Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

3+1 sporteszköz, amit ismerned kell akkor, ha otthon szeretnél edzeni

2020. 03. 19. 11:41:10
3+1 sporteszköz, amit ismerned kell akkor, ha otthon szeretnél edzeni

A mostani helyzetben jobb, ha inkább otthon maradunk és igyekszünk minden feladatunkat otthonról megoldani. Azonban ebben az időszakban sem áll meg az élet, hiszen otthonról kell dolgoznunk, tanulnunk vagy épp edzenünk. Igen, az edzést sem szabad elhanyagolni annak ellenére, hogy az ember ilyenkor nehezebben veszi rá magát a mozgásra. 

Bár sokan legyintenek rá, és megkérdőjelezik az otthoni edzés hatékonyságát, mégis van létjogosultsága. Főleg akkor, ha az egész napunkat otthon kell töltenünk és szinte minden feladatunkat a lakásunkból kell elvégeznünk. Ilyenkor jól jöhet némi kikapcsolódás például egy kis edzés, ami megdolgoztatja az egész nap során elgémberedett és fáradt izmokat. Ahhoz, hogy otthon is változatos és hatékony edzéseket tudj elvégezni és ki tudd hozni magadból a legtöbbet az otthon edzések során csupán néhány jó eszközre és a kitartásodra van szükség.

Te is szeretnél elkezdeni otthon edzeni, de nem tudod, hogy milyen eszközökre van szükséged? Nem szeretnél felesleges edzőgépeket vásárolni, amiket a kezdeti nagy lelkesedés után a pincébe, a szekrény mögé vagy épp az ágy alá teszel és soha többet nem veszed elő őket? Vagy épp az vagy, aki már végez otthon saját testsúlyos edzéseket, de szeretnéd színesíteni a gyakorlatokat és fokozni az elvégzett feladatok hatékonyságát?

Bármelyik csoportba is tartozol, mi most mutatunk neked 4 olyan eszközt, amivel hatékony és látványos eredményeket hozó edzésprogramot tudsz összeállítani úgy, hogy közben nem kell drága edzőgépekbe befektetned.

1. Pure2Improve gumiszalag hurok szett

Pure2Improve gumiszalag hurok szettje az egyik legnépszerűbb eszközünk. Népszerűsége nem véletlen, hiszen a gumiszalag hurok egy hatékony és sokoldalú edzőeszköz, amely az erő és a stabilitás növelésére használható a felső és alsó testen egyaránt. A hurok használata során a megdolgoztatott testrész folyamatosan ellenállás alatt van, így az izmok az edzés teljes időtartama alatt dolgoznak. A gumiszalag hurok szett 3 különböző erősségű gumiszalag hurkot tartalmaz, így bármilyen erőnléti állapotban is vagy, biztosan találsz a 3 hurok között olyat, amivel el tudod kezdeni az edzéseket. Hatásos és sokoldalú eszköz, melyet parányi mérete miatt könnyen magaddal tudsz vinni. Használatával növelni tudod a végtagok és a törzs stabilitását, kitűnő gyakorlatok végezhetsz vele a váll és a csípő erősítésére és bemelegítésére. Felhasználási módja széleskörű, így alkalmazható bemelegítésre, erősítésre, rehabilitációra, edzőtermi, illetve otthoni edzésekre is. 

3 egyszerű gyakorlat gumiszalag hurokkal 

1. feladat

 • Tedd a gumiszalag hurkot a bokádra, majd feküdj le oldalsó fekvésbe a földre.
 • A bal kezeddel támaszd meg magad a talajon, míg a jobb kezedet tedd a csípődre, vagy ha még nem tudod jól megtartani az egyensúlyod, akkor a jobb kezeddel is támaszthatod magad a tested előtt.
 • Figyelj arra, hogy a tested egyenes legyen, és a csípőd ne essen hátra a gyakorlat kivitelezése közben.
 • Emeld meg a jobb lábad úgy, hogy a szalag feszüljön, majd engedd vissza a lábad a kiinduló pozícióba és ismételd meg a gyakorlatot.
 • Ezután jöhet a másik lábad.

2. feladat

 • Tedd a gumiszalag hurkot a bokádra és állj enyhe terpeszállásba.
 • Miközben egyenesen tartod a lábad, a bal lábad enyhén emeld fel oldalra, tartsd meg ezt a pozíciót, majd engedd vissza a lábad.
 • Ismételd meg a gyakorlatot többször is, majd jöhet a másik láb.

+1. feladat

Korábbi blogbejegyzésünkben megtalálhatod a 3. feladatot, amivel a combod és a feneked formálhatod! ---> gumiszalag hurok gyakorlat

2. Pure2Improve slide pads - csúszópárna szett

slide pad vagy más néven csúszó párna sokak számára ismeretlen, pedig az otthoni edzés egyik leghatékonyabb eszköze. Egy sokoldalúan használható eszköz, mely kis helyen elfér és alternatívát nyújt a  súrlódásos tréninget keresők számára. A csúszó párnák könnyen csúsztathatók szinte bármilyen felületen, így használata enyhe instabilitást és állandó izomfeszültséget okoz a gyakorlatok elvégzése alatt.  Használatával a teljes testedet meg tudod mozgatni, valamint kiválóan alkalmas a core izmok erősítésére. Az eszköz azért ennyire hatékony, mert a gyakorlatok elvégzése alatt kizárólag a saját testsúlyodat használod fel terhelésként. A csúszópárnát kortól és fizikumtól függetlenül bárki tudja használni, így teljes mindegy, hogy kezdő vagy haladó szinten vagy, biztosan be tudod építeni edzésprogramodba ezt az eszközt.

2 feladat, amit a csúszó párnával el tudsz végezni:

1. feladat

 • Ülj le a földre, majd tegyél mindkét lábad alá egy-egy csúszó párnát.
 • Ezután feküdj a hátadra, a kezeidet pedig a tested mellett párhuzamosan helyezd el.
 • Emeld meg a csípődet, miközben a lábaidat igyekszel egy helyben tartani, és ezt ismételd meg többször. Ha ez a kezdő feladat már jól megy, akkor ha felemelted a csípődet csúsztad előre az egyik lábad addig, amíg teljesen ki nem nyújtod azt, majd tartsd meg ezt a pozíciót és aztán térj vissza a kiinduló helyzetbe.
 • Ezután jöhet a másik láb.
 • Ismételd meg a gyakorlatot.

2. feladat

Ha kezdőként végzed a gyakorlatot, akkor először érdemes a következőképpen végezned:

 • Térdelj le a földre és tedd a kezeid alá a csúszó párnákat.
 • Maradj térdelő helyzetbe miközben lassan előre tolod magad egészen addig, amíg el nem éred a térdelő fekvőtámasz pozíciót.
 • Ezután lassan húzd mindkét kezed a tested felé és térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Ha már haladó vagy, akkor elhagyhatod a térdelő pozíciót és megpróbálhatod a teljes fekvőtámasz pozíciót elérni, ahogy azt a képen is láthatod.

3. Tépőzáras súly

A súlyokkal történő edzés sokak által kedvelt mozgásforma, hiszen a súlyok változatosan használhatóak fel az edzések során. Így van ez a tépőzáras súlyok esetében is, csupán annyi a különbség, hogy tépőzáras kialakításuk miatt ezeket a súlyokat könnyen a bokádra vagy a kezedre rögzítheted, így a kezed szabadon marad az edzés során. Ez lehetővé teszi, hogy az edzéseket további sporteszközökkel színesítsd.

tépőzáras súlyokkal végzett gyakorlatok kiválóak az izomzat erősítésre, fokozzák az elvégzett gyakorlatok hatékonyságát, növelik az állóképességet vagy épp a robbanékonyságot, valamint nagyszerű kiegészítői egy sérülés utáni rehabilitációs folyamatnak is.  A tépőzáras súly használata jelentősen növelheti az edzések intenzitását, így gyorsabban érhetsz el látványos eredményeket.

+1 Gymstick

A Gymstick® egy kiváló funkcionális sporteszköz, amely hasonlít egy súlyzórúdhoz, de a két végéhez súlytárcsák helyett, gumikötél illeszkedik, így lehetővé téve a kardió, az állóképesség és izomerő fokozását célzó edzéseket. Egyedülálló módon sokoldalú képességfejlesztést tesz lehetővé, hiszen a használata közben egyszerre edzi az egyes izomcsoportokat, növeli az állóképességet, fejleszti az egyensúlyt és a koordinációs képességet, valamint használatával javul a szervezeted oxigén ellátása és a testtartásod. Az eszközt kortól és nemtől függetlenül sokan választják edzéseik hatékonyságának fokozására és színesítésére. 

3 gyakorlat, amit ezzel az eszközzel el tudsz végezni:

1. gyakorlat – Guggolásból kitolás

A guggolásból való kitolás az egyik legkedveltebb zsírégető gyakorlat, mert minden izomzatot megmozgat.

2. gyakorlat – popsi kerekítő és hátsó comb formáló

Ez a gyakorlat kiválóan formálja a fenék és hátsó comb izomzatát.

3. gyakorlat – has, comb és karizom erősítő

Ezzel a nehéz gyakorlattal erősítheted a has-, a comb- és a karizomzatod, a Gymstick Original használatával pedig tovább fokozhatod a hatékonyságát és még a karizmodat is formálhatod.

Most már tudod, hogy mi milyen eszközöket ajánlunk neked az otthoni edzésekhez, így az eszközhiány már nem lehet kifogás, kezd el még ma az edzést és szerezd be a leghatékonyabb sporteszközöket! 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kezdőknek TheraBand

Keresés