Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gumiszalagos edzésterv készítése holisztikus koncepcióval (videó)

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2022. 04. 07. 15:03:23
Gumiszalagos edzésterv készítése holisztikus koncepcióval (videó)

Ebben a blog bejegyzésben található videóval azoknak szeretnénk kedvezni, akik egy egész testet megdolgoztató edzésre vágynak egy kis plusszal. A gumiszalagos gyakorlatokat köredzés keretébe foglaltuk, és mindezek mellett két zenés kihívással is bővítettük, hogy kiszakíthassunk minden sportolni vágyót a megszokás köreiből.

Olvasási idő: 26 perc

A videóban minden hasznos információ elhangzik, de elöljáróban annyit elmondhatunk, hogy a több gumiszalag mindig jobb. Tehát ha több, különböző erősségű gumiszalag van a birtokunkban, érdemes az edzés előtt magunk mellé készíteni ezeket az eszközöket.

A gyakorlatok bemutatása mellett hangsúlyt fektettünk az esetleges hibákra is, ezekre mindenképp fordítsunk nagy figyelmet a végrehajtás közben. A sorozatszám és az ismétlésszám is említésre kerül, illetve feliratozva is látható a gyakorlatok neve felett. A „8 ism.” tehát nyolc ismétlést jelent majd, illetve találkozhatunk a következővel is: „N: 8-10, F: 14-16 ism.”. Ez mindössze annyit jelent, hogy nők számára 8-10 ismétlés, míg férfiaknak inkább a 14-16 ismétlés ajánlott. Természetesen ezektől a számoktól nyugodtan el lehet vonatkoztatni, sőt, szükséges is a saját erőnlétünkhöz igazítani őket.

A gyakorlatokat akár több körben is végrehajthatjuk, így nagyobb mértékben tudjuk terhelni az izomzatunkat és hosszú távon fejleszthetjük az állóképességünket. Az ilyen típusú edzéseket szabadon alkalmazhatjuk egy nyaralás vagy rövidebb utazás alatt is, hiszen a gumiszalag minimális helyigényű, az eszköz pedig rendkívül kompakt és mobilis, így nem okoz gondot a szállítása és a tárolása.

 

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

 

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

Keresés