Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A sokoldalú SMR henger

2023. 03. 02. 17:58:00
A sokoldalú SMR henger

Az SMR henger egy rendkívül hasznos kis eszköz, jó, ha mindig kéznél van. Nagyon sok mindenre jó, hiszen már napi 5-10 perc SMR hengerezéssel nagymértékben hozzájárulhatunk a kötőszövet és az izomzat optimális állapotához, ezért érdemes képbe kerülnöd vele kapcsolatban!

Olvasási idő: 5 perc

Mi az az SMR henger?

Az SMR henger egy keményebb szivacsból készült henger, de előfordul, hogy egy műanyag vázra kerül a szivacsréteg. Léteznek különleges anyagból készült SMR hengerek is, ilyen például a tömör bükkfából, kézzel készült hengerek, de paratölgyből is gyártanak parafa hengert. készültanyag Neve az angol Self Myofascial Release kifejezésből jön, ami az izompólya kompressziós fellazítását jelenti. Az izompólyák rugalmasságának megőrzése nagyon fontos, ez csak az elmúlt évtizedekben lett azonban teljesen egyértelmű. Ha feszes, rugalmas marad az izompólya, akkor  meg lehet előzni az izommerevségből adódó sérüléseket. Sőt, általánosságban is lazábbak lesznek az izmok, ez pedig a mozgásunk minőségére hat ki. 

Az SMR hengerek lehetnek rücskösek és simább felületűek is. A lényeg, hogy ez a henger úgy működik, hogy a saját testsúlyunkat terheljük rá az eszközre. Ezzel érjük el a megfelelő intenzitású nyomást. Mert az SMR hengert masszírozásra használjuk. 

Ha egy begörcsölt izmot masszíroznánk, akkor  trigger pontokon, tehát a problémás területet, tehát azt a gócpontot keressük, ahol a begörcsölt, letapadt izom található. Majd úgy helyezkedünk el, hogy a henger ezt a pontot nyomja. Ebben az esetben tüskés SMR hengerre lesz szükségünk, mert az izmok mélyebb rétegeit tudja masszírozni a henger. 

Hogyan használd

Az SMR hengeren lassan gurulsz, jobbra-balra mozogsz, úgy, hogy ráhelyezted a testsúlyod.  Amikor nyomás alá került egy terület, akkor megakadályozzuk a vérellátást az adott izomrostban. Azonban amikor a nyomást feloldjuk, akkor a hirtelen beáramló vér elszállítja a lerakódásokat, nagy nyomással tisztítja át az ereket. A nyomás hatására pedig fellazulnak az izmok. Ha nagyobb mértékű visszérrel küzdünk, akkor sajnos nem ajánlott az SMR henger használata.

Ha szeretnél látni néhány gyakorlatot is, akkor nézd meg ezt a bejegyzést.

 

Mire használd?

Az SMR hengerek egyébként igen sokoldalúak, meg is mutatjuk, mi mindenre használhatod őket. 

Az SMR henger bemelegítéskor

Futás és biciklizés előtt legalább annyira hatékony ez a henger, mint erősítés előtt. Ha bemelegítésre szánod a hengert, akkor figyelj oda arra, hogy a vérkeringés fokozása a célod, ezért nincs szükség hosszas masszázsra. Helyette csak enyhén lazítod fel az izmaidat, hiszen az a lényeg, hogy fokozódjon az izmok vérellátása, és bemelegedve kezdhess neki a mozgásnak. 5-10 perc hengerezés elég ilyenkor. Ha kíváncsi vagy, milyen testrészen milyen hengerező gyakorlatokat végezhetsz, akkor itt olvashathatsz.

SMR henger izomláz ellen

Izomláz ellen a bordázott felületű, vagy tüskékkel ellátott hengereket kell használni, mert ezek érnek el a mélyebb izom rétegekhez. Fontos, hogy ilyenkor lassan, kontrolláltan végezd a mozgást, a tested lazítsd el. Ennek eredményeképp az izompólya fel fog lazulni. Ez a folyamat pedig támogatja az anyagcsere folyamatokat, melynek köszönhetően a regenerálódás gyorsabb lesz, az izomláz elmúlik. 

Segít, hogy lazább és hajlékonyabb legyél

Ha szeretnéd nyújtásra használni a hengert, akkor neked a  sima felületű SMR henger lesz a megfelelő eszközöd. Mert ez a típus a felső, lágy szöveteket lazítja. De a henger rendszeres alkalmazásával azt is eléred, hogy ne merevedjenek be az izmaid. 

Ha feszesebb bőr, jobb nyirokkeringés a cél

Az SMR henger rendszeres használata a bőrt is feszesíti, sőt, a vérkeringés javítása mellett a nyirokkeringést is gyorsítja. Így jobb lesz az anyagcsere az izmokban és bőrben is. Nem csak feszesebb, szebb bőrünk lesz, de a narancsbőrtől is megszabadulhatunk.  Heti 2-3 alkalomra van ehhez szükség, alkalmanként 5-10 perc hengerezés elég ahhoz, hogy a kötőszövet rugalmassá váljon, a nyirokáramlás fokozódjon.

Tehát az SMR henger sokoldalú eszköz, mely egy kiadós masszázsra is ugyanúgy alkalmas, mint nyújtásra vagy bemelegítésre! SMR henger kínálatunkat itt találod!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: egészség masszázs henger

Keresés