Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fitball labda - gyakorlatok kezdőknek és haladóknak

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2021. 02. 18. 11:20:00
Fitball labda - gyakorlatok kezdőknek és haladóknak A fitnesz labda vagy fitball napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem hiába: számos pozitív és jótékony tulajdonsággal bírnak. A fitnesz labda egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy bár nagy helyet foglal, edzés után mégsem kell „elpakolni”, hiszen az íróasztalnál nyugodtan használhatjuk a hagyományos székek helyett.

A fitness labda amellett, hogy könnyű beszerezni, nem jelent nagy beruházást, mégis egy olyan eszközt testesít meg, amivel az egész testünket karban tarthatjuk. Különleges tulajdonsága, hogy a gyakorlatokat könnyíteni és nehezíteni is lehet a segítségével, így a rehabilitációtól a kismama tornán át egészen a versenysportig széleskörűen felhasználható. Webshopunk kínálatában is számos fitnesz labdát találsz, a cikkben és a videóban szereplő 65 cm-es TheraBand ProSeries fitnesz labdát ide kattintva éred el webáruházunkban.

Mielőtt belekezdenél a cikk elolvasásába, fusd át a rövid tartalomjegyzéket:

Tipp: Ha csak a cikk egy része érdekel, akkor kattints a hozzá tartozó főcímre és a cikk legördül a számodra érdekes fejezethez!

A fitball labdát az instabil eszközök közé soroljuk, így a pozitívumok között mindenképp meg kell említenünk az egyensúlyérzékre és a mozgáskoordinációra kifejtett jótékony hatását, aminek létrejöttében aktívan részt vesznek a törzs mélyizmai is. Ráadásul a gyakorlatok könnyítésével azoknak is segíthet hozzászokni a sportélethez, akik a mindennapokban ízület problémákkal küzdenek.

Melyik méretet válaszd?

A terméket a legegyszerűbb módon úgy tudjuk kiválasztani, ha van módunk kipróbálni. Kétféleképpen tudjuk meghatározni a helyes méretet:
 • Ha ráülünk, a talpunknak teljes hosszában érintkeznie kell a talajjal, emellett a térdeknek derékszöget kell bezárniuk. Lehetőség szerint ennek a módszernek az alkalmazását ajánlanám.
 • A második módszer még ennél is egyszerűbb: álljunk a fitnesz labda mellé. Ha meg tudjuk érinteni a középső ujjal a labdát, megtaláltuk a hozzánk illő méretet.
 • Online rendelés esetén a lenti táblázat segít neked abban, hogy testmagasságodtól függően melyik fitness labdát válaszd:
Testmagasság Ajánlott labda átmérő
145 - 155 cm 45 cm
155 - 165 cm 55 cm
165 - 180 cm 65 cm
180 - 190 cm 75 cm
190 cm felett 85 cm

 

Fitnesz labdát vásárolnál? Nézd meg webshopunk kínálatát!

Mi az a hasadásmentes labda?

A TheraBand ProSeries fitnesz labda egy úgynevezett SCP technológiával készült, így a labda belső falvastagsága még vastagabb, mint hagyományos társaié, aminek köszönhetően a labda még biztonságosabb. Hasadásmentes kialakításának köszönhetően esetleges sérüléskor csak lassan, pár perc alatt enged le, így elkerülhetőek a labda kidurranásából keletkező sérülések. Strapabíró, erős és jó tartású anyaga miatt sokan választják irodai ülőalkalmatosságnak is, hiszen megfelelő alátámasztást biztosít azok számára, akik nap, mint nap székük helyett használják. Más társaihoz képest, a TheraBand Proseries fitnesz labda statikus terhelhetősége 450 kg, így nem kell attól tartanod, hogy nem bír el a labda. Főként üléshez vagy nagyobb igénybevételű edzésekhez érdemes ilyen labdát választanod, vagy akkor, ha tartasz tőle, hogy edzés során a labda kidurran alattad és ezt a kellemetlenséget szeretnéd elkerülni.

Fitness labda gyakorlatok

Fitness labda gyakorlatok - kezdőknek:

 • Alkarkörzés 
 • Felülés 
 • Superman 
 • Hiperhajlítás 
 • Guggolás 
 • Plank 
 • Csípőemelés 

Fitness labda gyakorlatok - haladóknak:

 • Fekvőtámasz: Incline és decline push-up 
 • Pike crunch (csípő kitolás) 
 • Tricepsz nyomás 
 • Plank + push-up 
 • Combhajlítás 
 • Hegymászás 
 • Plank lábemelés
 • Bolgár guggolás 

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

Olvasnál még fitnesz labda témában? Olvasd el korábbi blog bejegyzéseinket:

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

Keresés