Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

8 ok, amiért a gumiszalagok új szintre emelik az edzést

2018. 07. 09. 15:35:00
8 ok, amiért a gumiszalagok új szintre emelik az edzést

Talán már te is láttál más embereket gumiszalagokkal edzeni az edzőteremben vagy olyanokat, akik reggeli műsorokban mutatják meg az eszközt és azon töprengtél, hogy egy ennyire egy-szerű eszköz ilyen sokat tud érted tenni.

„Az emberek tévesen úgy gondolják, hogy gumiszalagokat csak terápiás eszközként vagy a sportolók rehabilitációjára alkalmas”. mondja Jackie Church gyógytornász és erőnléti edző.

A TheraBand CLX gumiszalag még több mint más szalagok.

8 ok, amiért mindenkinek szüksége van egy CLX szalagra az edzései során:

1. Megfizethető

Hogyha elhatározod, hogy elmész a konditerembe, talán több tízezer forintot kifizetsz havonta plusz még az extra díjak, amik felmerülhetnek. Lehet, hogy nem is jársz elég gyakran ahhoz, hogy megtérüljenek a költségeid.

Hogyha elhatározod, hogy otthon edzel és például egy futópadot veszel, az körülbelül 100-120 ezer forintba kerül, míg a súlyzókészletek 20 ezer forinttól kezdődnek. Ehhez képest egy sokoldalúan használható gumiszalagot, mint például a TheraBand CLX-et már 6700 forinttól meg tudsz vásárolni. "A gumiszalagok sokkal olcsóbbak, és sokkal kisebb hely szükséges nekik, mint egy gépnek"- mondja Church. „A TheraBand CLX-szel tudod az ellenállást növelni azzal, hogy más- más hurkot fogsz meg az edzés során”

2. Mindenhová magaddal viheted

Azok, akik gyakran utaznak, tudják, hogy a hotelek edzőtermei mennyire rossz állapotban vannak, vagy épp hogy mennyire hiányosak felszerelés tekintetében. Legközelebb dobd be a bőröndbe a szalagokat. "Amikor utazom, kettő jön velem" - mondja Church. „Szuper könnyűek, és alig foglalnak helyet. Bármikor edzhetsz a szállodai szobádban, amikor csak akarsz.”

3. Egyszerűen használható

A tornaterembe való séta félelmetes és rémisztő tud lenne, pláne ha nem sokszor jársz edzőterembe. Hogyha nem edzettél már egy ideje, sokkal kényelmesebben érezheted magad, hogy ha a TheraBand CLX-et otthon használhatod.

Ez az, amiért Church CLX-et használt mindenkinél, a gyerekektől kezdve az idősebb felnőttekig. „ A gyereke nem állnak készen az edzőteremre. A szalaggal viszont tudja fejleszteni az ellenálló képességét, és megtanulhatja a megfelelő mozgási mintákat anélkül, hogy edzőterembe kéne mennie.” - mondja. „A felnőtteknek a szalag abban segíthet, hogy megőrizzék izomerejüket és támogassák a csontjaik erősségét.”

4. Számos gyakorlatot végezhet vele

"A legnehezebb része, hogy az emberek megértsék, mit tehetnek egy egyszerű gumiszalaggal.” – mondja Michael Rogers, a Wichita Állami Egyetem teljesítmény-tanulmányi tanszékének elnöke. „ "Minden olyan edzést, amelyet egy tornateremben csinálnál egy szalaggal, de még olyan edzéseket is, amiket nem tudsz megcsinálni egyszerű felszereléssel a CLX-el megteheted." A CLX hurokjai fogantyúként működnek, ezért számtalan gyakorlat végezhető el vele, így ideális választás.

Church egyetért azzal, hogy bár a súlyzókkal sokat tehetünk edzettségünk növelése érdekében, de a CLX-el még többet tudunk csinálni; könnyebb elvégezni a gyakorlatokat a szalagokkal, mint a súlyokkal.

Nem vagy biztos abban, hogy elkezdd? Nézd meg a TheraBand CLX gyakorlatokat bemutató videóit! Mindegyik edzettségi szintnek találsz megfelelő videót.

http://www.therabandclx.com/exercises.html

5. Visszajelzést adnak

Ha egy oldalsó emelést csinálsz súlyzóval és a kezedet 45 fokos szögbe emeled, nem látod, hogy tényleg sikerült e szabályosan végezni a gyakorlatot. Ha egy gumiszalaggal végzed el a gyakorlatot akkor látod hogy a szalag egyenes vagy sem, jól tartod e, így kapsz egy vizuális visszajelzést, hogy jól végzed-e a feladatot. Azzal, hogy látod, hogy megfelelő módon kivitelezed, a feladatot biztosítod, hogy a megfelelő izmaid dolgozzanak és elkerüld a sérüléseket.

6. A szalagok növelik az erőd

A kutatások azt mutatják, hogy minden korosztály számára előnyökkel jár a szalag használata.

Egy 2008-as tanulmányban az ülő, középkorú nők hetente kétszer két héten át használták a szalagokat, vagy a súlyokkal ellátott gépeket. Amikor a vizsgálat befejeződött, mindkét csoport ugyanannyi mennyiségű zsírt veszített el, és ugyanolyan mennyiségű sovány izomra tett szert.

Dr. Rogers a 60 éves és annál idősebb emberek körében tanulmányozta a szalagok hatásait, megállapította, hogy javítja a felsőtest és alsótest erejét. "A szalagokkal újra tudjuk „éleszteni” a felnőttek a mindennapi tevékenységét.”- mondja Rogers -, amely segíti őket a mindennapi tevékenységekben, attól kezdve, hogy felemeljék unokáikat odáig, hogy ki tudják nyitni az ajtót. " – mondja Rogers.

7. Javíthatják a sportteljesítményt

Amellett, hogy önálló eszközként is használják az ellenálló szalagokat, lehet őket más sport-eszközökkel is kombinálni. "Olyan sporttevékenységeket hozhatunk létre, mint egy golf fordu-lás vagy egy tenisz ütés, amit nem tudsz egy súlyzóval megtenni" - mondja Rogers. Így sport specifikus edzésekhez is remek választás a TheraBand CLX.

A súlyzó csak az egyik izmodat izolálja, a szalag használatával az emberek megmozgathatják az egész testüket és egy teljes körű sporttevékenységet végezhetnek. Tehát ahelyett, hogy csak a bicepszeddel vagy a tricepszeddel dolgoznál, a teljes vállöv és az összes kisebb izom a vállad körül működésbe lendül a szalag használatával.

8. A gyakorlatok hatékonyabbak és gyorsabbak a szalagokkal

A CLX használatával a gyakorlatok során keményebben dolgoznak az izmaid. Ez rövidebb idő alatt jobb eredményekhez vezet. A CLX-et bármilyen gyakorlat során tudod használni a fekvőtámaszoktól és a guggolástól a 4 ütemű fekvőtámaszig. És mivel a szalag az egész teste-det megmozgatja, így nem kell idő töltened azzal, hogy a feladatok között eszközt váltasz. Ez az eszköz megkönnyíti a gyors edzést. Nézd meg ezt a 7 perces videót, ha többet szeretnél megtudni a hatékony edzésről.

 

Ha megfizethető sokoldalú és hatékony edzést keresel akkor a TheraBand CLX a megfelelő választás!

Nincs még saját TheraBand CLX gumiszalagod? Itt tudod megvásárolni!

Nem vagy benne biztos, hogy milyen erősségű szalagra van szükséged?

Nem tudod, hogyan használd?

Kérdésed van a tárolásával és ápolásával kapcsolatban?

Gyere be személyesen hozzánk az 1116 Budapest, Hauszmann Alajos utca 4. szám alatt található üzletünkbe, ahol kollégáink minden kérdésedre válaszolnak és kipróbálhatod az eszközeinket is. Kell ennél több?

Várunk téged hétfőtől péntekig 8.00-tól 16.00-ig.

Tartalomhoz tartozó címkék: CLX gumiszalag

Keresés