Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Eddz otthon könnyen és egyszerűen! 1. rész – 5 gyakorlat, amivel formás és feszes lesz az alsótested!

2020. 04. 16. 11:47:44
Eddz otthon könnyen és egyszerűen! 1. rész – 5 gyakorlat, amivel formás és feszes lesz az alsótested!

Nemcsak testi, de lelki egészségünk érdekében is fontos, hogy a karantén ideje alatt is mozogjunk. Ahhoz, hogy hatékonyan formálhasd az alakod ez idő alatt is, készítettünk neked egy 2 részes sorozatot, melyben olyan gyakorlat ötleteket találsz, amikkel színesítheted és hatékonnyá teheted az otthoni edzésprogramod! A sorozat első részében olyan alsótestet megdolgoztató gyakorlatokat hoztunk, amiket akár a nappalid kellős közepén is könnyen el tudsz végezni!

Ehhez a cikkhez készült és második rész is, így ha nem szeretnéd kihagyni, akkor itt találod meg ---> Eddz otthon könnyen és egyszerűen! II. rész - 6 gyakorlat a formás felsőtestért!

A karantén sokunk számára olyan új élethelyzetet teremtett, ami nemcsak fizikálisan, de mentálisan is komoly próbatétel: a négy fal között kell feltalálnunk magunkat úgy, hogy közben ne veszítsük el a lelkesedésünket, a lendületünket és a jókedvünket. A mindennapi mozgás ebben a helyzetben is jó választás lehet, hiszen a sport nemcsak erőt ad, de boldogsághormonokat is!

Te is szeretnél hatékony és változatos edzéseket elvégezni, de nem szeretnél sok sporteszközt beszerezni? Szeretnéd minimális pénzösszegből a maximális teljesítményt kihozni? Akkor próbáld ki a gumiszalagot vagy a gumikötelet! Ezzel az egyetlen sporteszközzel is képes lehetsz arra, hogy hatékony edzéseket állíts össze úgy, hogy közben folyamatos kihívások elé állítod magad!

Biztos te is találkoztál már a gumiszalaggal vagy gumikötéllel, talán már korábban vásároltál is egyet? Vagy épp mindig csak nézegetted a kínálatot, de nem tudtál választani a különböző erősségű szalagok vagy kötelek közül?

Ha korábban már te is vettél ilyen sporteszközt, de az gyorsan bekerült a szekrénybe és el is felejtetted, hogy létezik, akkor épp itt az ideje elővenni és leporolni, hiszen most nagyon jó szolgálatot tehet számodra. Ha pedig még nem sikerült beszerezned ezt a nagyszerű, kis helyen elférő, hatékony eszközt, de próbára tennéd magad és kipróbálnád a gumiszalagot vagy a gumikötelet otthoni edzéseid során, akkor itt tudod tőlünk könnyen beszerezni--->Theraband gumiszalagok és Theraband gumikötelek

Miért jó, ha neked is van egy ilyen sporteszközöd?

Mind a gumiszalag, mind a gumikötél egy elasztikus ellenállású sporteszköz. Ennek köszönhetően a gyakorlatok elvégzése során a megdolgoztatott terület folyamatos ellenállás alatt van, így az izmaid a gyakorlat teljes ideje alatt megfeszülnek, vagyis folyamatosan dolgoznak. A gumiszalag alkalmas kisebb izomcsoportok megmozgatására, amit hagyományos súlyzós edzésekkel nehézkesen vagy egyáltalán nem tudnál kivitelezni. Egy elasztikus ellenállású eszközzel tökéletesen kiegészítheted mindennapi edzéseidet és megdolgoztathatod alsó és felsőtested. Használatával növelheted az izomerőd, az állóképességed, a gyorsaságod és fokozhatod az ízületi mobilitásod mindezt ízületkímélő módon. Arról nem is beszélve, hogy ezzel az egyetlen eszközzel számtalan gyakorlatot végezhetsz el, így csak a képzeleted szabhat határt annak, hogy milyen gyakorlatokat csinálsz meg vele. Ráadásul, ha TheraBand gumiszalagot vagy gumikötelet választasz az edzéseid hatékonyságának fokozásához, akkor könnyen ki tudod számolni azt, hogy épp mekkora súlynak megfelelően végzed el az adott gyakorlatot. Ez annak köszönhető, hogy a TheraBand gumiszalagok és gumikötelek tudományosan bemért eszközök, így minden gyakorlat során pontosan tudod azt, hogy épp hány kg-nak megfelelően végzed az adott gyakorlatot. Ha ez még nem lenne elég, a gumiszalagot és a gumikötelet is különböző erősségekben érheted el, így könnyen ki tudod választani az aktuális edzettségi szintednek megfelelő darabot.

Az elasztikus ellenállású eszközök (gumiszalag, gumikötél) megjelenésük óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Az eszközök sikerének kulcsa az, hogy kis helyen elférnek, mégis hatékonyan támogatják edzéseidet, így otthoni edzésedbe is könnyen be tudod építeni őket.

Íme egy kis ízelítő abból a számtalan gyakorlatból, amit gumiszalaggal vagy gumikötéllel tudsz elvégezni ahhoz, hogy formás és feszes legyen a combod vagy épp a feneked!

Tipp a gyakorlatokhoz

Minden feladatot érdemes edzettségi szintedtől függően 3-4 körben legalább 15-20 ismétléssel elvégezned. Az igazán látványos eredményekért érdemes legalább hetente 3 alkalommal edzened. Ha már könnyűnek érzed a gyakorlatokat, akkor érdemes erősebb szalagra vagy kötélre váltanod vagy növelned a feladatok ismétlésszámát.

1. feladat

 • Állj rá a gumikötél közepére úgy, hogy a kezeiddel megfogod a gumikötél végét körülbelül váll magasságban.
 • Ezután lassan guggolj le úgy, hogy a kezed a vállad magasságába maradjon, a hátad egyenes legyen, és a térded ne menjen a lábfejed vonala elé.
 • Tartsd meg a guggoló pozíciót egy rövid ideig, majd lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe és ismételd meg a gyakorlatot többször.

2. feladat

 • Csomózd össze a gumiszalagot.
 • Tedd az összecsomózott szalagot a bokádra.
 • Tartsd a hátad egyenesen és nyújtott térddel told hátra a lábad majd engedd vissza, miközben ügyelsz rá, hogy a lábad nem érinti a földet.
 • A megfelelő ismétlésszám után végezd el a gyakorlatot a másik lábaddal is.

Tartsd a hátad egyesen a feladat elvégzése alatt.

3. feladat

 • Térdelj le a földre és tedd a bal lábad a gumikötél egyik fogantyújába.
 • Ezután vedd fel a térdelőtámasz pozíciót úgy, hogy a gumikötél másik végét biztonságosan rögzíted a bal kezed alatt, ez lesz a kiinduló helyzet.
 • Majd nyújtsd ki a lábad hátra egészen addig míg teljesen egyenes nem lesz a lábad.
 • Tartsd meg egy rövid ideig ezt a pozíciót, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe
 • Ismételd meg a gyakorlatot többször is, majd jöhet a másik láb.

4. feladat

 • Helyezkedj el kényelmesen a talajon négykézláb.
 • A szalagot kösd össze és tedd, egyik végét a bokádra a másik felébe pedig akaszd be a lábad.
 • Azt a lábadat emeld fel, amelyiken a szalag található, figyeld rá oda, hogy a combod párhuzamosan legyen a talajjal, tartsd meg rövid ideig a lábad majd szépen lassan tért vissza a kiinduló pozícióba.
 • Ismételd meg a feladatot.
 • Majd a megfelelő ismétlés szám után jöhet a másik lábad.

5. feladat

 • Feküdj le a hátadra úgy, hogy a kinyújtott lábaidat beleakasztod a gumikötél közepében, a kezeiddel pedig megfogod a gumikötél másik végét.
 • A kinyújtott lábaidat kezd eltávolítani egymástól és nyisd szét a lábad vállszéles terpeszbe.
 • Tartsd meg ezt a pozíciót egy rövid ideig, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.
 • Ismételd meg a gyakorlatot többször.

Ha kezdésként csak egyetlen eszközt szeretné beszerezni otthoni edzéseid támogatására, akkor mi mindenképp ajánljuk számodra a TheraBand gumiszalagokat és gumiköteleket! Válogass kínálatunkban és találd meg céljaidnak és az edzettségi szintednek megfelelő darabot!

A cikk második részét itt éred el --->Eddz otthon könnyen és egyszerűen! II. rész - 6 gyakorlat a formás felsőtestért!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gumiszalag gyakorlat kezdőknek

Keresés