Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Magas intenzitású súlyzós edzés (40 perc) videó

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2022. 04. 27. 16:42:00
Magas intenzitású súlyzós edzés (40 perc) videó

A most egy 40 perces magas intenzitású (HIIT) edzés keretén belül szeretnénk bemutatni nektek, hogy milyen sokszínűen tudjuk alkalmazni a különböző súlyzókat. Összesen 16 gyakorlatot tartalmaz az edzésterv, és a megszokottaktól eltérően nem az idő, hanem az ismétlésszám lesz a meghatározó. A gyakorlatsort egyedi ismétlésszámokkal hajtjuk végre: először 80-tól haladunk visszafelé tízesével 10-ig, majd 10-től újra 80-ig, végig más-más gyakorlatokkal.

Edzés idő: 40 perc

A magas intenzitású edzésről (HIIT) már esett szó egy korábbi blogbejegyzésben, azonban ott legfőképp saját testsúlyos gyakorlatokkal dolgoztunk, ezt a blog bejegyzésünket és a teljes 60 perces edzés, ide kattintva éred el.

Ebben a blog bejegyzésben és videóban azt szeretnénk bemutatni nektek, hogy egy 40 perces HIIT edzés keretén belül milyen sokszínűen tudjuk alkalmazni a különböző típusú súlyzókat, mint a kézi súlyzó, súlytárcsa, medicinlabda vagy wall ball vagy az egykezes hatszögletű súlyzó.

A gyakorlatsort színesíteni lehet az ajánlott két zenés kihívással az edzés elején és végén, ezzel egyfajta keretet képezve. Ezeket is végrehajthatjuk saját testsúllyal, de nehezíthetjük a kéznél lévő súlyzókkal is.

A videóban szereplő edzéshez a következő eszközöket ajánljuk:

Magas intenzitású súlyzós edzés gyakorlatai

 1. Bemelegítés
 2. Music Challenge: Bring Sally – Guggolás tárcsával
 3. 80x magas térdemelés kartempóval
 4. 70x mély guggolás tárcsakörzéssel
 5. 60x star jack
 6. 50x russian twist
 7. 40x kitörés karhajlítással
 8. 30x tárogatás
 9. 20x felülés + wall ball
 10. 10x fekvőtámasz + wall ball
 11. 10x mérlegállás
 12. 20x snatch guggolás
 13. 30x plank tárcsával
 14. 40x oldalplank karemeléssel
 15. 50x fűrészelés
 16. 60x mély guggolásban vádli
 17. 70x hegymászás + fekvőtámasz + evezés
 18. 80x flutter kicks

 

 

Igyekezzünk az edzést minél kevesebb pihenő közbeiktatásával, a lehető legkevesebb idő alatt elvégezni. Ennek ellenére kérünk mindenkit, hogy figyeljen a teste jelzéseire és ne terhelje túl magát a balesetveszély minimalizálása és a túledzés elkerülése érdekében. Vizet mindenképp érdemes az edzés előtt kikészíteni magunknak, és ha jól csináljuk, egy törölköző sem árt.

Mindenkinek jó edzést kívánunk!

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

 

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

Keresés