Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ragasszuk össze pontosan és szakszerűen, ami "szétesett"

Ragasszuk össze pontosan és szakszerűen, ami "szétesett"
Mi is a kineziológiai tape?
A kineziológiai tape egy elasztikus rögzítési módszer, mely bekapcsolja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.
 
Miből készül, és hogyan?
Anyagát tekintve latexmentes pamut és szintetikus elasztikus szálak együttese, így erős, de rugalmas is egyszerre. Az elasztikus szálak csak hosszanti irányú nyújtást tesznek lehetővé. A tape hátulján sinus alakzatban polyacryl ragasztó van, mely hőre aktiválódik. A ragasztás tartóssága, sok mindentől függ, mint például a pamut és a ragasztó minősége, valamint a beteg bőrének típusa. Az előbb már említett pamut és sinus alakzat együttese létrehozza a tape nedvesség áteresztő képességét, így az izzadság és a víz szabadon áramolhat a tape két oldala között, anélkül, hogy leáztatná azt. 
 
Hogyan hat?
A tape legfőbb hatása az, hogy kihasználja és serkenti a szervezet öngyógyító mechanizmusait. A fizikai tulajdonságokból következően kijelenthető, hogy a bőrhöz hasonló nyúlása miatt nem terheli azt, mégis mechanikailag ingerli. Aktívan korrigál és támaszt, de nem feltétlen korlátoz. Működése során eltolásokkal, kiemelésekkel mozdítja el a szöveteket a fájdalmas területek fölül illetve korrigálja azok pozícióját. Az elmozdítás hatására javul a vér és nyirok keringése az adott területnek is emellett. Hatása során támogatja az izomaktivitást is. Így csökkentve a fájdalmat és a gyulladást Ennek mechanizmusát az alábbi ábra szemlélteti.
Miben más?
A TheraBand legújabb fejlesztése egy professzionális kineziológiai tape, mely egyedülálló módon, a tape-en lévő jelzések alapján megmutatja a tape megnyújtásának mértékét. 
Miért is fontos ez? 
Napjainkban már egyre többen tapelnek szakirányú végzettséggel vagy anélkül. Fontos, hogy a legtöbb oktató és oktatási anyag meghatározza, hogy az adott felragasztást milyen megnyújtással ajánlott végrehajtani a megfelelő eredmény elérésének érdekében. Ehhez nyújt segítséget a XactStretch™ Technologia. 
 
Mi is az XactStretch™ Technologia? 
TheraBand kinesiology tape a többi forgalomba lévő tapehez képest eltérő, mivel itt a szalag 0%-os megnyújtással kerül a csomagolásba. Ez akkor válik fontossá, ha számolni szeretnénk a megnyújtás mértékével. A tape felületén lévő minta segítségével egyszerűen megállapítható, hogy milyen meghúzásnál tartunk a kisméretű és nagyméretű hatszög formája alapján. Ezek a minták biztosítják a pontos mértéket (25 és 50% meghúzást). 
Ezáltal könnyebben és pontosabban tudjuk ellátni a kezelendő felületet, vagy akár megtanítani a ragasztást a vendégeink számára, a későbbi önterápia céljából.
Tartalomhoz tartozó címkék: kineziológiai tape

Keresés