Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

NEEN Educator - medencealapi indikátor

Ár:
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Gyártó: Neen
Cikkszám: 091253707
Elérhetőség: 1 db raktáron
Várható szállítás: 2022. május 23.
Az EDUCATOR-t a díjnyertes Periform-szondából fejlesztették ki, amit már világszerte az inkontinencia kezelésére alkalmaznak. Az EDUCATOR egyedülálló formája lehetővé teszi, hogy a hüvely belső falának a mozgását kövesse.
Menny.:db

Részletes ismertető

Az EDUCATOR a medencefenék izmok mozgásának külső jelzéséhez használható, vagyis egy vizuális Bio-Feedback rendkívül egyszerű formája, így egyértelműen látható, vajon a medencefenék izmok megfelelően húzódnak-e össze vagy sem.

Miért olyan fontos a helyesen kivitelezett medencefenék összehúzódás?

Négy nőből legalább egy, élete során valamikor inkontinenciától szenved, különösen a gyermekek születése után. Az inkontinencia leggyakoribb formája a stressz-inkontinencia. Ez akkor lép fel, ha megnövekszik a nyomás a hasban, pl. köhögés, tüsszentés, nevetés vagy testmozgás közben. Ezt a problémát elsősorban az okozza, hogy a medencefenék izmok nem tudnak elég gyorsan és elég erősen összehúzódni ahhoz, hogy megakadályozzák a vizelet távozását a húgycsőből.

Szeretnél többet megtudni az inkontinenciáról? Olvasd el szakmai cikkünket, melyet gyógytornászok segítségével készítettünk!

Miért olyan fontos az EDUCATOR?

A gátizom torna során is kérdéses, hogy a páciens által végzett gyakorlatok kivitelezése helyesen történik-e, ezért nagyon fontos megismertetni a betegekkel, hogy hogyan végezzék helyesen a medencefenék izmainak összehúzódásait, melynek egyszerű eszköze az EDUCATOR.

Hogyan használja az EDUCATOR-t?

Fontos: mossa meg, tisztítsa meg és szárítsa meg az EDUCATOR-t minden használat előtt.

Előkészítés

Ha szükséges, az eszköz bevezetése előtt alkalmazzon síkosító szert.

Üljön le nyugodtan a szék peremére vagy feküdjön le az ágyra, ahol a fejet és a felsőtestet párnával támassza alá, a lábakat húzza fel és terpessze szét. Álló helyzetben is fel lehet helyezni az EDUCATOR-t oly módon, mintha egy tampont helyezne fel. Vezesse az EDUCATOR-t a hüvely széléig, úgy hogy a szeméremajkak zárják le.

Az indikátornak mindig a hüvelyen kívül kell maradnia és felfelé mutatnia.

Hogy mutatja nekem az EDUCATOR, hogy mit kell tennem?

Az összehúzódás ellenőrzése

Ha az EDUCATOR-t az utasításoknak megfelelően vezette be a hüvelybe, először lazítsa el a medencefenék izmait, a hasát, a combokat és a farizmokat, majd feszítse meg a medencefenék izmait oly módon, mintha meg akarná akadályozni, hogy egy kellemetlen „szél” távozzon. Tartsa meg ezt a feszítést addig, ameddig tudja. Ha az összehúzódást helyesen végezte az indikátornak lefelé kellene mozognia. Ha az összehúzódást helytelenül végezte, az indikátor felfelé mozog és ilyenkor lefelé nyomjon, mintha  székelne.

Ha az indikátor felfelé mozog, addig folytassa a próbálkozásokat, amíg az indikátor lefelé kezd mozogni.

Építsen a sikerre!

Ha biztos benne, hogy az összehúzódások helyesek, behelyezheti az EDUCATOR-t, így az összehúzódások „ERŐSEBBEK ÉS HOSSZABBAK” lesznek. Ily módon megakadályozhatja a vizelet távozását a tréning során (stressz-inkontinencia) és sikerül Önnek „baleset” nélkül elérni a toalettet, ha hirtelen vizelési ingert érez.

Mi a teendő, ha az indikátor nem tér ki?

Ellenőrizze, hogy az EDUCATOR helyesen van-e pozícionálva és vajon az indikátor felfelé mutat. Lazítsa el a medencefeneket. Próbálja meg még egyszer. Ha az indikátor még mindig nem tér ki, előfordulhat, hogy nem a megfelelő izmot húzza össze. A medencefenék azonosítására egy lehetőség, hogy vizeletürítés közben próbálja meg a vizelet távozását megállítani, hogy az izmokat erősen összehúzza.

Ha az izom minden kísérlet ellenére még mindig nem mozog, az lehet az ok, hogy a medencefenék extrém gyenge és Önnek segítségre van szüksége, hogy olyan erős legyen, hogy a gyakorlatokat el tudja végezni. Ilyenkor inkontinencia kezelését végző orvosok, gyógytornászok tudnak Önnek segíteni. Ha az az érzése, hogy segítségre szorul, különösen, ha vizelet csepegést tapasztal, kérje specialista segítségét.

Ne adja fel!

Ha az EDUCATOR első használatánál kevés vagy egyáltalán semmi elmozdulás nem jelentkezik, ne adja fel azonnal. Használja tovább naponta az EDUCATOR-t kb. 2 hétig. Az elmozdulás első jele, még ha oly kicsi is, azt mutatja Önnek, hogy haladást ért el.

Győződjön meg róla, hogy minden elmozdulás az indikátorban a helyes irányba mutat, azaz lefelé.

Minden izom erősítése időt igényel.

Gyakorlatok

Ha az indikátor helyesen lefelé mozog, az EDUCATOR-t a medencefenék további erősítésére használhatja gyors és lassú gyakorlatokkal.

„Gyors” gyakorlatok célja, hogy úgy mozgassa izmait, hogy a hirtelen hasi nyomásnövekedésre helyesen reagáljanak (pl. köhögés, tüsszentés, kocogás stb.).

Ha az eszköz az előbb leírt módon a megfelelő helyen van, húzza össze az izmokat olyan erősen és olyan gyorsan, ahogy csak tudja, majd lazítson. Ismételje ezt a gyakorlatot olyan gyorsan, ahogy csak tudja (másodpercenként egyszer) és végezze el többször, maximum 10 összehúzódásig. Utána tartson 2-3 perces szünetet, majd ismételje meg az előző gyakorlatsort.

„Lassú” gyakorlatok alkalmasak az összehúzódások erősségének és időtartamának növelésére. Ha sikerül erős összehúzódást elérnie, ezt az összehúzódást néhány másodpercnél tovább nem tudja tartani.

Ha a medencefeneket összehúzza, az az érzése lehet, hogy az összehúzódást elég hosszú ideig meg tudja tartani. Ha a medencefenekét összehúzza, az indikátor lefelé mozog. Tartsa meg az összehúzódást addig, amíg lehetséges. Ahogy az indikátor elkezd felfelé mozogni, világossá válik, hogy az izom ellazult és a feszítés abbamarad. Ha a medencefenék izmait összehúzza, próbálja megállapítani, hogy az indikátor mennyi ideig mutat lefelé. Törekedjen arra, hogy az összehúzódás időtartamát egyre inkább meghosszabbítsa.

A cél az, hogy 10-szer sikerüljön 10 másodperces összehúzódást elérni!

Ne aggódjon, ha hamar elfárad és egy összehúzódással nem tud olyan gyorsan annyi ideig megbirkózni, mint az elején. Ez ugyanaz a folyamat, mint a fekvőtámaszoknál. Minél többet gyakorol, annál erősebb és hosszabb lesz az összehúzódás.

Mennyi idő múlva jelentkezik a siker?

Ne várjon azonnali csodát. A medencefenék izomzat erősítésének programja 3-4 hónapig is tarthat. Ha lehetséges, használja az EDUCATOR-t kezdetben legalább naponta egyszer. Ha biztos benne, hogy az összehúzódások megfelelően zajlanak, eszköz nélkül is végezheti a gyakorlatokat, amikor csak van rá ideje. Az legyen a cél, hogy a „gyors”és a „lassú” gyakorlatokat vegyesen végezze a nap folyamán, amíg a gyakorlás természetes lesz

A medencefenék izomtréningre is igaz a mondás: a gyakorlat teszi a mestert.

Tisztítás

Az EDUCATOR-t használat előtt mindig mossa el langyos szappanos vízben. Öblítse lel tiszta vízzel és törölje szárazra egy törülközővel vagy papírtörlővel.

Ezt a folyamatot ismételje meg minden használat után is .

FORRÁSBAN LÉVŐ VIZET NE HASZNÁLJON!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: inkontinencia

Keresés