Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 04. 09. 13:19:00
Ébredj a természettel és használd ki a tavaszi megújulás adta lehetőségeket! A tavasz beköszöntével a természet felébred téli álmából. A fák és a bokrok rügyezni kezdenek, a madarak élénk énekükkel kényeztetnek, miközben szépen lassan megválsz a tél terheitől. Ezennel hivatalosan is megkezdődik a tavaszi megújulás időszaka.
2021. 03. 25. 10:43:00
Középpontban a derékfájdalom Napjainkban Magyarországon az egyik leggyakrabban előforduló probléma a derékfájdalom és ennek talaján kialakuló degeneratív elváltozások. Az emberek 75-80%-ánál életében legalább egyszer előfordult, sőt gyakran az első megjelenés tinédzser, 12 éves kor környékére tehető. 
2021. 03. 16. 12:42:00
10 perces kombinált ugrálókötél edzés - videóval Ha az ugrókötélre gondolunk, elsőre sokunkban az általános iskolai élmények élednek újra, pedig ez az egyszerű eszköz remek sportolási alternatívát kínál a fogyni vagy formásodni vágyó felnőttek számára is. Az ugrálókötél számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik és igazán hatékony edzéseket lehet vele végezni, cikkünkben egy komplett 10 perces edzést is mutatunk.
2021. 03. 09. 12:23:00
23 gumiszalagos gyakorlat - kezdőknek és középhaladóknak A gumiszalaggal számtalan gyakorlat végezhető, cikkünkben Szabó Eszter Réka személyi edző segítségével megmutatjuk, hogy milyen edzések is végezhetők a gumiszalaggal. Még csak most ismerkednél a gumiszalaggal? Hetente többször is csinálsz gumiszalagos edzést? Nem számít, hogy milyen szinten vagy. Ebben a cikkünkben 23 otthon is elvégezhető gumiszalagos gyakorlatot ismerhetsz meg. 
2021. 03. 08. 05:00:00
Exkluzív nőnapi ajándék – praktikus tanácsok nőiességed megéléséhez Szerintem a nőiesség az egyik legfelemelőbb érzés, aminek a megtapasztalásához mindannyiunknak megvan a joga nőként! Úgyhogy a nőnap apropóján ehhez szeretnélek most hozzásegíteni, méghozzá a testi és lelki egyensúlyt eredményező tippeken keresztül.
2021. 03. 02. 10:52:00
Kineziológiai tapasz alkalmazása a mozgásszervi megbetegedések körében

Mi is a kineziológiai tape? Miből készül? Milyen a kineziológiai tapasz hatása szakmai szemmel? Milyen ragasztási technikák vannak? Hogyan kell felhelyezni a tapaszt? Ezekre a kérdésekre adunk választ átfogó cikkünkben, melyet Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok segítségével készítettünk el.

2021. 02. 25. 10:06:52
A step pad, mint funkcionális eszköz - videóval A step pad említésekor leginkább az aerobic órákra asszociálunk, azonban ennél sokkal szélesebb körben felhasználható az eszköz. A step lépcső funkcióját tekintve legfőképp alátámasztásként lesz mérvadó, így középhaladó és haladó gyakorlatoknál is felhasználhatjuk a nehézségi szint vagy intenzitás emeléséhez, de akár a pandémia okozta monoton edzések felpezsdítésére is.
2021. 02. 22. 11:49:00
Mindent a futásról - gyógytornász szemmel Napjainkban, így a COVID 19 alatt egyre több ember szánta rá magát a futásra. A futás az egyik legősibb sport, mégis számtalan hibát követünk el vele kapcsolatban. A legjellemzőbb, hogy egyáltalán nem megfelelően melegítünk be, az izmaink nem elég erősek, emiatt kompenzáció alakul ki, ami túlterheléseket okoz, túlvállaljuk magunkat, illetve a futás utáni nyújtás elmarad vagy túl rövidre sikerül. 
2021. 02. 18. 11:21:00
Fitball labda - gyakorlatok kezdőknek és haladóknak A fitnesz labda vagy fitball napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem hiába: számos pozitív és jótékony tulajdonsággal bírnak. A fitnesz labda egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy bár nagy helyet foglal, edzés után mégsem kell „elpakolni”, hiszen az íróasztalnál nyugodtan használhatjuk a hagyományos székek helyett.
2021. 02. 16. 13:53:00
Miért nélkülözhetetlen az SMR henger? A masszázs henger kiemelkedő szerephez tud jutni az otthoni nyújtások során, hogy testünk működése a lehető legoptimálisabb legyen - hangzik az egyszerű válasz. Rendben. Értjük. De miért? Mi az összefüggés, hol a kapcsolat a fájdalom nélküli mozgás, a rugalmas ízületek, komfortos mindennapok és az SMR henger használata között? Mit tesz velünk? Hogyan szolgálja testünket? Mennyire igaz, már-már nélkülözhetetlen szerepkörben tetszeleg? 
2021. 02. 04. 12:34:00
Csak nőknek - otthoni edzés ötletek mini band szalaggal Kényelmes otthon is használhatod? Kis helyen is elfér és az egész testedet átmozgathatod vele? Fellélegezhetsz, igen létezik olyan eszköz, amire az előbb felsoroltak mind érvényesek: ez a mini band szalag. Érdekel, hogy milyen egy mini band edzés? Vajon milyen mini band gyakorlatok vannak?
2021. 02. 02. 09:43:00
Egyensúly és egyensúlyfejlesztés Nélkülözhetetlen képességként tekintünk egyensúlyunkra, ami életünk során nem állandó és nem egyforma mindenkinél. De hogyan tudjuk feljeszteni egyensúlyunkat és mit tehetünk azért, hogy idősebb korunkra ne romoljon ezen képességünk, mikor érdemes elkezdeni foglalkozni az egyensúly fejlesztésével?
2021. 02. 01. 10:05:00
Sporthoz való visszatérés COVID-19 után Napjainkban a COVID-19 fertőzés tartja sakkban a világot, melyhez fogható világjárványt már láthattunk korábban is a történelem során. De hogyan térjünk vissza a sporthoz, ha átestünk a fertőzésen?
2021. 01. 28. 11:10:00
Súlyzó körkép A pandémiás időszakban többségünk rákényszerült az otthoni mozgásra, de így sem kell lemondanunk a súlyzós edzésről. A termékkínálat rendkívül széles, válogathatunk a slam ball-ok, wall ball-ok, medicinlabdák, kézisúlyzók (állítható és fix) és bokasúlyok között. Nézzük meg, milyen típusú gyakorlatokhoz tudjuk használni a fent felsorolt eszközöket.
2021. 01. 25. 11:49:00
Talajon végzett gyakorlatok - tornaszőnyegen Az edzésünk során - legyen az otthoni vagy fitness termi - rengeteg eszközzel ismerkedünk meg. Beszélünk a funkcionalitásukról, fogásukról, felhasználhatóságukról és sokszor nézünk utána maguknak a gyakorlatoknak is a megfelelő fórumokon. Ebben a cikkünkben a legalapvetőbb fitness eszközzel foglalkozunk, ez pedig nem más, mint a fitnesz tornaszőnyeg vagy fitnesz matrac.
2021. 01. 21. 10:11:00
Agility és robbanékonyság fejlesztés otthon Létezik olyan mozgásforma, aminek gyakorlásával kezdőként vagy versenyzőként is magasabb szintre léphetsz, bármilyen sportot is űzöl? Érezted már úgy, hogy nem bírod az edzéseid monotonitását, esetleg a fejlődés üteme is lelassult vagy stagnál? A COVID-19 vírus okozta intézkedések sajnos nagymértékben korlátozzák a versenyengedéllyel nem rendelkező sportolók lehetőségeit, de jó hírünk van, nem kell lemondanod a céljaid eléréséről. Az agility edzések önmagukban is remek lehetőséget biztosítanak a fejlődéshez szükséges edzéshatás kiváltásához, de a lent felsorolt pliometrikus gyakorlatok keresztedzésként is alkalmazhatók. 
2021. 01. 19. 11:41:00
Otthoni edzés hatékonyan  - csúszó párnával Hatékonyságot növelni számtalan módon lehet. Testre szabottabb gyakorlatokkal. Dinamikusabb edzésekkel. Nagyobb súlyokkal vagy éppen egy praktikus eszközzel. De milyen egy praktikus eszköz, főként ha otthonedzésről van szó? És mi az a testrész, melyre mindenképpen fókuszt kell helyeznünk az esetben, ha professzionális edzést szeretnénk?
2021. 01. 14. 09:37:00
Medicinlabda nemcsak a testnevelés órán... Amikor medicinlabdáról esik szó, mindenki szeme előtt az iskolai tesiórák jellegzetes barna színű, bőr borítású labdája jelenik meg. Emlékszünk még arra, hogy milyen feladatokat kellett csinálnunk vele? Emlékszünk még arra is, hogy állandóan kicsúszott a kezünkből és a nem igazán tónusos törzsizmokkal dobtuk-kaptuk a labdákat?
2021. 01. 11. 11:00:00
Edzés súlylabdával Mint tudjuk megannyi lehetőségünk van feszesítésre, izomtömeg növelésre, erőfejlesztésre konditermi és otthoni körülmények között is. Jellemzően azonban - a felhasznált eszközök vonatkozásában - mégis megragadunk a kézi súlyzók, tárcsák, edzőtermi gépek szentségében és igen nehezen nyitunk alternatív edzésmódok, vagyis inkább alternatív eszközök felé.
2021. 01. 07. 12:16:00
Kettlebell szerepe az élsportban A kettlebell melyet girja vagy harangsúly néven is ismerhetsz, tulajdonképpen egy fogantyúval ellátott golyóhoz hasonlító, harang alakú súlyzó. A kettlebell súlyzók a testedzés egyik legintenzívebb formáját teszik lehetővé, így zsírégetésben verhetetlenek! Gyakorlatilag bármilyen testmozgáshoz használható legyen szó fitneszről, erőnléti edzésről, testépítésről vagy csak egy egyszerű bemelegítésről. De hogyan használjuk az élsportban?

Keresés