Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 06. 29. 11:20:00
Saját testsúlyos core edzés edzőhevederrel - videóval

Milyen saját testsúlyos gyakorlatok végezhetőek az edzőheveder segítségével? Milyen egy core edzés edzőhevederrel? Mi a core izmok szerepe? Mostani cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.  

Olvasási idő: 7 perc

2021. 06. 17. 11:16:00
Saját testsúlyos gyakorlatok alsó végtagra, edzőhevederrel - videóval

Mi a különbség a Sveltus felfüggesztéses tréner, másnéven edzőheveder és a TRX edzőheveder között? Milyen saját testsúlyos gyakorlatokat végezhetők ezzel az eszközzel? Mostani cikkünkben kifejezetten láb és fenék erősítő gyakorlatokat mutatunk! 

Olvasási idő: 8 perc

2021. 06. 10. 10:01:00
Visszatérnél az edzőterembe, az otthoni edzések világából? Mutatjuk, hogy mire figyelj!

Végre nyitva vannak az edzőtermek, így talán már benned is megszületett a döntés, hogy ideje lépni és formába lendülni a hosszú kihagyás után. Az otthoni edzéseidet szeretnéd kiegészíteni egy-egy edzőtermi edzéssel vagy teljesen visszatérnél a fitnesstermek világához? Ebben a cikkben segítünk túllendülni a nehéz újrakezdésen!

Olvasási idő: 6 perc

2021. 06. 07. 10:14:00
A nyaki szakasz és ami mögötte van, vagy pont, hogy nincs?

A nyaki szakasz egy bonyolult rendszer, hiszen nagyon kis felületen kell a fejet egyensúlyozni, gondoljunk csak bele, milyen nehéz a babáknak megemelniük a fejüket, mivel az anyaméhben nem volt rá szükségük, viszont a nagy, színes külvilágban, annál inkább. Az emberi fej súlya felnőttkorban 5-6 kg. Ez egy olyan passzív tömeg, amit állandóan egyensúlyban kell tartanunk izmaink által.  A nyaki  problémáinak egy része ebből is adódik. 

Olvasási idő: 8 perc

2021. 06. 02. 10:51:00
Középpontban a térdfájdalom

A térdízület az egyik leggyakrabban sérült része testünknek. Sokfajta problémánk lehet ezzel a területtel. Három fő típusa van a megbetegedéseknek, a gyulladásos, a kopásos és a traumás elváltozások. Mik a javasolt terápiák a térdfájdalom megszüntetésére? Milyen gyakorlatokkal tudjuk hatékonyan kezelni a kialakult térdfájdalmat? 

Olvasási idő: 16 perc

2021. 05. 25. 10:07:00
Kéz és alkarerősítő eszközök az élsportban

Mi edzők, sokszor szembesülünk vendégeknél és hobbi sportolóknál, hogy a könyöktől kiinduló fájdalom, hogyan gátolja őket az élet különböző területein. A problémát az alkarban található ínak illetve feszítő és hajlító izmok túlerőltetése okozza. Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy a tenisz- vagy golfkönyök kialakuljon. De hogyan kezeljük a kialakult problémát? Mit tehetünk a megelőzésért?

Olvasási idő: 6 perc

2021. 05. 04. 15:44:00
Hogyan kezdjünk el sportolni? Kézzelfogható tippek, ha elkezdenéd (vagy újrakezdenéd) a rendszeres sportolást. Egy nemkívánatos sérülés, a sok munka, családi teendők, magánélet vagy szimpla időhiány miatt mostanáig háttérbe szorult az életedben a sportolás? Most viszont szeretnél belevágni a dologba, de bizonytalan vagy az indulást illetően? Ez a cikk segít eloszlatni a kételyeid, egyúttal felkészít a nemkívánatos buktatókra.
 
2021. 04. 28. 10:46:00
13 powerband gyakorlat haladóknak A powerband szalag igen sokszínű felhasználási lehetőséget biztosít: gyorsaság és robbanékonyság fejlesztéséhez, súlyzós edzések alternatívájaként, rugalmasság fejlesztésére, dinamikus gyakorlatokhoz, de akár nyújtáshoz is. Mostani cikkünkben kifejezetten középhaladó és haladó gyakorlatokat mutatunk.
2021. 04. 22. 10:06:00
12 powerband gyakorlat kezdőknek és középhaladóknak A powerband szalagok egyre népszerűbbek, ennek oka, hogy számtalan gyakorlat végezhető ezzel a sporteszközzel edzettségi szinttől függetlenül. Mostani cikkünkben kifejezetten kezdőknek és középhaladóknak szóló gyakorlatokat mutatunk.
2021. 04. 15. 10:45:00
Az egyensúly és a mozgáskoordináció fejlesztése - kezdőknek és haladóknak Mielőtt belevetnénk magunkat a legnyakatekertebb YouTube videós egyensúly kihívásokba, tisztázzuk a fő fogalmakat és hogy miért is célszerű ezen a területen is fejlesztenünk magunkat, sokan ugyanis nélkülözhetetlen képességként tekintenek az egyensúlyra.
2021. 04. 13. 10:10:00
Togu Jumper használata az élsportban A funkcionális sporteszközök száma a fitnesz szektorban szinte végeláthatatlan, a sok hobbisportoló kedvére válogathat a rengeteg eszköz között, évente több újdonság is megjelenik a piacon. Könnyű helyzete van a profi, leigazolt versenyzőknek is, akik a teljesítményfokozás céljából fordulnak az új eszközök felé. 
2021. 04. 09. 13:19:00
Ébredj a természettel és használd ki a tavaszi megújulás adta lehetőségeket! A tavasz beköszöntével a természet felébred téli álmából. A fák és a bokrok rügyezni kezdenek, a madarak élénk énekükkel kényeztetnek, miközben szépen lassan megválsz a tél terheitől. Ezennel hivatalosan is megkezdődik a tavaszi megújulás időszaka.
2021. 03. 25. 10:43:00
Középpontban a derékfájdalom Napjainkban Magyarországon az egyik leggyakrabban előforduló probléma a derékfájdalom és ennek talaján kialakuló degeneratív elváltozások. Az emberek 75-80%-ánál életében legalább egyszer előfordult, sőt gyakran az első megjelenés tinédzser, 12 éves kor környékére tehető. 
2021. 03. 16. 12:42:00
10 perces kombinált ugrálókötél edzés - videóval Ha az ugrókötélre gondolunk, elsőre sokunkban az általános iskolai élmények élednek újra, pedig ez az egyszerű eszköz remek sportolási alternatívát kínál a fogyni vagy formásodni vágyó felnőttek számára is. Az ugrálókötél számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik és igazán hatékony edzéseket lehet vele végezni, cikkünkben egy komplett 10 perces edzést is mutatunk.
2021. 03. 09. 12:23:00
23 gumiszalagos gyakorlat - kezdőknek és középhaladóknak

A gumiszalaggal számtalan gyakorlat végezhető, cikkünkben Szabó Eszter Réka személyi edző segítségével megmutatjuk, hogy milyen edzések is végezhetők a gumiszalaggal. Még csak most ismerkednél a gumiszalaggal? Hetente többször is csinálsz gumiszalagos edzést? Nem számít, hogy milyen szinten vagy. Ebben a cikkünkben 23 otthon is elvégezhető gumiszalagos gyakorlatot ismerhetsz meg. 

Olvasási idő: 8 perc

2021. 03. 08. 05:00:00
Exkluzív nőnapi ajándék – praktikus tanácsok nőiességed megéléséhez Szerintem a nőiesség az egyik legfelemelőbb érzés, aminek a megtapasztalásához mindannyiunknak megvan a joga nőként! Úgyhogy a nőnap apropóján ehhez szeretnélek most hozzásegíteni, méghozzá a testi és lelki egyensúlyt eredményező tippeken keresztül.
2021. 03. 02. 10:52:00
Kineziológiai tapasz alkalmazása a mozgásszervi megbetegedések körében

Mi is a kineziológiai tape? Miből készül? Milyen a kineziológiai tapasz hatása szakmai szemmel? Milyen ragasztási technikák vannak? Hogyan kell felhelyezni a tapaszt? Ezekre a kérdésekre adunk választ átfogó cikkünkben, melyet Hodoniczki-Kammerer Judit és Kőszegvári Ágnes - gyógytornászok segítségével készítettünk el.

2021. 02. 25. 10:06:52
A step pad, mint funkcionális eszköz - videóval A step pad említésekor leginkább az aerobic órákra asszociálunk, azonban ennél sokkal szélesebb körben felhasználható az eszköz. A step lépcső funkcióját tekintve legfőképp alátámasztásként lesz mérvadó, így középhaladó és haladó gyakorlatoknál is felhasználhatjuk a nehézségi szint vagy intenzitás emeléséhez, de akár a pandémia okozta monoton edzések felpezsdítésére is.
2021. 02. 22. 11:49:00
Mindent a futásról - gyógytornász szemmel Napjainkban, így a COVID 19 alatt egyre több ember szánta rá magát a futásra. A futás az egyik legősibb sport, mégis számtalan hibát követünk el vele kapcsolatban. A legjellemzőbb, hogy egyáltalán nem megfelelően melegítünk be, az izmaink nem elég erősek, emiatt kompenzáció alakul ki, ami túlterheléseket okoz, túlvállaljuk magunkat, illetve a futás utáni nyújtás elmarad vagy túl rövidre sikerül. 
2021. 02. 18. 11:21:00
Fitball labda - gyakorlatok kezdőknek és haladóknak A fitnesz labda vagy fitball napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem hiába: számos pozitív és jótékony tulajdonsággal bírnak. A fitnesz labda egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy bár nagy helyet foglal, edzés után mégsem kell „elpakolni”, hiszen az íróasztalnál nyugodtan használhatjuk a hagyományos székek helyett.

Keresés