Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

6 medicinlabdás gyakorlat azért, hogy otthon is hatékonyan tudd formálni az alakodat

2020. 06. 03. 13:00:00
6 medicinlabdás gyakorlat azért, hogy otthon is hatékonyan tudd formálni az alakodat

A súlyzós edzések népszerűsége töretlen, ha otthoni mozgásról van szó. Ez nem is csoda, hiszen a különböző nehézségű súlyzók hatékony és kihívásokkal teli edzéseket biztosítanak attól függetlenül, hogy kezdőként, újrakezdőként vagy rendszeresen sportolóként használod őket.  Ám nem csak a klasszikus súlyzók tudják biztosítani számodra ezeket az előnyöket! Ideje megismerned és kipróbálnod a medicinlabdát!

Cikkünkben az alábbi két témával találkozhatsz:

Számodra is ismerősek lehetnek a medicinlabdák, ha máshonnan nem is, de az iskolai testnevelés órákról biztosan! Ha ezekre a testnevelés órákra gondolsz, neked is a kézzel varrott, sokszor lyukas és homoktól porzó bőr medicinlabdák jutnak az eszedbe? Nos, ezt ma már elfelejtheted, hiszen ez az eszköz napjainkra teljesen új formát öltött. A súlyzók és a kettllebellek mellett a medicinlabda manapság egy méltatlanul keveset használt sporteszköz. Pedig ma már nem feltétlenül a régi testnevelés órák tapasztalataiból kell kiindulnod. Számtalan új borítás és kialakítás biztosítja számodra azt, hogy te magad válaszd ki a céljaidnak, az erőnlétednek és az igényeidnek megfelelő darabot. A medicinlabda esetében kiemelten fontos a minőség, mivel a labda felülete, kialakítása és anyaga nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy zökkenőmentesen és precízen tudd használni a mindennapok során. A nálunk kapható legkisebb súlygolyó mindössze egy kilós, de a tömege ne tévesszen meg téged! Ugyanis vannak olyan gyakorlatok melyeknél a helyes mozdulatsor elvégzése még ezzel a súllyal is kihívások elé állíthat téged! Ha igazán izzasztó pillanatokat szeretnél átélni edzéseid során, akkor választhatsz 2, 3, 4 és 5 kg-os medicinlabdáink közül is!

Ha te is szeretnéd otthoni edzéseidet hatékonyabbá, színesebbé és élvezetesebbé tenni, de még nincs medicinlabdád, akkor itt tudod pótolni a hiányt ---> Medicinlabdák

Miért jó választás a medicinlabda?

Használatával maximális eredmény érhető el minimális befektetéssel! A medicinlabda kis helyen elfér és kiválóan beépíthető a szabad súlyos edzésekbe. Rengeteg cél elérésében támogathat téged, így többek között alkalmas a törzs-, a has-, a mellkas-, a kar- és a láb izmainak erősítésére, valamint kiválóan alkalmazható zsírégető edzések során is. Mindemellett kiváló választás az erő, az állóképesség, az egyensúly, a mozgáskoordináció, a robbanékonyság és az izomerő növelésére, valamint fejlesztésére.

A medicinlabda használata biztonságos. Gondolj csak bele! Ha edzéseid közben súlyzót vagy kettlebellt használsz, akkor megeshet, hogy kicsúszik a kezedből a sporteszköz és megsérülsz. A medicinlabdánál viszont nem áll fenn ez a veszély, sőt ezt az eszközt bátran dobálhatod! Mellesleg nemcsak a lábad, hanem a parketta sem törik, ha véletlenül leejted vagy eldobod a medicinlabdát, ami nem elhanyagolható szempont, pláne ha otthon szeretnél edzeni.

Mindezek mellett a fogyásban, az izomtömeg növelésben és az erősítésben is nagy hasznát veheted, ráadásul a súlyzós edzésekkel ellentétben, a medicinlabda használatával fokozottan javíthatod a robbanékonyságod, de a nyújtógyakorlatoknál és a bemelegítéseknél is nagy hasznát veheted. Így egy medicinlabda nagyszerű társad lehet a teljes edzésed során egészen a bemelegítéstől a nyújtásig!

Ha már unod a jól megszokott guggolás-felülés-kitörés hármasát és szeretnéd változatosabbá és hatékonyabbá tenni az edzéseidet, akkor válassz egy medicinlabdát! Használatával garantáltan élvezhetőbbé, változatosabbá és kihívásokkal telibbé teheted otthoni edzéseidet! Miért ne próbálnád ki?

Szeretnél te is egy medicinlabdát, de még nem találtad meg az igazit? Nézd meg kínálatunkat, hátha épp itt találsz rá a számodra legjobbra! Kínálatunk áttekintéséért kattints ide --> Medicinlabdák

6 medicinlabdás gyakorlat a teljes tested edzésére

Hogyan kezdj hozzá a medicinlabdás edzéshez és milyen gyakorlatokat végezz el ezzel a nagyszerű eszközzel? Íme, 6 gyakorlat azért, hogy megismerd a medicinlabda izzasztó és látványos alakformálást biztosító hatásait!

Tipp

Minden feladatot edzettségi állapotodtól függően 2-3 körben 10-15 ismétléssel végezz. Ha könnyűnek érzed a feladatokat, akkor emeld az elvégzett ismétlésszámot vagy válts nagyobb súlyú medicinlabdára!

1. gyakorlat

 • Feküdjünk le a földre homlokkal a plafon felé és a térdeidet hajlítsd be úgy, hogy a talpaid teljesen érintsék a talajt.
 • A medicinlabdát tartsd mindkét kezeddel a fejed fölé. Ez lesz a kiinduló helyzet.
 • Emelkedj fel a földről úgy, mintha fel akarnál ülni. Miközben a törzsed felemelkedik a talajról, a medicinlabdát a fejed felett tartva emeld fel a kezeidet is.
 • Amikor teljesen felültél, tartsd meg az ülő pozíciót egy pillanatra, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe és ismételd meg a gyakorlatot többször.

Fontos, hogy amikor felülsz, figyelj rá oda, hogy a törzsed végig egyenes legyen és a fejed ne lógjon hátra, illetve, hogy ne lendületből ülj fel és engedd vissza magad, hanem igyekezz a hasizmodat használni a felülés és a visszaengedés során is.

2. gyakorlat

 • Állj csípő széles terpeszbe és enyhén hajlítsd be a térdeidet. A medicinlabdát pedig fogd meg mindkét kezeddel a jobb oldalon a csípőd mellett.
 • A medicinlabdát emeld a csípőd mellől a fejed felé úgy, hogy közben a törzsed kifordítod, ahogy azt a képen is látod. Figyelj rá oda, hogy ez a mozdulat folytonos legyen.
 • Ha a labdát a fejed felé emelted, akkor egy pillanatra tartsd meg ezt a pozíciót, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe és ismételd meg a gyakorlatot többször is.

3. gyakorlat

 • Helyezkedj el fekvőtámasz pozícióba úgy, hogy a lábaid enyhén terpeszben vannak és a kezeid alatt a medicinlabda van, amin mindkét kezeddel támaszkodsz.
 • Ezután a hagyományos módon végezd el a fekvőtámasz gyakorlatot.
 • Ismételd meg a feladatot többször.

4. gyakorlat

 • Feküdj le a hátadra, a földre úgy, hogy a kezeidet és a lábaidat is kinyújtod. Fogd meg a medicinlabdát a fejed felett mindkét kezeddel. Ez lesz a kiinduló helyzet.
 • Emeld fel a kezed és a lábad egyszerre úgy, hogy a medicinlabdát közelíted a lábszáradhoz, ahogy azt a képen is látod.
 • Ha tudod, egy pillanatig tartsd meg ezt a pozíciót és térj vissza a kiinduló helyzetbe.
 • Ismételd meg a gyakorlatot többször.

Figyeld rá oda, hogy amikor visszaengeded magad, akkor azt ne lendületből tedd, hanem próbáld meg a hasizmodat használni hozzá.

5. gyakorlat

 • Állj váll széles terpeszbe és fogd meg mindkét kezeddel a medicinlabdát a fejed felett.
 • Guggolj le úgy, hogy a kezeidet és a medicinlabdát a fejed felett tartod.
 • Ismételd meg a gyakorlatot többször.

Figyelj rá oda, hogy a guggolásnál a térdeid ne menjenek a lábfejed vonala elé, a hátad végig legyen egyenes és ne dőlj előre, valamit a kezed a gyakorlat teljes ideje alatt legyen kinyújtva.

6. gyakorlat

 • Helyezkedj el a medicinlabdán fekvőtámasz pozícióban úgy, hogy mindkét kezeddel a labdán támaszkodsz.
 • Váltogatva húzd az egyik, majd a másik térded szinte egészen a mellkasodig, ahogy azt a képen is látod!
 • Ismételd meg a mozdulatsor legalább 1 percen keresztül 2-3 alkalommal.

A gyakorlat során figyelj rá oda, hogy a háti szakasz maradjon egyenes, és a csípőd forgatását is minimalizáld.

Próbáld ki te is a medicinlabdát otthoni edzéseid során és tedd változatosabbá, hatékonyabbá, színesebbé és kihívásokkal telibbé edzéseidet! Válogass medicinlabdáink közül, melyeket itt találsz meg --> Medicinlabdák

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakorlat kezdőknek medicinlabda

Keresés