Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A befagyott váll szindróma

2017. 10. 26. 00:00:00
A befagyott váll szindróma

 

A befagyott váll problémája sok embert érint és nap, mint nap megnehezíti életüket. Az orvosok szerint számos ok állhat a befagyott váll kialakulásának hátterében. Nagyon fontos, hogy időben elkezdjük a mozgásszervi terápiát és ezzel megelőzzük a további súlyos problémák kialakulását.

 

PHS (Painful Shoulder Syndrome / perihumeroscapularis szindróma)

Mikor is beszélhetünk pontosan a befagyott váll szindrómáról? Orvosi értelemben befagyott vállról akkor beszélhetünk, ha a váll környékén a szalagok és izmok megrövidülnek, a vállízület pedig lemerevedik és a vállízület mozgástartománya szűkül, szélsőséges esetben mozgásképtelenné válik.

Okok

Fontos megjegyezni, hogy a befagyott váll szindróma kialakulása külső behatások (sérülés, baleset, stb.) nélkül alakul ki. Az orvosok nem találtak még egyértelmű okok a kialakulásra. Számos olyan ok van, mely növeli a befagyott váll szindróma kialakulásának esélyét, ilyenek lehetnek a különböző hormonzavarok vagy inzulin problémák is.

Szakaszai

4 fázisa van: 
1.fájdalmas → gyulladásos (0-3 hó)
2.fagyási → akut adhesio, synovitis (3-9 hó)
3.befagyott→ adhesio kialakulása (9-15 hó)
4.olvadási → krónikus adhesio (15-30 hó)

Megoldások

A befagyott váll szindróma esetén a legfontosabb, hogy a megfelelő időben megkezdjük a célzott mozgásterápiát. Ez azért is különösen fontos, mert így megelőzhető a gyulladás a vállízületben. Sokan nem is gondolnák, milyen fontos szerepe van a vállízületnek. Krónikus váll fájdalom esetében testünk automatikusan elkezdi az ellenkező oldali vállízületet jobban terhelni, de súlyos befagyott váll szindróma esetén testünk kompenzálása kihathat a hát és nyak környékére is, újabb súlyos fájdalmakat okozva ezzel.

A TheraBand vállmobilizáló csiga egy speciálisan befagyott váll szindrómára fejlesztett rehabilitációs eszköz, melynek segítségével a mozgásterápia során hatékonyan lehet kezelni a problémás vállízületet.  A TheraBand vállmobilizáló csiga kötélen különböző színek jelzik a javulás mértékét, sárgától az ezüst jelölésig (sárga legkisebb mozgás- ezüst legnagyobb mozgástartomány), ahogy már a TheraBand színkódolásától megszokhattuk. Így pontosan mérhető a javulás mértéke. A kötél hossza állítható, így egyénre szabható és sokoldalú gyakorlatot tudunk vele végezni.

A TheraBand termékek megbízhatóságát az is bizonyítja, hogy a rehabilitációs szakemberek több mint 30 éve építik be a rehabilitációs folyamatokba és használják világszerte.

Ismerje meg a TheraBand vállmobilizáló csigát!

Megfelelő és rendszeres gyógytorna alkalmazása esetén a befagyott váll szindróma, akár már 3 hónap után fájdalommentesen megszüntethető, ehhez azonban rendszeres (legalább heti 2-3 alkalommal) gyógytorna szükséges. A teljes gyógyulás után is fontos, hogy állandó mozgást építsünk be életmódunkba. Általánosságban elmondható, hogy szakszerű gyógytornával a befagyott váll szindróma kezelhető és csak nagyon ritkán van szükség műtétre. 

 

Keresés