Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

5 érv, hogy még ma elkezdj hot jógázni!

5 érv, hogy még ma elkezdj hot jógázni!
A Bikram jógát hot jógaként vagy forró jógaként is nevezik és lényege, hogy a 26 gyakorlatból álló faladatsort 38-40 fokon, 40%-os páratartalom mellett végezhetjük.
Minden gyakorlatot megismételünk és minden órán ugyanazokat a gyakorlatokat végezhetjük el, még sincs két egyforma Bikram jóga óra. Minden órán fejlődünk, kitoljuk határainkat, tökéletesítjük a pózt és minden órán más gyakorlat megy könnyebben vagy nehezebben, lelki vagy testi állapotunktól függően.
A jóga megteremti a test és a lélek összhangját, egyensúlyba kerülünk önmagunkkal.
A hot jóga emellett számos más előnnyel is rendelkezik, ami miatt mindenképp érdemes kipróbálnod!

1. Ízületek:

Testmozgásnál nagyon fontos a bemelegítés és izmaink, ízületeink felkészítése a mozgásra és a fokozottabb terhelésre. A meleg ellazítja az izmokat és az ízületeket, így a Bikram jóga közben végzett gyakorlatok sérülésveszélye minimalizálódik.
2. Méregtelenítés:
A meleg hatására fokozódik az izzadás, így a szervezet méregtelenítése is. A különböző pozitúrák segítenek a salakanyagok feloldásában és kiürülésében. A vízpótlás mellett azért is fontos sok tiszta vizet fogyasztani jóga előtt, közben és után, hogy "átmossuk" szervezetünket és segítsünk a méreganyagok távozásában.
3. Belső harmónia:
Jógázás közben fontos, hogy csak magunkra figyeljünk és kizárjuk a külvilág zavaró hatásait. A pozitúrákra való összpontosítás is egyfajta meditáció. A jógagyakorlatok feloldanak bizonyos blokkokat, segítik az energiák megfelelő áramlását testünkben és oldják a stresszt is, ezáltal harmonikusabban, energiával telve érezhetjük magunkat.
4. Minden porcikánkat átmozgatja:
A Bikram jóga feladatsorát úgy állították össze, hogy a gyakorlatok szépen fokozatosan minden izmot és ízületet kinyújtsanak és átmozgassanak.
5. Alakformálás:
A Bikram jóga egy közepes intenzitású edzésnek felel meg, a különböző pozitúrák pedig segítenek eltüntetni az úszógumit és formálni izmainkat is. A jóga segít a testtudat fejlesztésében, így jobban tisztában leszünk testünk igényeivel, jobban oda tudunk figyelni a megfelelő táplálkozásra és mozgásra.
Tartalomhoz tartozó címkék: jóga kezdőknek

Keresés