Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 10. 19. 10:58:00
Powerband (gumipánt) - gyakorlatok alsó végtagra - videóval

A Powerband termék tulajdonságairól és felhasználásáról már olvashattál több előző blogbejegyzésben is, de tovább haladunk ezen a vonalon: testrészek, vagy ha úgy tetszik, izomcsoportok szerinti bontásban mutatunk be néhány gyakorlatsort. Elsőként az alsó végtagot fogjuk megdolgoztatni a következő gyakorlatokkal.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 10. 14. 14:52:00
Terhesség II. rész - Szülés utáni torna

A női test a terhesség időszaka alatt számos változáson megy át, sajnos gyakran halljuk tanácsként, hogy a gyermekágyi időszakban az anyukának semmi másra nincsen szüksége csak pihenésre, óva inti környezete és sokszor a szakember is a mozgás bármilyen formájától. Lássuk a lehetőségeket, mikor és milyen fajta szülés utáni tornát illetve mozgást érdemes végeznünk.

Olvasási idő: 10 perc

 

2021. 10. 07. 12:25:00
Terhesség I. rész - Kismama torna

Nehezen önthető szavakba, hogy mi minden történik a várandósság ideje alatt. Két miniatűr sejtecske szerencsés találkozásából egy csöpp kis lény fejlődik, majd kilenc hónap múlva egy új élet születik. Lássuk csak, mi is történik ez alatt a 280 nap alatt?

Olvasási idő: 9 perc

2021. 09. 28. 11:47:00
Slide pads (csúszópárna) edzés kezdőknek - videóval

A slide pads (melyet sok más néven is ismerhetünk pl. csúszópárna / sliding pads / slide disc / sliding disc / csuszi) egy funkcionális eszköz, mellyel a saját testsúlyos gyakorlatainkat tehetjük még színesebbé, vagy adott esetben nehezebbé. Most 10 otthoni is elvégezhető gyakorlatot mutatunk neked a csúszópárnával.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 09. 23. 14:57:00
Powerband (gumipánt) - core edzés - videóval

A powerband szalagok segítségével nagyon változatos edzésket végezhetünk, mivel a gumipánt is egy ellasztikus ellenállással rendelkező eszköz, akárcsak a gumiszalag. Most egy kifejezetten a core izmokat fejlesztő gyakorlatsort mutatunk nektek ezzel az eszközzel.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 09. 14. 12:33:00
Középpontban a könyökfájdalom -

A könyöksérülések, akárcsak a többi ízületeket érintő problémák szerteágazóak. Lehetnek traumás, gyulladásos, kopásos eredetűek. Az alábbi cikkünkben részletesen áttekintjük a könyököt érintő problémákat a teljesség igénye nélkül, legfőképpen azokra  fektetve a hangsúlyt amelyekre gyógytornával, mozgással hatni tudunk.

Olvasási idő: 17 perc

2021. 09. 07. 12:15:00
Az inkontinencia

Mi is valójában az inkontinencia? Hiszen az inkontinencia Magyarországon közel 800 ezer ember érintett, ám csupán minden tizedik kér segítséget, annak ellenére, hogy a probléma jól kezelhető. Az inkontinencia előfordulásának aránya az életkorral párhuzamosan nő, valamint kétszer annyi nőt érint, mint férfit. Gyakran látjuk diagnózisként feltüntetve az inkontinenciát, holott ez nem betegség, sokkal inkább tünet, vagy állapot. Szakmai cikkünkben részletesen bemutatjuk az inkontinenciát és javaslatokat, gyakorlatokat mutatunk gyógytornászok segítségével.

Olvasási idő: 12 perc

2021. 08. 31. 10:34:00
A sporteszközök cárja - a kettlebell - videóval

Zsírégetés és izomfejlesztés egyszerre. Igazán hangzatos cím ugye? Már-már talán annyira, hogy el sem hisszük, létezhet ilyen, hisz túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig de! Valóban létezik egy olyan sporteszköz ami nem hogy mindezt tudja, de ezen bőven túlmutat! Ugyanis használhatják nők és férfiak egyaránt. Jó hatásfokkal bír ugyanúgy futók, mint például földharcosok életében. Sok-sok sportágban kiaknázható az általa adott dinamika, az erő és az állóképesség fejlesztés.

Olvasási idő: 6 perc

2021. 06. 29. 11:20:00
Saját testsúlyos core edzés edzőhevederrel - videóval

Milyen saját testsúlyos gyakorlatok végezhetőek az edzőheveder segítségével? Milyen egy core edzés edzőhevederrel? Mi a core izmok szerepe? Mostani cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.  

Olvasási idő: 7 perc

2021. 06. 17. 11:16:00
Saját testsúlyos gyakorlatok alsó végtagra, edzőhevederrel - videóval

Mi a különbség a Sveltus felfüggesztéses tréner, másnéven edzőheveder és a TRX edzőheveder között? Milyen saját testsúlyos gyakorlatokat végezhetők ezzel az eszközzel? Mostani cikkünkben kifejezetten láb és fenék erősítő gyakorlatokat mutatunk! 

Olvasási idő: 8 perc

2021. 06. 10. 10:01:00
Visszatérnél az edzőterembe, az otthoni edzések világából? Mutatjuk, hogy mire figyelj!

Végre nyitva vannak az edzőtermek, így talán már benned is megszületett a döntés, hogy ideje lépni és formába lendülni a hosszú kihagyás után. Az otthoni edzéseidet szeretnéd kiegészíteni egy-egy edzőtermi edzéssel vagy teljesen visszatérnél a fitnesstermek világához? Ebben a cikkben segítünk túllendülni a nehéz újrakezdésen!

Olvasási idő: 6 perc

2021. 06. 07. 10:14:00
A nyaki szakasz és ami mögötte van, vagy pont, hogy nincs?

A nyaki szakasz egy bonyolult rendszer, hiszen nagyon kis felületen kell a fejet egyensúlyozni, gondoljunk csak bele, milyen nehéz a babáknak megemelniük a fejüket, mivel az anyaméhben nem volt rá szükségük, viszont a nagy, színes külvilágban, annál inkább. Az emberi fej súlya felnőttkorban 5-6 kg. Ez egy olyan passzív tömeg, amit állandóan egyensúlyban kell tartanunk izmaink által.  A nyaki  problémáinak egy része ebből is adódik. 

Olvasási idő: 8 perc

2021. 06. 02. 10:51:00
Középpontban a térdfájdalom

A térdízület az egyik leggyakrabban sérült része testünknek. Sokfajta problémánk lehet ezzel a területtel. Három fő típusa van a megbetegedéseknek, a gyulladásos, a kopásos és a traumás elváltozások. Mik a javasolt terápiák a térdfájdalom megszüntetésére? Milyen gyakorlatokkal tudjuk hatékonyan kezelni a kialakult térdfájdalmat? 

Olvasási idő: 16 perc

2021. 05. 25. 10:07:00
Kéz és alkarerősítő eszközök az élsportban

Mi edzők, sokszor szembesülünk vendégeknél és hobbi sportolóknál, hogy a könyöktől kiinduló fájdalom, hogyan gátolja őket az élet különböző területein. A problémát az alkarban található ínak illetve feszítő és hajlító izmok túlerőltetése okozza. Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy a tenisz- vagy golfkönyök kialakuljon. De hogyan kezeljük a kialakult problémát? Mit tehetünk a megelőzésért?

Olvasási idő: 6 perc

2021. 05. 04. 15:44:00
Hogyan kezdjünk el sportolni? Kézzelfogható tippek, ha elkezdenéd (vagy újrakezdenéd) a rendszeres sportolást. Egy nemkívánatos sérülés, a sok munka, családi teendők, magánélet vagy szimpla időhiány miatt mostanáig háttérbe szorult az életedben a sportolás? Most viszont szeretnél belevágni a dologba, de bizonytalan vagy az indulást illetően? Ez a cikk segít eloszlatni a kételyeid, egyúttal felkészít a nemkívánatos buktatókra.
 
2021. 04. 28. 10:46:00
13 powerband gyakorlat haladóknak A powerband szalag igen sokszínű felhasználási lehetőséget biztosít: gyorsaság és robbanékonyság fejlesztéséhez, súlyzós edzések alternatívájaként, rugalmasság fejlesztésére, dinamikus gyakorlatokhoz, de akár nyújtáshoz is. Mostani cikkünkben kifejezetten középhaladó és haladó gyakorlatokat mutatunk.
2021. 04. 22. 10:06:00
12 powerband gyakorlat kezdőknek és középhaladóknak A powerband szalagok egyre népszerűbbek, ennek oka, hogy számtalan gyakorlat végezhető ezzel a sporteszközzel edzettségi szinttől függetlenül. Mostani cikkünkben kifejezetten kezdőknek és középhaladóknak szóló gyakorlatokat mutatunk.
2021. 04. 15. 10:45:00
Az egyensúly és a mozgáskoordináció fejlesztése - kezdőknek és haladóknak Mielőtt belevetnénk magunkat a legnyakatekertebb YouTube videós egyensúly kihívásokba, tisztázzuk a fő fogalmakat és hogy miért is célszerű ezen a területen is fejlesztenünk magunkat, sokan ugyanis nélkülözhetetlen képességként tekintenek az egyensúlyra.
2021. 04. 13. 10:10:00
Togu Jumper használata az élsportban A funkcionális sporteszközök száma a fitnesz szektorban szinte végeláthatatlan, a sok hobbisportoló kedvére válogathat a rengeteg eszköz között, évente több újdonság is megjelenik a piacon. Könnyű helyzete van a profi, leigazolt versenyzőknek is, akik a teljesítményfokozás céljából fordulnak az új eszközök felé. 
2021. 04. 09. 13:19:00
Ébredj a természettel és használd ki a tavaszi megújulás adta lehetőségeket! A tavasz beköszöntével a természet felébred téli álmából. A fák és a bokrok rügyezni kezdenek, a madarak élénk énekükkel kényeztetnek, miközben szépen lassan megválsz a tél terheitől. Ezennel hivatalosan is megkezdődik a tavaszi megújulás időszaka.

Keresés