Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Golf

A golf nem könnyű sport, de mindenkinek ajánlott, mert életkortól, nemtől függetlenül megtanulható, kitűnő szórakozást nyújt és versenyszerűen is űzhető.

A golf a látszat ellenére, technikailag bonyolult és fizikailag megterhelő sportág. Golfozás közben több km-es távokat kell sétálni, miközben a lehető legkevesebb ütéssel kell a golf lyukba eljuttatni a golflabdát. A golflendítés, az ütés (swing) igen összetett mozdulatsor, rengeteg dologra kell koncentrálni és közben nagyobb erő hat a gerincre, mint futás közben.

A golfozás közbeni mozdulatsorok miatt elsősorban a hátizmokat, a stabilitásért, a testtartásért felelős izmokat erősíteni, és az ízületek mozgásterjedelmét szükséges fejleszteni. Másodsorban a mozgáskoordináció, az egyensúly és a koncentrációs képesség fejlesztése is rendkívül fontos, hiszen a hatékony lendítéstechnikához ezek is elengedhetetlenek. A golfozáshoz és a sikeres játékhoz az állóképesség, az erőnlét és a dinamizmus is jelentősen fontos.

A leírtak alapján is látható, hogy a golfozás, hobbi és versenyszinten is kimerítő sportág, hiszen a fent leírtakon felül sokszor szükséges nagyobb távokat lesétálni, a golffelszereléssel együtt.

Speciális sporteszközeink segítenek elérni, hogy a golfozás igazi öröm legyen, a fent leírt képességek fejlesztésével és testünk felkészítésével.

Rendezés:

Keresés