Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A váll stabilizálása kineziológiai tape használatával - videóval

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2022. 02. 22. 11:38:00
A váll stabilizálása kineziológiai tape használatával - videóval

Manapság alig találkozni olyan sportemberrel, akinek nem találhatunk valamilyen sérülést a sportmúltjában. A váll az egyik legsérülékenyebb területünk, ezért a tapelés a váll stabilizálásának egyik eszköze. Most ezt a technikát mutatja be Szabó Eszter Réka személyi edző a kineziológiai tape használatával.

Olvasási idő: 6 perc

A kineziológiai szalag anyagát tekintve pamut és szintetikus elasztikus szálak együttese, így erős, de rugalmas is egyszerre. A rugalmas szálak csak hosszanti irányú nyújtást tesznek lehetővé. A kieneziológiai tape segítségével számos ízületet lehet stabilizálni. Érdekel részletesebben a kineziológiai tape? Olvasnál még róla? Akkor ajánljuk figyelmedbe korábbi írásainkat a témában.

Blog ajánló

Rengetegszer jött már velem szembe az alapvetően helytálló motivációs idézet, miszerint a fejlődés elérése vagy katalizálása érdekében ki kell lépnünk a komfort zónánkból, azonban ennek gyakorlásakor gyakran mi magunk vagyunk az elszenvedő alanyok.

Túl sokat akarunk nagyon rövid idő alatt, hajt a kíváncsiság és az egónk, hogy vajon elbírja-e még azt a plusz 5-10-20 kilót az amúgy is túlzottan igénybe vett izomzatunk, és ekkor szokott megtörténni a baj. A baj, ami miatt jó időre elbúcsúzhatunk a már megszokottá vált heti rutinunktól, az edzéstervünktől és a már második lakhelyünkké vált edzőteremtől, ugyanis a rehabilitáció egy rendkívül időigényes folyamat.

Ebben a folyamatban tud segíteni az alábbi ragasztási technika, ami bemutatja, hogy hogyan tudunk stabilizálni vagy lazítani egy sérült vállízületet, ezzel is lerövidítve a gyógyuláshoz szükséges időtartamot.

Sérülés esetén természetesen mindenkinek azt javaslom, hogy elsődlegesen szakember segítségét kérje, hiszen az egészségünk megóvása érdekében nem találgathatunk vagy kockáztathatunk.

 

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

 

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

Keresés