Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jégkorong

A jégkorongozás már több mint 90 éve választható sportág hazánkban és az egyik legösszetettebb csapatjáték. Népszerűsége nem annak köszönhető, hogy bárhol játszható, hiszen ahogy a nevében is benne van a játékhoz jégpálya szükséges, viszont fizikai képességek magas szintjét és megfelelő döntési képességet követel. Ehhez a sportághoz a jó koordinációra, a kiváló teljesítményre és a tökéletes gondolkodásra egyaránt szükség van.

A jégkorongozáshoz elengedhetetlen a motoros képességek fejlesztése és a megértett és megtanult mozgások, technikák finomítása és tökéletesítése, amihez folyamatos gyakorlás szükséges. A játékhoz szükséges koordinációs képességeket: egyensúly, reakcióidő, gyors és hirtelen irány- és sebességváltoztatás, ritmus és pontosság, és a kondicionális képességeket, mint például az állóképességet, erőt, gyorsaságot, hajlékonyságot és izomlazaságot számtalan speciális edzéstípussal és sporteszközzel lehet fejleszteni.

Mint minden sportnál itt is szükséges a fizikai képességek, a gyorsaság és az erő, az állóképesség fejlesztése, illetve az egész test izomfelépítését, erőnléti edzésekkel, valamint a sportághoz szükséges technikákat különböző sportspecifikus gyakorlatokkal lehet edzeni.

A korcsolyázás elsajátítása, valamint a megfelelő felkészítő edzések után könnyedén és szórakoztatóan lehet jégkorongozni, amelyhez elengedhetetlen a megfelelő sporteszközök használata.

Rendezés:

Keresés