Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Slide pads (csúszópárna) edzés kezdőknek - videóval

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2021. 09. 28. 11:46:00
Slide pads (csúszópárna) edzés kezdőknek - videóval

A slide pads (melyet sok más néven is ismerhetünk pl. csúszópárna / sliding pads / slide disc / sliding disc / csuszi) egy funkcionális eszköz, mellyel a saját testsúlyos gyakorlatainkat tehetjük még színesebbé, vagy adott esetben nehezebbé. Most 10 otthoni is elvégezhető gyakorlatot mutatunk neked a csúszópárnával.

Olvasási idő: 6 perc

A csúszópárna kifejezetten előnyös azok számára, akik progresszióban gondolkoznak és fokozatosan szeretnék növelni az edzés intenzitását és a gyakorlatok nehézségét. Ebből kiindulva nincs ellenjavallat, bárki használhatja, viszont mint minden gyakorlatnál, edzéseszköznél vagy sportágnál, itt is fontos, hogy a saját képességeinknek megfelelő feladatokat válasszunk. Az eszközzel sokrétűen fejleszthetjük az erőt, állóképességet, koordinációt, gyorsaságot és stabilitást. A gyakorlatok száma végtelen, mindemellett kis helyen is elfér, így akár egy utazás során is tökéletes edzőtársnak tekinthetjük.

Cikk ajánló!
Olvasd el Szalka Andi személyi edző írását a csúszópárnáról, melyet ide kattintva érhetsz el!

Alapvetően két fő gyakorlattípust különböztetünk meg: álló és kartámaszban végzett gyakorlatokat. Az edzés során ügyeljünk a gyakorlatok helyes végrehajtására és a kontrollált mozdulatokra, tehát semmiképp ne kapkodjunk. A core izmok szerepe esszenciális, végig tartsuk aktívan őket, stabilizáljuk a medence helyzetét és feszítsük meg a farizmokat. Instabil helyzetben vagy aszimmetrikus gyakorlatoknál tartsuk meg a medence és a törzs eredeti helyzetét.

A videóban látható gyakorlatok csúszópárnával:

 • Karkörzés
 • Pike
 • Lábnyújtás
 • Oldalplank térdhúzás
 • Kitörés hátra
 • Kitörés oldalra
 • Kitörés átlósan hátra
 • Combhajlítás páros lábbal
 • Combhajlítás váltott lábbal
 • Lábkörzés

Hogyan tovább?

 • Ha van már csúszópárnád, akkor kezdődhet is az edzés, ha még nincs, akkor webshopunkban itt találod 

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

 

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

 

Keresés