Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Slide pads (csúszópárna) edzés haladóknak - videóval

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2021. 11. 09. 12:37:00
Slide pads (csúszópárna) edzés haladóknak - videóval

A slide pads előnyeit egy előző blogbejegyzésben részleteztük, miszerint rengeteg megunt, saját testsúlyos gyakorlatba életet önthetünk és újabb kihívások elé állíthatjuk a testünket. Ebben a blog bejegyzésben pedig igazán haladó gyakorlatokat mutatunk neked. 

Olvasási idő: 6 perc

A kezdő gyakorlatok elsajátítása elengedhetetlen lépcsőfok a haladó gyakorlatok végrehajtásához, ugyanis itt már nem csak fontos tényezője lesz a core izomzatnak és a testtudatnak, hanem az alappillére. Ezért ha nem olvastad előző bejegyzésünket és nem ismered meg ezt az eszközt, akkor javasuljuk, hogy kezd azzal a cikkel.

Cikk ajánló!
Olvasd el Szabó Eszter Réka kezdőknek szóló bejegyzését, melyben szintén találsz egy gyakorlatokat bemutató videót is! Csak kattints ide!

 

A feladatok között nem találunk izoláló gyakorlatot, mivel a teljes testet maximálisan megdolgoztatják. Talán néhány esetben (például az egylábas csípőemelésnél) úgy tűnhet, hogy csak a combhajlítókban fogunk izomfáradtságot észlelni, de a pozíció fenntartásához aktívan hozzájárulnak a törzs és a felső végtag izmai is. A videóban láthatjuk, hogy egy adott saját testsúllyal végezhető gyakorlatra a csúszó párna több lehetőséget is ad a végrehajtásra. Hegymászás esetén eszköz nélkül nagymértékben korlátozott a végrehajtható gyakorlatok száma, viszont az eszköz segítségével lehetőségünk van az alapverzió mellett fordított és egylábas verzióra is. Ugyanez elmondható a csípőemelésről, nem beszélve arról a pozitív tulajdonságról, hogy minden variáció más-más módon dolgoztatja meg az izmainkat.

A videóban látható gyakorlatok csúszópárnával:

 • Fekvőtámasz karnyújtással
 • Body Saw
 • Glide Out
 • Reverse plank áthúzással
 • Egylábas csípőemelés
 • Plank terpesz
 • Hegymászás
 • Gekkó fekvőtámasz
 • Fordított hegymászás
 • Burpee
 • Egylábas hegymászás

Hogyan tovább?

 • Ha van már csúszópárnád, akkor kezdődhet is az edzés, ha még nincs, akkor webshopunkban itt találod 

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

 

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakorlat haladóknak otthoni edzés

Keresés