Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Inkontinencia - (gyógyszermentes) eszközök

Gyakran látjuk diagnózisként feltüntetve az inkontinenciát, holott ez nem betegség, sokkal inkább tünet, vagy állapot, hiszen gyakran bizonyos szervi eltérések, betegségek miatt következményesen alakul ki. Vizeletinkontinenciáról, vagy vizelet visszatartási problémáról beszélünk, ha a vizelet akaratunktól függetlenül ürül a húgyhólyagból, a távozott vizelet mennyiségétől függetlenül.

Magyarországon közel 800 ezer ember érintett az inkontinencia, ám csupán minden tizedik kér segítséget, annak ellenére, hogy a probléma jól kezelhető. Az inkontinencia előfordulásának aránya az életkorral párhuzamosan nő, valamint kétszer annyi nőt érint, mint férfit.

Neen inkontinencia termékek

  • Neen Educator

  • Neen Aquaflex

Neen Pelvic Health (UK)

A Neen cég az Egyesült Királyságban a piacvezető az inkontiencia és medencefenék izomerősítő termékek piacán. A brit céget 1975-ben alapították ma pedig az amerikai Performance Health cégcsoport tagja. A Neen cég célja, hogy innovatív termékeket fejlesszen ki az egész világon dolgozó egészségügyi szakemberek és betegek számára, amelyek a medencefenék izmainak erősítésére és az inkontinencia tüneteinek kezelésére szolgálnak. A Neen termékek hatékonyan segítenek az inkontinencia panaszok kezelésben gyógyszermentesen és hormonmentesen.  

Neen Educator

Az EDUCATOR-t a díjnyertes Periform-szondából fejlesztették ki, amit már világszerte az inkontinencia kezelésére alkalmaznak. Az EDUCATOR egyedülálló formája lehetővé teszi, hogy a hüvely belső falának a mozgását kövesse. Ezek a mozgások külsőleg mutatják a medencefenék izmok összehúzódását, így egyértelműen látható, vajon a medencefenék izmok megfelelően húzódnak-e össze vagy sem.
Az EDUCATOR a medencefenék izmok mozgásának külső jelzéséhez használható, vagyis egy vizuális Bio-Feedback rendkívül egyszerű formája. A Neen EDUCATOR gyógyszermentes és hormonmentes termék.

Neen Aquaflex

Az AQUAFLEX® egy klinikailag tesztelt medencefenék edző rendszer, ami hüvely kónuszokból (kúpokból) áll. Az AQUAFLEX® kifejezetten olyan nők részére lett kifejlesztve, akiknél akaratlanul is vizeletcsepegés lép fel nevetés, köhögés, tüsszentés vagy sportolás közben. Az orvostudományban ezt a jelenséget stressz-inkontinenciának nevezik, de arról is beszélünk, hogy  „gyenge  a medencefenék” vagy a  „húgyhólyag kontrollja nem működik helyesen”. Az AQUAFLEX® segíthet orvosolni ez, méghozzá azonnal! A Neen AQUAFLEX gyógyszermentes és hormonmentes termék.

Szeretnél többet megtudni az inkontinenciáról? Olvasd el szakmai cikkünket, melyet gyógytornászok segítségével készítettünk!

Rendezés:
Hamarosan érkezik
Várható szállítás: 2022. október 31.
9.990 Ft

Mi az a medencefenék izom?

A medencefenéki izomzat core izomzatunk (mély izomrendszer) része, tehát fontos szerepe van az ágyéki gerinc stabilizálásában. Babatervezés, várandósság alatt (12. hetet követően ) és a szülés utáni regenerációban is fontos ezen izmok edzése, valamint a lokális vérkeringést fokozva a hüvely izomzatának erősítése a szexuális életet is pozitívan befolyásolhatja.

A medencefenék izmok a szeméremcsonthoz tapadnak. A medence feneket mint egyfajta függőágynak kell elképzelni, ami a húgyhólyagot, a méhet és a beleket tartja. Képzelje el például azt a terhelést, ami egy gyermek kilenc hónapi kihordásával és magával a szüléssel jár. Így érthető, hogy az anyák egy harmadánál a medencefenék gyengülése jelentkezik és következményeként a húgyhólyag feletti kontrol csekélyebb.

Medencefenék izom erősítés

Amikor a medencefenék izmokat edzi, Kegel-gyakorlatokat végez, amelyeket 1948-ban fejlesztett ki először Dr. Arnold Kegel. A Kegel gyakorlatok sikerének kulcsa:
1.    Rendszeres gyakorlás.
2.    Leghamarabb 3-4 hét elteltével várható az eredmény.
3.    A gátizomzat összehúzódásának megéreztetésének jelentősége, amit az EDUCATOR eszköz használata kiválóan kiegészít.
4.    Hosszú távon a tréning nehezítése érdekében, nem csak a gravitáció nyújtotta előnyöket használjuk ki, hanem az úgy nevezett hüvelysúly, AQUAFLEX alkalmazása is remekül kiegészíti a terápiát.

A Neen EDUCATOR és a Neen AQUAFLEX gyógyszermentes és hormonmentes termék!

 

Keresés