Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

20 perces otthoni edzés - videóval (eszköz nélküli)

Szabó Eszter Réka - személyi edző
2022. 01. 06. 10:18:00
20 perces otthoni edzés - videóval (eszköz nélküli)

A karácsonyi ünnepi időszakban mindenki hajlamos kissé megfeledkezni a megfelelő mennyiségű testmozgásról. Általában meg is nyugtatjuk magunkat azzal a kijelentéssel, hogy "úgyis egész nap rohangáltam, betudható egy maratonnak". Én már csak magamból kiindulva is mégis azt javaslom, hogy az ünnepek alatt és után is szakítsunk időt az edzésre, mert sokkal könnyebb fenntartani egy kondíciót, mint újraépíteni (fizikaliag és pszichikailag egyaránt). Most egy szuper 20 perces edzés mutatunk nektek, amihez eszköz sem kell.

Edzés idő: 20 perc

Mire figyeljünk az edzések során - Ha kezdők vagy újrakezdők vagyunk

Ha azonban mégse jönne ki a lépés és elmaradoznának az edzések, vagy újonnan kezdenénk bele a testedzésbe az újévi fogadalmunk keretén belül, érdemes tisztázni az alapelveket. Legyen szó kezdőkről vagy újrakezdőkről, a fokozatosság kulcsfontosságú. Ne akarjuk már az első edzéseken megváltani a világot vagy ugyanannyival szériázni, mint néhány héttel ezelőtt. Hagyjunk időt a testünknek, hogy alkalmazkodni tudjon a növekvő kihívásokhoz. Ebből adódóan fontos, hogy olyan mozgásformát válasszunk, ami alkalmas az aktuális kondíciónkhoz és a körülményekhez (nem biztos, hogy a téli mínuszokban a futás a legoptimálisabb sporttevékenység egy kezdő számára).

Mindezek mellett érdemes megfontolni egyfajta sporttáplálkozásra való áttérést, mivel ezzel, és a szükséges mennyiségű pihenéssel tudjuk a leginkább felgyorsítani a fejlődésünk mértékét. 

A célok hatékonyabb elérése érdekében érdemes több mozgásformát kipróbálni és vegyíteni, ezzel pedig a monotonitást és a motiváció csökkenését is kikerülhetjük.

 

Ha a fenti videóban szereplő 20 perces edzésnél többre vágysz vagy hosszabb edzést szeretnél végezni, akkor nézd meg ezt az 1 órás 500 kalóriás edzést!

 

 

Hogyan tovább?

  • Ehhez az edzéshez nem kell eszköz, így már kezdheted is :)
  • Szeretnél valamilyen újdonságot kipróbálni, akkor szerezd be webshopunkban!

Olvasnál még a szerzőtől? Szabó Eszter Réka korábbi cikkei:

 

A szerzőről:

Szabó Eszter Réka

Tanulmányaimat jórészt a Fitness Akadémián végeztem, akkor már több éves sportmúlttal a hátam mögött. Személyi edzőként és csoportos óraadóként nem csak az általános edzettségre fektetek nagy hangsúlyt, de a prevencióra és a rehabilitációra is. A mozgás és a sport elkötelezett hívének tartom magam, így szívesen kínálok segítséget mindazoknak, akik bizonytalanok, nem rendelkeznek kellő információval egy adott területen vagy hiányzik a kellő motiváció. Ha egészségesebb életre vágysz, érjük el együtt a céljaidat:

E-mail: szabo.eszter.reka[kukac]gmail.com
Tel.: 06704107528
Facebook: https://www.facebook.com#sleszterreka.szabo/

Szabó Eszter Réka

 

 

 

 

Keresés