos elsajátítása.

A tenisznél fontos a robbanékonyság, a kitartás, a rugalmasság, a szívósság és a koordináció fejlesztése, hiszen ezekre a képességekre szükség lesz a sikeres játékhoz. Az ütéstechnika és reakcióidő fejlesztéséhez is speciális sporteszközök szükségesek.

Megfelelő felkészüléssel és jól kiválasztott sportspecifikus eszközökkel, kimagasló eredményeket lehet elérni a teniszpályán!

Rendezés:

Keresés