Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kosárlabda

A kosárlabda közkedvelt sportág világszerte, hiszen nem csak a kosárlabdázók, hanem a nézők számára is rendkívül látványos. A sportág sebessége és variációs lehetőségei igazi kihívás elé állítja az embert, hiszen a folyamatos, hirtelen irány- és helyváltoztatás, valamint a kosárra dobás és felugrás igénybe veszi a test izmait, ízületeit, valamint folyamatos koncentrációt igényel.

A kosárlabdázóknál rendkívül fontos a megfelelő erőnlét, ügyesség, gyorsaság, reakcióidő és robbanékonyság, ezek fejlesztése nagymértékben hozzájárul a kimagasló teljesítményhez és a sikerhez. A kosárlabda játékra jellemző mozgások rendkívül igénybe veszik az alsó végtagokat, valamint a csípőt és a hátat, így elsődlegesen ezen testrészek edzése elengedhetetlen. Másodsorban a felsőtest edzettsége, illetve a felső végtagok mozgékonysága, pontossága is fontos, a labdaterelés, a kosárra dobás miatt.

A kosárlabdánál nagyon pontos, teljes testedzés szükséges, ami nem csak erőnléti, hanem képesség fejlesztést is jelent, amihez egy nagyon összetett sportspecifikus edzésprogram és jól kiválasztott sporteszközök szükségesek.

Rendezés:

Keresés