Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A TheraBand márka története

2019. 10. 28. 14:00:00
A TheraBand márka története

Kétségtelen, hogy a TheraBand márka ma már az amerikai és a hazai piacon is vezetőnek számít a sport és rehabilitáció területén! Hogyan alakult ki a márka és hogyan lett a TheraBand világvezető ezen a területen? Most minden fontos részletet megtudhatsz! Ismerkedj meg a TheraBand márka történetével!

TheraBand márka úttörő története egészen 1975-ig nyúlik vissza, hiszen ekkor kezdődött meg a Hygenic Corporation cég megbízásából a mai erősítő gumiszalagok fejlesztése.

De ne szaladjuk ennyire előre. Érdemes néhány szót ejteni a Hygenic Corporation-ről is, hiszen ha ők nincsenek talán ma TheraBand márkáról sem beszélhetünk. A Hygenic Corporation-t 1925-ben Walter Keith alapította. Ekkor a cég fő profilja a vulkanizált gumi protézisek gyártása volt. Érdekesség, hogy a kezdetekben a cég által gyártott termékeket Keith a saját otthonában csomagolta és forgalmazta, majd 1956-ban építették fel a cég az első gyárát, melyet a mai napig központként használnak.  Egészen az 1970-es évek közepéig a cég főként a fogászati piacra készített termékeket.

Majd 1975-ben két kezelőorvos - Donna Pudvan és Skip Allen – közreműködésével kidolgozták a TheraBand márkátEredetileg csak fekete gumiszalagot gyártottak, majd 1978-ban a társaság úgy döntött, hogy létrehozza azt 8 különböző színű és ellenállású gumiszalag családot, melyet ma is forgalmazunk! Így a TheraBand forradalmasította a rugalmas ellenálláson alapuló termékek használatát.  A már ismerősnek mondható beige, sárga, piros, zöld, kék, fekete, ezüst és arany szín sorrend segítségével könnyen követhetővé és mérhetővé tették az edzettségi szint előrehaladását.  1978 óta a TheraBand gumiszalagok nemzetközi hírnevet szereztek a terapeuták, a csontkovácsok, valamint a profi és engedéllyel rendelkező sport-rehabilitációs szakemberek körében. A TheraBand gumiszalagok, azért különlegesek más társaikhoz képest, mert tudományosan bemértek, így pontosan meg lehet mondani, hogy 100 illetve 200%-os nyúlás mellett a szalag megnyújtásához milyen erőre van szükséged. Így például, ha egy 50 cm hosszúságú piros gumiszalagot 100 cm-re nyújtunk, a nyújtás százalékos aránya 100% és az ehhez szükséges erő 1,7 kg-nak felel meg.  Így pontosan ki tudod számolni azt, hogy mekkora súlynak megfelelően végzed a gyakorlatokat.

A TheraBand gumiszalagok gyorsan meggyőzték a piacot hatékonyságukról, így innentől kezdve a cég világszerte vezető szerepet töltött be és tölt be a mai napig a kiváló minőségű szintetikus és természetes latex szalagok és kötelek fejlesztésében, gyártásában, értékesítésében és forgalmazásában.  

A Hygenic Corporation 1992-ben egy nagy lépést tett a külföldi értékesítés felé és megnyitotta kapuit Európa felé. 1994 óta a TheraBand márka által forgalmazott termékekhez kapcsolódó ellenállással végzett gyakorlatokat az APTA (American Physical Therapy Association – Amerikai Fizikoterápiás Egyesület) is jóváhagyja.

Majd 1995-ben A Thera-Team Kft. is csatlakozott a TheraBand márka forgalmazói közé ezzel elérve a kizárólagos hazai importőri státuszt. A Thera-Team Kft. 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás. Célkitűzésünk, hogy az általunk forgalmazott termékek megfeleljenek a legmagasabb minőségnek és az egészséges életmód szolgálatában álljanak. A cég a mai napig folyamatosan bővíti kínálatát azért, hogy mindenki számára megfelelő eszközt biztosítson, legyen szó rehabilitációról vagy az izomerő fejlesztéséről.  

A TheraBand gumiszalagok népszerűsége lehetőséget adott a Hygenic Corporation számára ahhoz, hogy megkezdje más rehabilitációs és fitnesz eszközök fejlesztését. Így ezután már nem volt megállás. A TheraBand márka sorra kezdte el piacra dobni rehabilitációs és fitnesz eszközeit, melyekkel számtalan elégedett vásárlót szerzett. 1996-ban a TheraBand kibővíti a rehabilitációs eszköz kínálatát a gimnasztikai labdákkal. Majd 1997-ben megjelentek a rehabilitációs eszköz kínálatukban a tornaszőnyegek és a kézerősítő eszközök, valamint az ajtórögzítő.

1999-ben létrehozták a TheraBand Academy-t azért, hogy tudományos módon is alá tudják támasztani az elasztikus ellenállással végzett gyakorlatok hatékonyságát, valamint hogy megfelelő módon koordinálják az új termékekkel kapcsolatos gyakorlatok elvégzéséhez szükséges programok kidolgozását, és elősegítsék a szakmai és a vásárlói oktatást a TheraBand márka termékeivel kapcsolatban. 

A TheraBand márka 1978 után folyamatosan, szinte minden évben bevezetett a piacra egy új innovatív terméket vagy termékcsaládot. A termékeket és a bevezetésük dátumát az alábbi ábrán láthatod.

A TheraBand Academy létrehozása után a TheraBand termékeket folyamatosan tudományosan tesztelték és vizsgálták, így több mint 800 kutatási cikk támasztja alá a TheraBand termékek hatékonyságát a rehabilitációban és a sport területén is.

2006-ban a The Hygenic Corporation megvásárolta a Performance Health, Inc. vállalatot, amely a népszerű fájdalomcsillapító terméket, a Biofreeze®-t hozta forgalomba. A Biofreeze-t először egy orvosi szakember mutatta meg a világnak, aki megoldást keresett nagymamája ízületi fájdalmaira. Az általa létrehozott formula a mentol hatóanyagból és az inaktív összetevők szinergikus keverékéből áll. A kapott formula gyors, hatékony fájdalomcsillapítást biztosít. Manapság a Biofreeze termékek többek között artisták használja arra, hogy enyhítsék fájdalmukat. A fájdalomcsillapító egyedülálló, összetétele ugyanakkor megnyugtatja az izmokat és enyhíti a fájdalmat a hát-, váll- és nyak területén, valamint csökkenti a fájdalmas boka-, térd-, csípő- és könyökízületeket érintő fájdalmakat. A Performance Health továbbá olyan fogyasztói és klinikai márkákkal is rendelkezik, mint például a Biofreeze®, Cramer®, Active Ankle® vagy épp a TheraPearl®,

A TheraBand legutóbbi eszköze mely forradalmasította a rugalmas ellenállásban rejlő lehetőségeket a CLX volt, melyet 2015-ben dobtak a piacra. Az eszközzel egyszerre végezhetőek felső és alsótestet megdolgoztató gyakorlatok, így egyetlen eszközzel egy teljes testedzést lehet elvégezni.  

Válaszd te is a világszerte népszerű Theraband márka sport és rehabilitációs termékeit, és lépj be az elégedett vásárlók körébe! TheraBand termékeinket itt találod meg ---> TheraBand sport és rehabilitációs eszközök

Tartalomhoz tartozó címkék: Thera-Team Kft_

Keresés